Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Mam pewien problem i związane z nim pytanie, a mianowicie nie mogę ustawić więcej RAM'u, jak 1462 MB. Wiecie dlaczego mam taką "blokadę"? Co mam zainstalować, dodać lub usunąć, abym mógł dodać więcej pamięci RAM, niż 1462 MB. Z góry dziękuję za pomoc. Będą plusy, minusy itp. za pomoc :P Pozdrawiam ;)

Edytowane przez eFFecTuS

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Koledzy, ja wiem jak mam ustawić ile chcę ram'u na serwie, ale mam blokadę przy 1462 MB ram... Mam 4 gb ram w kompie, ale posiadam też Windows 7 32 bit, więc wyczytuję tylko 3 gb :/ (ale chyba z 2 gb powinienem dać radę ustawić, ale nie wiem jak)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Nie. To jest po prostu max. Kolega który stawia serwa ma tak samo jak Ty, Win 7 32Bit i 4GB i też może dać tylko tyle. Nie wiem dla czego tak jest, ale to jest max.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Bo na javie x86 jest tak ,że max 1,5Gb Zainstaluj system x64 i jave taką to będzie więcej.

Opublikowano

Ok, dzięki za odpowiedź. R4donix, plus ;) Sory, że offtop, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli będę miał o 3 Mb/s szybszy net, to czy nastąpi znaczna poprawa związana z lagami? (chodzi o mniejsze lagi) Za jakąkolwiek sensowną odpowiedź nagrodzę plusem lub minusem (napiszcie, co zbieracie :P)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Powiem Ci tak. Przy 10 graczach. Łącze jest obciążanie ok. 100/1500 kbps (0,1/1,5 Mbps). Musisz policzyć jaki masz upload bo on jest zawsze mniejszy od downloadu.

Opublikowano

Jeśli chcesz postawić w domu serwer na 50-100 graczy, spr zainstalować jakąś dystrybucje Linux'a. System mniej zużywa ram'u, więc jest więcej na serwer.

refy w sygnie RMCF1902

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Tam z minecraft_server.jar zmien na np. canarymod.jar zależy jakiego używasz. Zapisz to w server.bat

wezmie tyle ramu ile sam serwer zachce.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...