Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Ostatnio koledzy powiedzieli żebym zrobił serwa w MC, zgodziłem się, poszukałem plików serwerowych i wziąłem się do roboty. pliki serwerowe ściągnąłem z oficjalnej strony minecrafta ( minecraft.net ).

Wszystko super, poza jednym... Gdy wbije mój kolega na serwa, ma małe lagi, jeżeli wbije 2 ( razem ze mną 3 ) Mają takie lagi, że uderzę ich raz i odbiera im hp po 1 minucie ( dosłownie ), przy czym ja nie mam w ogóle lagów... Mój komp ma 3 gb ramu, a gdy włączam serwer pisze : Memory use: 60... Nie wiem jak zwiększyć tą pamięć...

Proszę o pomoc, będą +/- i 5* na profilu ;) z góry dzięki

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Neta mam 2 mb, kompa mam 2-rdzeniowy 4gb ramu ( dostępne 3 oO nie wiem czemu ) jakbym miał coś podać to piszcie

Opublikowano

2mb nie za dużo. Dostępne 3GB, bo zapewne masz 32 bitowy system. Serwer odpalasz przez bukkita? Jak tak, to edytujesz plik .bat i tam jest wartość (domyślnie 512 chyba), czyli 0,5GB RAMu. Zmień na 2048 i od razu powinno pomóc.

@Down

Ojć, Nie doczytałem.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano (edytowane)

Powinno ci starczyc 2mb, powylaczaj gg, skype neta itp. Ja mam 4MB, 4GB ramu a jak mam neta wlaczonego to 1 osobie laguje... Dlatego powylaczaj te aplikacjie i podobne

@UP

Pisal ze ma z minecraft.net

Edytowane przez Szczupakooo
Opublikowano

Dokładnie, ściągam teraz pliki serwerowe Bukkit które tu były, dzięki za pomoc, jak będę miał problemy to napiszę ;)