Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak bezpiecznie spadać do dziury?

Bastian103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj pokażę wam sposób na bezpieczne spadanie do dziury. Metoda ta może wam się przydać np. do szybkiego wejścia do kopalni.

Potrzebne materiały:

-Dwa wiaderka wody

-Łopata

-Drabinka lub tabliczka

No to zaczynamy.

1. Wykopujemy dziurę o szerokości jednej kratki. Długość jest obojętna

2. Jeżeli już wykopaliście tunel do wchodzenia musicie zrobić drugi tunel i tam postawicie drabinki, albo schody wyjściowe, ponieważ poradnik pokazuję tylko jak wchodzić do tunelu.

3. W miejscach pokazanych na zdjęciu wykopujemy łopatą dwie dziury. Tak jak na tym screenie:

98948641359553966307.png

4. Pod tym stawiamy drabinkę (albo tabliczkę):

90783223993874374192.png

5. W wykopanych miejscach wlewamy wodę.

29335812603512826007.png

Gotowe. Teraz możemy bezpiecznie oraz szybko wejść do naszej kopalni, lub po prostu spaść do naszej dziury. Pamiętajcie poradnik pokazuje tylko jak wchodzić. Niestety wychodzić musicie sami za pomocą drabinek lub schodków.

Jeżeli ten sam poradnik istnieje na MPC to proszę podać link do tematu z tym poradnikiem.

Opublikowano

Tak mi się wydaje że większość ludzi to zna np od CTSG albo JJaya.

A tak BTW ja daje tabliczkę zamiast drabinki bo na drabinkę możesz spaść i się zabić na tabliczce nie :)

Opublikowano

Nie ściągnąłem tego sposobu z żadnych filmików. Sposób ten wymyśliłem sam.

Dzięki nie wiedziałem, że tabliczką można to też robić :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę stary temat, mógłbyś dać jeszcze raz ss, bo mi sie nie wczytują a jestem ciekawy (pewnie ich nie masz :P) Ale warto spróbować

Down: Nie oglądam żadnych let's play-i. Ok poszukam :P, ale myślę, że poradnik był dobrze napisany i przydałby się tu na forum.

Ok po dłuższym czytaniu tego tematu zrozumiałem o co w tym chodzi :P, więc nie dawaj nowych zdjęć, sorki za odkop.

jLRw2A6.png

• 5 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...