Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Jak zrobić serwer multiplayer w Terraria

SopherPRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Dzisiaj opiszę wam jak krok po kroku zrobic swój serwer Multiplayer w grze Terraria :D

Zaczynamy!

Krok 1

Uruchom grę Terraria...

Krok 2

Kliknij zakładkę Multiplayer

39235251.png

Krok 3

Następnie kilknij Start Server.

86166125.png

Krok 4

Potem wybierz świat na jakim będziesz grac z innymi. Jeżeli nie masz świata to stwórz nowy.

Krok 5

Wprowadź hasło do serwera, jeżeli nie chcesz miec hasła to pozostaw pole puste.

79849379.png

Krok 6

Jak wszystko zrobiłeś dobrze to byc takie okienko lub podobne zależnie od portów.

19080227.png

Twój serwer jest już zrobiony.

Jak wejśc na serwer?

Krok 1

Uruchom ponownie Terrarie, ale tamtej z serwerem NIE zamykaj!

Krok 2

Kliknij zakładke Multiplayer, a następnie "Join"

23373061.png

Krok 3

Wprowadź swoje ip, albo swoje ip z hamachi (jeżeli serwer hamachi)

58386751.png

Krok 4

Wprowadź hasło do serwera jakie podałeś wcześniej, jeżeli nie podałeś hasła to tego kroku nie będzie.

Krok 5

Brawo! Wszedłeś na serwer :D

To już koniec tutoriala, myślę że wszyscy już wiedzą jak zakładac swój serwer multiplayer i jak na niego wchodzic :D

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

Zgodzę się z tym ledwo odpaliłem grę wszedłem na mp i idzie się łatwo domyślić że trzeba drugiego klienta odpalić aby grać, mimo tego liczą się chęci :)

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Zapierdzieliłeś mi tut'a -,0.

Ale ja mam video ;). Dla tych co są nie kumaci xD

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

@up

no jasne -,- ale nakręcenie filmiku 5 minut obrobienie go 10 minut konwertowanie godzina up na YT 30 minut = 1 godzina 45 minut

można by doliczyć jeszcze przygotowanie do kręcenia i obmyślenie 15 minut .

Nakręcenie filmiku to nie jest takie o nakręcę filmik i obrobie go w 2 minuty po 10 już będzie na YT

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

@Mąka

Jak chcesz wstawię do tuta twój VideoTut :D

@Topic

A tuta zrobiłem po to, bo niektórzy nie wiedzą jak zrobic serwer multiplayer

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

Postawienie serwer jest takie trudne ze nawet po tym tutu chyba nikt nie wie jak postawic :s:(

@down

Nom.... Powiedz mi co to jest Terraria

Opublikowano

@Up

Dalej nie rozumiesz? Co ci mam wyjaśnic? Powiedz coś wiecej :D

Opublikowano

Witam. Mam problem zakładam sieć hamachi odpalam serwer wszystko ladzia ale kiedy chce mój kolega wejść to nie może. Czemu ??

Opublikowano

Nie pytaj się tu o takie rzeczy :D

Tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/358354-jakies-problemypytania-dotyczace-gry-zadaj-je-tutaj/

Opublikowano

W sumie nie wiem czy była potrzeba zakładania tego tematu ponieważ każdy by się domyślił jak postawić serwer multiplayer nie wymaga to dużego intelektu.

arholninja.png

Zakaz kopiowania sygnatury!

Zbieram +

arholyoutube.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A na piracie grać na multi można ? Ja jak wpisuje hasło i klikam ACCEPT to jakis błąd sie wyswietla i terraria sie zamyka :( Domyślam się że nie można ?. A jak ktos serwer założył ( ma kupioną wersje ) a ja mam piracką to moge wejsc na jego serwer ?

Opublikowano

Można. Chyba jak serwer jest postawiony na orginale to na piracie nie można wejść na sewer...

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

ale zazdroszcze wam :( ja mam netie i niemoge stawiac serverow :(

[url="http://mag.racked.eu"][img]http://mag.racked.eu/image/357/Mmmm/mca.png[/img][/url] [url="http://mag.racked.eu"][img]http://mag.racked.eu/image/335/yyy..+mleko%21/mca.png[/img][/url]
[color=#FF0000][size=5][50][/size][/color] [color=#00FF00][size=5]Jea[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][100][/size][/color] [color=#00FF00][size=5]Jea x2[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][150][/size][/color] [color=#00FF00][size=5]Jea x3[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][200][/size][/color][color=#00FF00][size=5] Jea x4[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][250][/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][300][/size][/color]

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja To Jednak Robię w Inny Sposób ( Mam Swój Pliczek Terraira-Multiplayer.exe ) I W Nim Wczytuje mapy itd. :)

+ Jest To ze nie masz włączonych 2 terrarie ( Mniejsze scinki , lagi itp. )

+ Sa Komendy Typu Zmiana Przywitania , Zmiana Pory dnia , Banowanie itp :)

- Hamachi ?

Nie Zauważyłem Dużo wad :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystko Ok, tylko to jest bardzo łatwe. Sam zrobiłem to bez żadnego poradnika :)

//Nie odkopuj takich tematów bez powodu.

evviva l'arte!

Opublikowano

@up

A do tego teraz nie trzeba dwoch klientow uruchamiac. W folderze z grą jest aplikacja "terrariaserver.exe"

banner_86.png

Komputer:

CPU: AMD AthlonX2 6000+ 3,00GhZ

GPU: NVIDIA GeForce GT9600 512MB

RAM: 2GB(2x1GB) Kingston DDR2 800MhZ

Dysk: 690GB

Win7 Ultimate 32bit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...