Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porty w grze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, kupiłem sobie Order & Chaos Online, gram u wuja, wracam do swojego domu, a tu dupa i gra nie działa.

Ludzie z Gameloftu powiedzieli, że to wina portów w Wifi.

Dali mi linka do dodania portów, tylko, że ja za żadne skarby świata nie wiem co z tym zrobić.

Tutaj treść:

Here are the current ports that the game uses:

Login to game: port 80

Login to lobby (character creation screen): Specific port between 7000-8000 for each server

Online Gameplay: Random port between 32768-61000

Jak ktoś mi powie, gdzie te porty wrzucić (tylko dokładnie napisać krok po kroku) dostanie + i 5.

Dzięki za pomoc.

Edytowane przez Sharimi
Sharimi.png

Opublikowano

nigdzie, jeśli ci nie działa przez wifi masz źle skonfigurowany router albo na kompie lub w routerze wyłączone UPNP

można też ustawić redirect na zakres portów , wszystko masz w manualu do routera

jak masz antywirka to wyłącz zaporę systemową czy jakąkolwiek tam posiadasz w czasie gry , jeśli zadziała dodaj zakresy portów do wyjątków zapory dopuszczających połączenia dla gry dla danych portów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

ta gra jest na ipoda, ale net na ipodzie działa normalnie tylko ta gra... Nie ja jeden miałem z tym problem pełno osób się o tym skarżyło i niby to co oni piszą z tymi portami to pomaga.

Edytowane przez Sharimi
Sharimi.png

Opublikowano

ja ze swoim nie mam problemów, zawsze działa beż zmian ustawień domyślnych w routerze, problem jest dopiero jak używam nie swojego i najczęściej źle skonfigurowanego, to jedynie trzeba czasem ustawić redirect dla portów

jak masz dostęp do wifi wyłącz dla testów szyfrowanie i uruchom bez żadnych haseł

p.s. czasem dla uproszczenia sobie konfiguracji podłączam tylko do laptopa albo kompa USB WiFi ( zwykłą badziewną karte wifi za kilka złotych ) i tworze siec ad-hoc na tej karcie udostępniając połączenie, działa praktycznie zawsze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

Wyłączyłem kasperskiego, firewalla w kompie i nie działa cały czas, co to jest ten redirect portów możesz mi napisać jak to się robi? Wyłączenie zabezpieczeń też nic nie dało :(

Edytowane przez Sharimi
Sharimi.png