Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ramy do serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc tak,chciał bym postawić serwer hamachi ale nie widzi mi 2 gb tak jakby mam 4gb 2 kości ale mi jednej nie widzi i przez to mam 2 gb macie jakąś radę co zrobić bo chciał bym postawić serwer ale na 2GB mi sie nie opłaca .

Opublikowano

Tez tak mialem jak mialem 2 kanalowa pamiec ram ddr3 (4gb ) czytalo mi 3.21 ram zrob tak zobacz czy procesory nie zrzerają ram , ja mam 4 rdzeniowy to mi zrzerały ale juz mam normalnie

jezeli to nie wina procesora to najprawdopowobniej windowsa windows potrzebuje troche ram bo dużo procesów uzywa :)

http://img545.imageshack.us/img545/4607/gm2l4n86gbkev.png

Opublikowano (edytowane)

Posiadam Windows XP i jestem załamany tym że mam 4 gb a widzi tylko 2 i przez to nie moge wiecej w serwer ratujcie prosze!

Edytowane przez kacper0182
Opublikowano

ilo rdzeniowy masz procesor? jak kilku czy tam 1 to zobacz czy procesor nie zrzera ram jak zrzera to mozna nastawic ze bedzie ci czytac wiecej ,ale to moze tez byc wina windowsa windows tez zrera ram do procesow systemowych.

http://img545.imageshack.us/img545/4607/gm2l4n86gbkev.png

Opublikowano

Wgraj 64 bitowy system bo 32 bitówka nie uciągnie 4 GB ramu.

923355450.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!