Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modern Warfare 3 - spodziewajmy się przestarzałej grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na temat Call of Duty: Modern Warfare 3 od jakiegoś czasu krąży sporo spekulacji. Choć gra nie została jeszcze oficjalnie zapowiedziana, nie przeszkadza to twórcom w okazjonalnym dostarczaniu rozmaitych przecieków. Jeden z nich dotyczy silnika graficznego, na bazie którego miałaby powstać nowa produkcja.

Wszystko wskazuje jednak na to, że nie możemy oczekiwać drastycznych zmian w tej kwestii. Robert Bowling z Infinity Ward napisał na swoim Twitterze, że stworzenie zupełnie nowego silnika zajęłoby długie lata, a na to po prostu nie ma czasu.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Powinniśmy zatem spodziewać się, że jeśli następna odsłona Modern Warfare rzeczywiście powstanie, to nie doczekamy się za jej sprawą znacznego skoku jakościowego w stosunku do poprzedniczek – przynajmniej pod względem technicznym. Z pewnością zawarte zostaną pewne poprawki, ale już przykład Call of Duty: Black Ops pokazał, że daleko tej oprawie graficznej do czołówki dzisiejszych pierwszoosobowych strzelanin.

Nie ma się czemu dziwić – silnik został pierwotnie wykorzystany w Call of Duty 2 wydanym w 2005 roku, a więc niedługo „stuknie” mu sześć lat. W branży gier wideo jest to bardzo długi okres i to co robiło niezłe wrażenie w początkach panowania aktualnej generacji konsol (gra była jednym z tytułów startowych Xboksa 360 i ukazała się też na pecetach), dzisiaj prezentuje się co najwyżej poprawnie.

Ostatnio sprawa Call of Duty: Modern Warfare 3 powróciła za sprawą tajemniczej strony FindMakarov.com. Występujący na niej licznik zdawał się wskazywać na datę zapowiedzi tej produkcji, ale okazał się być tylko zajawką zwiastuna filmu niezależnego wzorującego się na tym cyklu. Wygląda więc na to, że na ogłoszenie nowego dzieła Infinity Ward przyjdzie nam jeszcze poczekać – miejmy nadzieję, że już niezbyt długo.

screeny Activision Infinity Ward

Sygny By My

chadaproceder.png

yiomn.jpg

Opublikowano

nie chce mi się czytać, ale powiem tyle.

seria COD została po prostu zjebana, zamiast ulepszać swój silnik graficzny i ciągle używają tego samego... a konkurencja nie marnuje czasu. DICE ciągle udoskonala swój silnik graficzny, aby gra była coraz bardziej realistyczna. w MW3 na 100% zagram ale na 90% nie kupię.

Opublikowano

Po rozsypce IW i tak nie oczekuję czegoś specjalnego. Bardziej czekam na coś od Respawn Entertainment.

Opublikowano

nie chce mi się czytać, ale powiem tyle.

seria COD została po prostu zjebana, zamiast ulepszać swój silnik graficzny i ciągle używają tego samego... a konkurencja nie marnuje czasu. DICE ciągle udoskonala swój silnik graficzny, aby gra była coraz bardziej realistyczna. w MW3 na 100% zagram ale na 90% nie kupię.

Ale i tak zarabiają więcej niż te całe DICE.

W CoD-y o wiele lepiej mi się grało niż w B:Bc2 ,po prostu szybsze i jest lepszy "filing" strzelania.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ja tam na xboxa mam BO i planuje MW3 kupić tak czy srak, wali mnie ta grafa ma być gra na weekendowe wieczory ;d

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

CoD to obecnie shit... szkoda na niego kasy. Sam mam CoDa II ... Panowie co wydają CoD są strasznie pazerni albo sam nie wiem... Dlaczego tak mówię ? CoD 4 : Modern Warfare do dziś kosztuje 89.90 PLN ... a została wydana w 2007 roku więc to pazerne kurwy. Podobnie ma się sprawa z CoD : MW2 wydany 2 lata temu i nadal cena w granicach 100-120zł ... To już Battlefielda czy Crysisa czy Far Cry 2 kupie taniej i są ciekawsze pod względem Fabuły i grafika lepsza ... CoD obecnei jest tylko po to by zarabiać na frajerach ... Ja nie wyłożyłbym 89.90PLN za grę wydaną w 2007 roku bo to żenada i pazerność kurewska.

jqeuR.png

Opublikowano
Ale i tak zarabiają więcej niż te całe DICE.

zobacz cenę BFBC2 i COD Black OPS. i co się dziwisz?

jednak seria COD jest robiona z myślą o graczach ze słabszymi komputerami, lecz niektórzy jak np. ja, nie po to wydali tyle kapuchy na komputer aby zatrzymać się albo nawet i cofać w rozwoju audiowizualnym ...

osobiście lubię gry realistyczne, czyli z grafiką oraz dźwiękiem zbliżonym do prawdziwych, więc dla mnie taki COD to parodia "symulatora" wojny.

rozumiem także iż kupno nowego silnika jest drogie, dla tego studio DICE udoskonala swój własny silnik, więc czemu Infinity Ward albo trejszit nie zrobią tego samego ?

brak ludzi ? chyba nie...

brak funduszy? nie róbmy sobie jaj, po takich cenach jakie chcą za gry to mogli by już dawno kupić np. Unreal Engine 3 i go "zmodyfikować" gdyż ten silnik jest bardzo elastyczny.

jednym słowem robią was w chuja i kroją jak chcą.

Opublikowano

Matko,

Ktoś tam u góry napisał, że tworzą gry z myślą o wszystkich, a nie o "bogatych". Ja nie mam kompa wypasionego w kosmos i cieszę się, że MW3 nie będzie powalało dużymi wymaganiami sprzętowymi. W BF3 pogram tylko na swoim x'ie, bo czytałem w gazecie Play, że jedynym minusem tej gry to to, że trzeba wymienić swój sprzęt(jak ktoś nie rozumie, będą wysokie wymagania...)

Jak chcecie mieć fajną grafe itp., poczekajcie na GTA5 i nie sapać się że CoD to shit, bo jest to najlepsza strzelanka w jaką do tej pory grałem.

Dziękuje, dobranoc.

fb.com/myrodj

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja też, to najlepsza strzelanka [grałem w Bateltalerz ] w jaką przyszło mi grać, a kapuchy na kompa dużo wydałem - zawsze będę fanem tej strzelanki, serii - tak samo jak ze skradanek splinter cella

Opublikowano

"Przestarzała grafika", którą mój 3 letni lapek nie uciągnie..

Jak grafika ma byc taka sama co w 2, to nie wiem po co narzekac na grafike. lul.

I tak kupie, a battlefield poczeka.

Opublikowano

Jestem wielkim fanem CoD'a z wielką chęcio sę zagram jestem cholernie wielkiim fanem CoD'a pamietam jak przechodziłem jedynke na starym kompie ^^