Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta

Osama

Gry komputerowe  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Uwa?asz, ?e gry komputerowe s?:

• Dobre
      79
    • Z?e
      33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, weźcie zagłosujcie w tej ankiecie. Potrzebuję jej do pewnego projektu.

RAsfepN.png
Opublikowano

Myślę, że jakby nie gry komputerowe to zmniejszył by się terroryzm, debilizm, głupota na całym świecie.

Nie mówię, że ci co w nie grają są źli, ja sam w nie gram jak chyba każdy na świecie bo taka jest już kolej, rzeczy,

Ten kto wymyślił komputer nie wiadomo czy postąpił dobrze, moim zdaniem tak, ponieważ w wielu sprawach nam pomógł, dużo ludzi się na nim wzbogaciło (internet)

Lecz są i złe strony: zwiększyło się pedofilstwo. Czy słyszeliście kiedyś wcześniej o pedofilach, debilach którzy się wieszają ?

Zapewne tak ale to było w mniejszych ilościach. Świat się wali ratujcie się póki możecie ! Życie jest tylko jedno i dobrze je wykorzystajcie.

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Ja głosuję na tak bo gry mogą wiele nauczyc, ale proponuje nie robic Ci takiej ankiety na forum gier komputerowych bo wyjdzie niewiarygodnie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

nie można oceniać czy gry są złe,

mogą być neutralne tylko w granicach rozsądku,

wiec nie można oceniać ze dobre czy złe

co można powiedzieć, hmmmm trzeba poprostu uważać żeby się nie uzależnić, bo potem 12h przed kompem to nic :P

tak samo jak z fajkami, alkoholem czy zielskiem

Pozdrawiam

So what we get drunk

So what we smoke weed

We’re just having fun

We don’t care who sees

So what we go out

That’s how it’s supposed to be

Living young and wild and free

Opublikowano
Liczą się też te na konsole, komórki etc?

Uważasz, że gry komputerowe są:

nie widać?

uwaażam że są dobre, bo dostarczają nam rozrywkę, oczywiście nie mówie o grach typu GTA w które grają już dzieci 9 letnie, one nie mają jeszcze tego wyczucia że jak sie zabijesz w grze, czy tam kogoś zabijesz to on sie nie zrespi z powrotem. ja jak byłem młody grałem w raymana, fify, nfsy i uważam że to mi nie zjebało mózgu. kiedyś miałem jeszcze taką gre co sie świat z klocków układało - to rozwija wyobraźnie

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Zależy w jakie gry się gra i ile czasu.W ankiecie zaznaczyłem na złe,ponieważ w grach jest dużo przemocy(wiadomo że jak zagram sobie np w call of duty to nie pójdę na ulice ludzi zabijać,a gry MMORPG strasznie wciągają,jak narkotyk)Ale przecież gry to nie tylko minusy,można się zrelaksować grając w jakąś fajną gierkę albo na przykład w jakimś stopniu nauczyć się języka(ja grając w Silkroad nauczyłem się sporo bo za każdym razem jak musiałem się z kimś dogadać to na google tłumacza i jazda :)

Opublikowano

Uważam, że są bardziej złe niż dobre. Człowiek po grach się inaczej zachowuje (tak jak normalny człowiek nie powinien), oczywiście nie każdy ale jest sporo takich przypadków. ]

Chociaż osobiście z gier się sporo nauczyłem i jeszcze pewnie nauczę.

Bardziej na ZŁE.

; )

Opublikowano

Nic nie jest złe tak naprawdę. Twórcy gier nie mieli na celu wydania czegoś co nas "zniszczy".

Były one tworzone z myślą zapewnienia ich użytkownikom rozrywki, chwili przyjemności.

To jedynie człowiek przez swoją nieodpowiedzialność i brak samokontroli jeśli chodzi o ilość spędzanego przy nich czasu wytworzył wszechobecne pojęcie komputera i wszystkiego co się z nim wiąże jako zła. Ludzie tak naprawdę nie dorośli jeszcze do tego wszystkiego. Nie umieją rozplanowywać swojego czasu i przez to właśnie tworzą się takie teorie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Zle , dzieci 12 lat graja w metina 24/7 bija topke , wyklinaja ludzi i mysla ze sa fajni . Dzieci graja w gry od 18 lat i coraz bardziej ich to niszczy . Gry wsiakaja nasz cenny czas i niszcza zycie wiem cos o tym i chetnie bym wolal aby w moim zyciu metin2 sie nigdy nie pojawil bo zmarnowal grube 2 lata zycia hehee :D

Ile razy wyzylem sie na rodzicach czy znajomych bo mi nie szlo w grze . Ile klawiatur poszlo ? :D Wszystko dla madrych ale madrych tez to zlapie szybciej czy pozniej :D

Ile pieniedzy moich i rodzicow wydalem na gre ... Teraz moge sobie pograc w co chce i mnie nie wciagnie ale kurcze to co bylo .... A na to cierpi 75% tego forum.

wakow9.png
Opublikowano

Gry są bardzo złe .

Powodem jest to iż uzależniają a co za czym idzie niektórzy ludzie tak się wczuwają że skaczą przez okna czy napieprzają innych ludzi nie wiadomo czym .

9368_gold.png

Opublikowano

Racja.... <_< Gry komputerowe zabierają tylko cenny czas. Na początku jest to 1h dziennie ale po paru miechach dochodzi nawet do 10h ;) Sam się już w to wplątałem ;) Teraz staram się wybić sobie gry i siedzieć na mpc. Moim zdaniem gry do najgorsze co może być u młodych ludzi. Pozdrawiam

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1305579345' post='2517292]

nie widać?

uwaażam że są dobre, bo dostarczają nam rozrywkę, oczywiście nie mówie o grach typu GTA w które grają już dzieci 9 letnie, one nie mają jeszcze tego wyczucia że jak sie zabijesz w grze, czy tam kogoś zabijesz to on sie nie zrespi z powrotem. ja jak byłem młody grałem w raymana, fify, nfsy i uważam że to mi nie zjebało mózgu. kiedyś miałem jeszcze taką gre co sie świat z klocków układało - to rozwija wyobraźnie

Gra komputerowa – program komputerowy służący do celów edukacyjnych lub rozrywkowych. "Gra wideo" to zasadniczo ta sama forma rozrywki, lecz odnosi się nie tylko do gier uruchamianych na komputerach osobistych, ale również na konsolach czy automatach zręcznościowych.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Gry komputerowe są dobre, ale i złe. Gry komputerowe sterują psychiką ludzką, jeżeli umiesz się opanować to jak najbardziej nic Ci nie będzie, ale jeżeli za długo siedzisz i maniacko grasz np. w cs to dobrze na tym nie wyjdziesz. (np. tak jak ten z sygny Hunter).

Opublikowano

moim zdaniem zalezy od typu gier jak jakies klocki to sa dobre a jak fpp sa tez dobre ale tylko w pewnym stopniu poniewaz zapewniaja rozrywki i od niech sie az tak bardzo nieuzaleznia jak od MMORPG typu metin2 tibia itp.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ja myśle ze gry są złe bo uzależniają. Ja już sie oduzaleznilem i gram tylko 1 h dziennie a potrafilem grać po 4-5 h.

Old and retired gamer WarRock.

Opublikowano

Powiem wam co wcześniej zrobiła ze mną gra Metin2... gdy miałem 12,11 lat.

Ograbiła mnie z cennego czasu, na naukę.

Miałem przez to, oraz przez samego siebie 2 zagrożenia.

Nie chciało mi się chodzić do szkoły.. bo? Bo oczywiście lvl w metku.

Nic innego się dla mnie nie liczyło, wszystko na końcowy plan byle nie metin.

Gra po prostu zapanowała mną, oraz moją psychiką.

Byłem bardziej nerwowy, mało snu, ciągle zmęczony.

Od dawna wyszedłem z tego nałogu, gdy zagram ta gra po prostu już mnie nudzi, i wkurza mnie coraz bardziej poziom ludzi, więc? - wychodzę.

Osobiście, gry mogą zaszkodzić, jeśli się na to pozwoli.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że jakby nie gry komputerowe to zmniejszył by się terroryzm, debilizm, głupota na całym świecie.

Nie mówię, że ci co w nie grają są źli, ja sam w nie gram jak chyba każdy na świecie bo taka jest już kolej, rzeczy,

Ten kto wymyślił komputer nie wiadomo czy postąpił dobrze, moim zdaniem tak, ponieważ w wielu sprawach nam pomógł, dużo ludzi się na nim wzbogaciło (internet)

Lecz są i złe strony: zwiększyło się pedofilstwo. Czy słyszeliście kiedyś wcześniej o pedofilach, debilach którzy się wieszają ?

Zapewne tak ale to było w mniejszych ilościach. Świat się wali ratujcie się póki możecie ! Życie jest tylko jedno i dobrze je wykorzystajcie.

TAK, BIN LADEN NAPIERDALAŁ ZE SWOJĄ ZGRAJĄ ŻYDÓW DZIEŃ W DZIEŃ W CSA I WPADŁ NA POMYSŁ POBAWIENIA SIĘ W PRAWDZIWYM ŻYCIU

@EDIT I NIE WIEM SKĄD TY MOŻESZ WIEDZIEĆ CZY PEDOFILIA SIĘ ZWIĘKSZYŁA, CZY NIE. MASZ JAKIŚ WZÓR NA TO?

TO, ŻE KTOŚ JEST PEDOFILEM, ZOOFILEM, NEKROFILEM, CZY INNYM ZJEBEM TO TYLKO I WYŁĄCZNIE SPRAWA WYCHOWANIA I PATOLOGII W RODZINIE

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

ja tam duzo nie gram max 1.5h bo późnej już się nudzi. A jak długo siedzicie w internecie

Jeśli pomogłem DAJ Lubie to

76561198023839893.png

Opublikowano

Zalezy dla kogo. Bo jeden czlowiek ma zryta psychike i wiesz zabija typa w grze a pozniej biega ci z nozem po podworku i '' ejj nie kapmcie czemu nie stoicie na respie ej pawel gdzie masz M4 ? '' A dla innych to poprostu male umilenie dla nudy.

Ostatnio na polityce mialem ze ludzi z tych krajow gdzie jest wojna '' afg/irak '' graja w CS-a aby zachowac cechy terrorysty a CS pomaga im w lekkim stopniu zachowac forme ^^...

Opublikowano

Komputery są dobre ale bez przesady ...

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

A moim zdaniem to zalęzy od typu człowieka są ludzie którzy grają w różne gry komputerowe i nic im nie jest ,a są ludzie którzy staja się od gier uzależnieni , agresywni lub mają takie fizy na bani że ja pierdole!więc nie da się stwierdzić czy gry są dobre czy złe.

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Rozwijają pamięć, a także, można się czegoś nauczyć, ja dostałem 5 bo opisałem opowiadanie z gry Fable

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...