Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kara za grzechy

Papież

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak piekło. Tak samo jak bóg, jezus, niebo itd. Dlatego mi taka kara odpowiada.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama nie wieżysz twoja sprawa ja oczywiście jestem chrześcijaninem a co do tematu to po co takie głupoty wypisujesz??

przecież to nie prawda , że idzie się za to do piekła chyba jakbyś kogoś zgwałcił to ciężki grzech a klepcie gnita ile wlezie tylko potem nie żałować że zamiast fiuta macie flaka :/

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

@Up

Jak pójdziecie do piekła to szatan będzie was ruchał a jezus będzie się temu przyglądał.

RAsfepN.png
Opublikowano

Naprawde co ty mi powiesz , przekonasz się po śmierci ja oczywiście sie nie onanizuje

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Też mogłem 2 tysiące lat temu skumac się z kumplami i wymyślec historie.

Nie urażając katolików: Skąd taka pewnośc, skoro nauka dostarcza nam tylu informacji? Każda 'prawda biblijna' jest obalana przez nauke.

Opublikowano

TO idź skumaj się z kumplami i wymyślcie nową wiarę , może taką jak jechowi ?? Może dla ciebie są to brednie ale ja w to wierzę

Opublikowano

Możesz trafić teraz wystarczy że jebniesz sie kilofem w łeb i sprawdź jak coś to możesz mnie nawiedzać

Opublikowano

Mi ciężko uwierzyć jak to jest na prawdę. Fuck... Jestem chrześcijaninem. Czasem wątpię czy, aby na pewno idziemy do "nieba", "piekła". Myślę, że po śmierci naradzamy się na nowo, nie jako zwierze, roślina lub przedmiot, ale jako człowiek. Oczywiście nic nie pamiętając z poprzedniego życia. Ciekawe, ale nic nigdy się nie udowodni. Jeżeli naradzanie się na nowo było by prawdą, to każdy z nas mógł być w poprzednim życiu biedakiem, mieszczaninem, szlachcicem lub królem, a może pisarzem? Nigdy nie dowiemy się prawdy.

cvsk.jpg

Opublikowano

bóg ssie

dlaczego jezus jest synem bożym, chociaż jest synem jakiegoś józefa czy kogoś? adoptował go?

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Mi ciężko uwierzyć jak to jest na prawdę. Fuck... Jestem chrześcijaninem. Czasem wątpię czy, aby na pewno idziemy do "nieba", "piekła". Myślę, że po śmierci naradzamy się na nowo, nie jako zwierze, roślina lub przedmiot, ale jako człowiek. Oczywiście nic nie pamiętając z poprzedniego życia. Ciekawe, ale nic nigdy się nie udowodni. Jeżeli naradzanie się na nowo było by prawdą, to każdy z nas mógł być w poprzednim życiu biedakiem, mieszczaninem, szlachcicem lub królem, a może pisarzem? Nigdy nie dowiemy się prawdy.

Poczytaj o religiach wschodu, tam o tym pełno. Co do samej reinkarnacji, ludzi jest coraz więcej a gdyby było jak piszesz to ta liczba byłaby raczej stała :E

@UP: wg. religii chrześcijańskiej Bóg jest ojcem każdego człowieka zatem Ty jesteś jego synem i chyba można rozumieć, że nawet bratem moim i Jezusa. Jak to powtarzają wszędzie "wszyscy jesteśmy braćmi", "wszyscy jesteśmy jedną, wielką rodziną", itd.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jedną sprzeczną rzeczą jest tylko szatan. Skąd się wziął, a jeżeli on jest to i Bóg musi być. Opętania itp. Sam widziałem opętanego przez diabła człowieka i powiem, że nie jest to za miły widok... Trzymając człowieka przy komunii, który nagle chce paść na Ziemię, też nie jest miłe ;/

cvsk.jpg

Opublikowano

Jeśli jesteś Katolikiem albo Żydem czy coś z tego pokroju to przeczytaj Księgę Rodzaju, tam masz wspomniane kto i za co został szatanem. Jeśli wyznajesz inne religie poszukaj coś na ten temat jak one przedstawiają dobro i zło. Natomiast jeśli ateistą to nie zadawaj sobie takich czysto filozoficznych pytań bo na 99.9% do tego nie dojdziesz. By poznać skąd się wzięło zło musimy dowiedzieć się skąd się tu wzięliśmy, dlaczego jesteśmy świadomi siebie, jaki jest nasz cel, itd.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...