Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Labrador Retriever Czy Owczarek Niemiecki ?

Którego psa wybrać ? Jeśli nie masz pojęcia zaznacz 3 propozycjię :]  

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którego psa wybra? ? Je?li nie masz poj?cia zaznacz 3 propozycji? :]

• Owczarek niemiecki.
      21
    • Labrador retriver.
      19
    • Ch*j mnie to boli.
      34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamierzam kupić psa(nie sukę) i zastanawiam się nad Owczarkiem niemieckim ( i39(.)tinypic(.)com/33vluh1.jpg USUN NAWIASY(.) ) a Labradorem retriverem ( i39(.)tinypic(.)com/313omtl.jpg USUN NAWIASY(.)) .

Pies będzie na powietrzu otwartym,domu (nie w mieszkaniu,bloku).

Chciałbym poznać opnię właścicieli owych psów.

PS: Proszę o nie pisanie postów typu : następny durny temat, spam,żal,moj nr buta to 99,ch*j mnie to boli(ta opcja zostala zawarta w sondzie ). Bardzo zalerzy mi na opini doświadczonych posiadaczy owych psów a nie na postach tego typu.

Pozdrawiam

Odbytowy!

@edit

Interesuja mnie tylko te rasy! nie pisać postów typu ''kub sopie zufia bo fajny lub bultoka''.

+kam się

chłopaki :*

Opublikowano

Ok rozumiem Dziękuje że skorzystałeś z tej opcji i nie napisaleś durnego postu z obelgami. Niestety interesują mnie tylko te rasy :/ .

PS: Husky,Huskie :)

+kam się

Opublikowano

Może i bym kupił ale Golden retriver jest strasznie drogi i to przeraza :/. Dlatago myśle o labradorze poniewaz jest do niego bardzo podobny i śierść krótsza :)

+kam się

Opublikowano

wiesz co ja ci polecam Amstafa:D nie dość ze grozny to jeszcze broni:)

lub pies mysliwski;D tez fajny pomysl;) albo i Doga:) wymiataja zobacz se zdjecia i opisy piesków.:)

Usunięto. Regulamin obowiązuje posty/tematy jak i sygnaturę.

Opublikowano

Owczarek niemiecki jak do dobrze wytresujesz to bedzie też i bardzo ładnie wyglądał bedzie miał naprawde potężne łapy oraz naprawde do obrony RoX ;] spojrz sie czasami na te policyjne owczarki niemieckie ... Bydle :D

userbar1aa8vybw7.png

18413ih7.png

Need

Opublikowano

Miałem Owczarka. Mój kolega ma labradora, ale jakiś dziwny ;D Opcja 1 ofc. ;d

Opublikowano

Mam owczarka ;D SS dogz rox xD

Jeśli jest dobrze ułożony i wychowany od szczeniaka to pies pójdzie za tobą wszędzie. Ja z moim jeżdze na rowerze. Biegnie z boku. Polecam owczarka ale odmianę długowłosą. Wymagań nie ma dużych. Dobre jest to, że gdy kogoś pierwszy raz widzi, a ja go znam to nie szczeknie ni raz. Inaczej ma się sprawa jak łazi ktoś nieznajomy ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja polecam Golden Retriver. Sam go mam i jest fajny (tylko ze suka). Labladory maja krotka siersc ktorej nie da sie wyczesac a ta wbija sie w ubranie itp ;p. Golden jest bardziej spokojny, mozesz go ciagnac za lapy ,uszy i nic ci nie zrobi :DDD

Opublikowano

Pilarix czy twoj post zdziałał ci coś tutaj ?? ...

@topic

JAk dla mnie jesli chodzi o wyglad to i owczarek i golden są ładne Ale jesli chodzi o zachowanie i mozliwość wytreoswania wybieram Owczarka poraz drugi :D

userbar1aa8vybw7.png

18413ih7.png

Need

Opublikowano

Dziękuje z opinię wszystkim :) narazie 7,7,9:x .Dodam jeszcze małe info że pies bedzie pilnował terenu tzn. działki z domem. Dlatego jednak bedziej skłaniam sie do owczarka :s, labradory chyba troche za ''ciapowate''.

+kam się

Opublikowano

Sam posiadam owczarka niemieckiego i jestem zadowolony.Psinka cholernie mądrą,słucha się mnie i jeszcze nie zdarzyło mi się aby mi uciekł.Jak wyjeżdżam na działkę to cały czas jej pilnuje,nikomu nie pozwala wejść(oprócz mojej rodzinki tzn. osób znanych i zaufanych dla psa).

Mój głos na owczarka niemieckiego.Możesz kupić bez rodowodu,nie przejmuj się.Tylko poniektórzy mówią,że pies musi mieć 5 palcy(jak zwał tak zwał) więc patrz na to,podobnoś jak ma 4 to dupa a nie pies ^.^

Opublikowano

up: Ja mam tak samo.

Ja mam dość dużą działkę, z tyłu nie jest ogrodzona, wychodzi bezpośrednio na jakieś pola i las. Ale pies nigdy mi nie uciekł ;) Ostatnio byli u mnie świadkowie jehowy ( "Kocia wiara" xD ) od tamtego czasu jak pies po podwórzu biegał juz nie przychodzą ;d

EXPmIpC.gif

Opublikowano
Dziękuje z opinię wszystkim :) narazie 7,7,9:x .Dodam jeszcze małe info że pies bedzie pilnował terenu tzn. działki z domem. Dlatego jednak bedziej skłaniam sie do owczarka :s, labradory chyba troche za ''ciapowate''.

To niby jakim cudem labrador miałby Ci bronić działki? =o jak wspomniałem mój kolega ma. Jak ktoś do niego przychodzi to pies się cieszy, a nie szczeka. Za to jak miałem owczarka...do płotu nie podchodzili :D.

BTW Labradora jak pewnie zauważyłeś dostają niewidomi jako przewodnika. Te psy muszą lubieć ludzi...czyli jakby Ci złodziej wparował to pies by go lizał O_o

Opublikowano

azerf nie wiedziałem o tych ''palcach'' :P na karzdej nodze po 5?, nigdy nie zwracałem na to większej uwagi dzięki.

Co do myśli o labradorze.. nie mojej tylko siostry. Jednak owczarek będzie lepszy :] teraz tylko poczekać 2 tygodnie i za 250 zl Owczarek będzie z hodowali, bez rodowodu.

+kam się

Opublikowano

Labrador dobry!!

Moja sasiadka ma:) zawsze jak idzie z nim do sklepu to daje mu koszyk do mordy:D i dosklepu spowrotem tez;D wiec sie nie bd musial meczyc;D

spokojny, zawsze sa wytresowane:) i Przyjazne!!!

Opublikowano

Ale wiesz ten pies nie bedzie słórzyl tylko do zabawy ale także do pilnowania domu...a labrador po przyjsciu złodzieja pewnie bedzie go lizał xD:) ...

+kam się

Opublikowano

Ja polecam Ci Owczarka

moim zdaniem sa to bardzo mądre psy i tez odpowiednio nauczone beda dobrymi "towarzyszami"

Opublikowano

ja mam Owczarka niemieckiego i stwierdzam ze jest BARDZO MADRY, bardzo latwo sie uczy roznych sztuczek itp. jest posluszny, nie jest agresywny, mozna sie z nim pobawic i naprawde polecam OWCZARKA niemieckiego :]

Opublikowano

Prosze moderatora o zamknięcie tematu zeby jakis archeolog tu sie nie wjeb*al po paru latach :P

Moj wybor - Owczarek niemiecki krótko włosy -pies- :s

Dziekuje wszystkim za opinie

Pozdrawaim

+kam się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...