Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Minecraft, bledy w konsoli

OrzechMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas grania na serwerze minecraft, w konsoli tego serwera pojawiają się dziwne błędy w tym czasie są lagi.

Kod błędu:

13:30:14 [iNFO] Chunk (1, 51) stored at  (12, 55)
13:30:14 [sEVERE] java.lang.Throwable
13:30:14 [sEVERE]       at org.bukkit.craftbukkit.util.LongHashtable.get(LongHashtable.java:32)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.ChunkProviderServer.getOrCreateChunk(ChunkProviderServer.java:112)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.World.getChunkAt(World.java:215)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.World.j(World.java:1619)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.World.doTick(World.java:1468)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.MinecraftServer.h(MinecraftServer.java:363)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:287)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:394)
13:30:14 [iNFO] Chunk (1, 51) stored at  (12, 55)
13:30:14 [iNFO] net.minecraft.server.Chunk
13:30:14 [sEVERE] java.lang.Throwable
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.ChunkProviderServer.getOrCreateChunk(ChunkProviderServer.java:120)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.World.getChunkAt(World.java:215)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.World.j(World.java:1619)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.World.doTick(World.java:1468)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.MinecraftServer.h(MinecraftServer.java:363)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:287)
13:30:14 [sEVERE]       at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:394)
13:30:19 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem, aby to się nie pojawiało i nie lagowało tak serwera ?

Daję + za pomoc

Jeśli to czytasz to pewnie gdzieś tutaj u góry jest mój post. Pewnie jest on bezsensowny i nic nie wnosi do tematu bo ja nigdy nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Jeśli nadal to czytasz to chyba nieźle Ci się nudzi bo przecież tu nie ma nic ciekawego. Zainteresował Cię ten mój bezsensowny tekst ? Chyba nie ale widać bardzo się nudzisz bo nadal to czytasz. Jestem zwykłym urzytkownikiem tego forum i nikomu nie zabraniam czytania mojego podpisu ale jesteś pewien że chce Ci się to czytać? No ale jak już tyle przeczytałeś to przeczytaj do końca bo jeszcze tylko kilka słów. A właśnie, jeśli znalazłeś błąd w tym tekście za pierwszym razem jak go czytałeś to muszę ci powiedzieć że to nie lada wyczyn. Wielu przed tobą to czytało i go nie znalazło. To chyba na tyle.

Zbieram Plusiki

Daj jednego (+)

Opublikowano

Też tak miałem, spróbuj zmienić port.

Znalazłem błąd w twoim podpisie, pisze "uRZytkownikiem" :D (tak, nudzi mi się)

Opublikowano

Ten bład informuje Cie o błedach w mapie. Zmień na chwilę mape, lub wygeneruj nową i sprawdź czy lagi i błędy zniknęły.

Opublikowano

Wygenerowałem mapę nową i są większe lagi ale teraz ciągle mam:

15:16:57 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:17:24 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:17:51 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:18:18 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:18:41 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:19:24 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:19:52 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:20:20 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:20:38 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?
15:20:51 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

//EDIT

Kolejne błędy:

15:45:36 [sEVERE] Could not pass event BLOCK_BREAK to Permissions
java.lang.NullPointerException
       at com.nijiko.permissions.Control.getGroups(Control.java:620)
       at com.nijikokun.bukkit.Permissions.Listener.onBlockBreak(Listener.java:61)
       at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$34.execute(JavaPluginLoader.java:432)
       at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:59)
       at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:289)
       at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.d(ItemInWorldManager.java:156)
       at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.b(ItemInWorldManager.java:118)
       at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:441)
       at net.minecraft.server.Packet14BlockDig.a(SourceFile:42)
       at net.minecraft.server.NetworkManager.a(NetworkManager.java:196)
       at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:75)
       at net.minecraft.server.NetworkListenThread.a(SourceFile:100)
       at net.minecraft.server.MinecraftServer.h(MinecraftServer.java:372)
       at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:287)
       at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:394)
15:45:37 [sEVERE] Could not pass event BLOCK_BREAK to Permissions
java.lang.NullPointerException
       at com.nijiko.permissions.Control.getGroups(Control.java:620)
       at com.nijikokun.bukkit.Permissions.Listener.onBlockBreak(Listener.java:61)
       at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$34.execute(JavaPluginLoader.java:432)
       at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:59)
       at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:289)
       at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.d(ItemInWorldManager.java:156)
       at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.b(ItemInWorldManager.java:118)
       at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:441)
       at net.minecraft.server.Packet14BlockDig.a(SourceFile:42)
       at net.minecraft.server.NetworkManager.a(NetworkManager.java:196)
       at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:75)
       at net.minecraft.server.NetworkListenThread.a(SourceFile:100)
       at net.minecraft.server.MinecraftServer.h(MinecraftServer.java:372)
       at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:287)
       at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:394)

Nie mam pojęcia o co chodzi.

OK Rozwiązałem problem, Musiałem zaktualizować Bukkita, ale lagi wciąż są co jakiś czas

Jeśli to czytasz to pewnie gdzieś tutaj u góry jest mój post. Pewnie jest on bezsensowny i nic nie wnosi do tematu bo ja nigdy nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Jeśli nadal to czytasz to chyba nieźle Ci się nudzi bo przecież tu nie ma nic ciekawego. Zainteresował Cię ten mój bezsensowny tekst ? Chyba nie ale widać bardzo się nudzisz bo nadal to czytasz. Jestem zwykłym urzytkownikiem tego forum i nikomu nie zabraniam czytania mojego podpisu ale jesteś pewien że chce Ci się to czytać? No ale jak już tyle przeczytałeś to przeczytaj do końca bo jeszcze tylko kilka słów. A właśnie, jeśli znalazłeś błąd w tym tekście za pierwszym razem jak go czytałeś to muszę ci powiedzieć że to nie lada wyczyn. Wielu przed tobą to czytało i go nie znalazło. To chyba na tyle.

Zbieram Plusiki

Daj jednego (+)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co do "15:20:51 [WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?" to normalne. Serwer wykrywa, że nie jest na hoście, a na normalnym pc. Ja mam to cały czas. A co do lagów, to sprawdź kompatybilność modów. Jeśli gdziekolwiek się będą gryzły, to już są "zacinki" na serwerze i stąd są lagi. Proponuję postawiś serwer od podstaw i na nowym serwerze zacząć instalować mody. Po każdym sprawdzać, czy są jakieś błędy i "lagi". Jeśli tak, wywalić i kolejny. A co do properties, to w konfiguracji z innymi modami to jest masakra. Podaj pełny log serwera, to Ci coś więcej powiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...