Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mechanik Samochodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od następnego roku szkolnego zaczynam praktyki jako mechanik samochodowy, a w przyszłości będzie to mój zawód. Na stronach piszą że mechanicy zarabiają od 1600 - 2500 zł, czyli nie tak źle. Lecz ja myślałem żeby się uczyć pod mechanikę jak i pod tuning, ile mógłbym wyciągnąć na miesiąc za tuning? Zakładam ten temat żeby wiedzieć czysto orientacyjnie czy się opłaca czy nie ;)

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Kompletnie nieopłacalny zawód. I jak na te czasy to 1600 - 2500 zł to strasznie mało, tyle zarabiają np sprzedawcy, sprzątacze, ludzie, którzy przeprowadzają dzieci przez pasy itd.

RAsfepN.png
Opublikowano

Tyle, że zarabiając 1600-2500 nie będzie cie stać na założenie własnego warsztat ;)

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie mówię że od razu chcę zarabiać kokosy, każdy zaczynał od początku :). Więc czy opłaca mi się uczyć pod tuningowanie?

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Nie. Opłaca ci się pójść na coś bardziej opłacalnego.(czyt. Nic nie związanego z byciem mechanikiem).

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie mówię że od razu chcę zarabiać kokosy, każdy zaczynał od początku :). Więc czy opłaca mi się uczyć pod tuningowanie?

Co bedziesz robil 17 latkom zakladal wydechy od traktorow ?

Nie. Opłaca ci się pójść na coś bardziej opłacalnego.(czyt. Nic nie związanego z byciem mechanikiem).

Nie prowokuj czlowieku -.-

Ale ale ale , dobry mechanik > czyt. dobry :) Jak znajdzie prace w zakladzie np. jakiejs wytworni przy maszynach lub np . w toyotcie w oficjalnym garazu to zarabia duzo ponad 5000 . Poza polska oczywiscie dobry mechanik to sie ceni jak zloto i jak masz swoj warsztat to mozesz milion zloty w przeliczeniu nawet wyciagnac ale zeby byc dobrym potrzeba 15 lat praktyki i grzebania sie w olejach. A w polsce wiadomo jaka jest rzeczywistosc garazy , brod i ciezka robota.

wakow9.png
Opublikowano

Kompletnie nieopłacalny zawód. I jak na te czasy to 1600 - 2500 zł to strasznie mało, tyle zarabiają np sprzedawcy, sprzątacze, ludzie, którzy przeprowadzają dzieci przez pasy itd.

Widać że gówno wiesz o dzisiejszych zarobkach ;|

Jak lubisz grzebać przy samochodzie to dlaczego nie.

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Powiem ci jak to jest. Jesli masz swoj warsztat zarabiasz sporo. Moj szwagier jest mechanikiem i moj ojciec tez. Jest to warsztat mojego szwagra. Moj ojciec przynosi do domu ok 3.5k miesiecznie moj szwagier tez cos kolo tego. A jesli chodzi o tiuning jest to nieoplacalne. Nikt w tych czasach niema na to pieniędzy. Rozumiem w niemczech, italii, USA ale nie w polsce...

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Od następnego roku szkolnego zaczynam praktyki jako mechanik samochodowy, a w przyszłości będzie to mój zawód. Na stronach piszą że mechanicy zarabiają od 1600 - 2500 zł, czyli nie tak źle. Lecz ja myślałem żeby się uczyć pod mechanikę jak i pod tuning, ile mógłbym wyciągnąć na miesiąc za tuning? Zakładam ten temat żeby wiedzieć czysto orientacyjnie czy się opłaca czy nie ;)

Heh 1600 - 2500 ??

Ale piszesz że będziesz u kogoś robił jako pomocnik czy będziesz miał swoją firmę :) ??

Chłopie jak będziesz miał własną to zarobek jak taki <ok > :)

Wiem coś o tym bo Tata ma firmę i zarabia dużo więcej niż 2500 :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano
Heh 1600 - 2500 ??

Ale piszesz że będziesz u kogoś robił jako pomocnik czy będziesz miał swoją firmę :) ?? Będę u kogoś robił jako pomocnik

Chłopie jak będziesz miał własną to zarobek jak taki <ok > :) - To jeszcze trooochę czasu :P

Wiem coś o tym bo Tata ma firmę i zarabia dużo więcej niż 2500 :) - Mówię tu o tym że 2,5 k zarabia się pracując u kogoś.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Ale nie mysl ze za praktyki "szkolne" lub dorabianie po szkole dosaniesz 2000 / m . To juz potem na stalym etacie.

wakow9.png
Opublikowano

Lepiej idź na elektryka , murarza , albo elektryka samochodowego , ja poszedłem na stolarza jestem w 3 klasie ale to jest chujnia ...

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Tak szczerze to mechanik dobrze zarabia już na pełnym etacie z porządnym warsztatem .... Ale ja wole iść na coś innego typu informatyka czy cuś ....

-Dlaczego nie mechanik ???

- Bo to brudna robota!!!