Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Migotanie ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich drodzy forumowicze :rolleyes:

Od jakiegoś czasu,w niektórych grach występuje jeden irytujący,aczkolwiek do zniesienia problem...

A mianowicie rozchodzi się oto,że podczas grania(w moim przypadku w Fallout 3(zdarza też się to w innych grach)) w prawym górnym rogu co jakieś parę sekund zaczyna migać mi obraz(przybiera kształt kwadratu o wymiarach ok. 1.5-2cm i zdaję mi się,że jest to tło pulpitu(obraz miga na ok. 0.5s...))

Chciałbym się tego pozbyć,bo po pewnym czasie zaczyna to irytować <_<

Ma ktoś dla mnie jakieś rady?

Przeglądałem sieć i spotkałem się tylko z przypadkami migotania całego\połowy ekranu...

Domyślam,że wiele osób zmaga się z tym problemem i wie jak go rozwiązać(mi nerwy już siadają :angry: )

Dla dodatku dodam parametry komputera i sterowniki karty graficznej:

To jest ukryta treść, proszę

Za pomoc serdecznie dziękuje ;) (oczywiście będą +/- )

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

jakiś program musisz mieć uruchomiony w tle , czasem obrazy nakładane sa w overlay ( obraz na obraz z tłem zielonym ) . gra nakładzjąc sie na jakiś inny program powoduje zakłócenia

wyłączaj powoli wszystkie programy jakie masz w danym momencie załączone az znajdziesz ten co odpowiada za zakłócenia, czasem to różnego typu sterowniki do klawiatury albo myszki, czy programy pokazujące OSD na ekranie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jakiś program musisz mieć uruchomiony w tle , czasem obrazy nakładane sa w overlay ( obraz na obraz z tłem zielonym ) . gra nakładzjąc sie na jakiś inny program powoduje zakłócenia

wyłączaj powoli wszystkie programy jakie masz w danym momencie załączone az znajdziesz ten co odpowiada za zakłócenia, czasem to różnego typu sterowniki do klawiatury albo myszki, czy programy pokazujące OSD na ekranie

Ok,zaczynam "zabawę" z wyłączaniem "zbędnych" procesów :mellow:

@Edit Problem rozwiązany... Do migotania przyczynił się proces sidebar.exe odpowiadający za wyświetlanie gadżetów w Windows 7 :unsure:

@robem dla Ciebie +

Temat do zamknięcia

1314539894-U88990.jpg