Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Stawianie Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak narazie jestem "jeszcze" zielony w tych sprawach i chciałbym sie dowiedzieć na jakim serwisie mogę postawić swojego prywatnego metka narazie nie chce żeby był on publikowany tylko chce sobie gdzieś zacząć tworzyć go i jak będzie all gotowe wtedy ruszyć z privem :)

czyli w skrócie chce postać priv metka ale nie na hamachi bo mój dostawca neta tego mi zabrania, więc jakie polecacie tanie serwisy żeby postawić ów metka??

ps. chodzi o to żeby uciągnął on 2 góra 3 osoby na serwie by móc sobie swobodnie go edytować i sprawdzać ewentualne bugi z góry dzięki za odp oraz linki będą + oraz - w zależności kto co woli :)

468x60clear.png<-- jest bez refa :)
Opublikowano

Mam radiówkę dostawca inter-connect i jak połącze sie przez hamachi to za 5 min mi ucina neta ale mniejsza o to bo odbiegamy od tematu licze na odp :)

Opublikowano (edytowane)

po 1 sorki ze dopiero odp ale miałem bana za ref link... po 2 Nie sprawdzałem i jak juz napisałem w 1 poscie chodzi mi o postawienie serwa metka NIE na moim pc tylko na jakimś serwerze i pytam czy znacie jakiś tani hosting na którym bym mógł tego metka postawić może nie narazie dedyk ale chodzi o coś taniego w celach testu i nie interesuje mnie zadne hamachi tylko tak jak napisałem, więc dalej czekam na sensowną odpowiedz...

ps znalazłem takie coś

To jest ukryta treść, proszę

wszystko fajnie da się wybrać system freebsd tylko jakie minimum muszę tam wybrać by odpalić serwa na 2 góra 3 osoby ??

Edytowane przez hryspin
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odp oraz poradę na gg ^^ jutro góra po jutrze dam odp czy wszystko jest git :)

Edytowane przez hryspin
Opublikowano (edytowane)

Więc sprawa wygląda tak znalazłem stronkę

można tam sobie zamówić vpc na pare dni za friko tak dla testów czyli coś dla mnie i sprawa sie ma tak że oferuja tam oni freebsd w wersji 7.2 /8.0/8.2 instalowałem te 2 pierwsze zawsze staję na II punkcie w tym poradniku

wpisuje cd /usr ,potem fetch ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/ports/ports.tar.gz i dostaję błąd "no route to serwer"

dodam że freebsd jest w wersji 64 bitowej i dalej zrobić nie mogę.... liczę na pomoc :)

Edytowane przez hryspin