Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawostki z życia wzięte.

wnS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety podlepiać nie mogę.

Z ciekawostek dodam iż:

Kolczatka jest ssakiem a wykluwa się z jajka.

Najsilniejszym mięśniem w ciele człowieka jest język.

Delfiny i ludzie jako jedyne żywe ziemskie organizmy mogą kopulować dla przyjemności :)

Z tym ślimakiem to ściema. On nie ma zębów tylko specjalną tarczkę ( chitynową?) która służy do ścierania pokarmu z podłoża. Nierówności które na niej występują, nie powinny być nazywane zębami, nawet homodontycznymi :)

Ktoś pytał o kobietę. Ta ciekawostka znowu jest niedoprecyzowana. Serce kobiety bije szybciej podczas ciąży :) Ot cała tajemnica.

PS. W razie czego pytać.

f.png

• 2 lata później...
Opublikowano

Tak to jest wedlug mnie temat bo jesli wierzysz w boga i w te ciekawostki to znaczy ze jestes za przeproszeniem glupi iz ja tam wyczytalem chyba z 10 ktore sa przeciwienstwem katolicyzmu i racji bilbi wiec gdy one sa prawda katolicyzm nie istnieje .

Taa? Katolicyzm nie istnieje? W takim razie, mędrcze, powiedz mi co za doktrynę reprezentuje Kościół chrześcijański? I co, gimnazjalisto, łyso? Jak już piszesz na takie tematy, to waż na słowa.

@up

Skąd ten blask światła? I co to ma do rozszerzania się wszechświata?

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

@Up

Nie rozumiem co mam poprawić. Szukałem tych informacji na necie. Wszystkie są prawdziwe.

3/4 Twoich "informacji" nie ma potwierdzenia w rzeczywistości. To że coś jest w internetach nie oznacza że jest prawdą.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Taa? Katolicyzm nie istnieje? W takim razie, mędrcze, powiedz mi co za doktrynę reprezentuje Kościół chrześcijański? I co, gimnazjalisto, łyso? Jak już piszesz na takie tematy, to waż na słowa.

@up

Skąd ten blask światła? I co to ma do rozszerzania się wszechświata?

gdyby był wszechswiat nieskończony to liczba gwiazd była by też , spójrz na niebo jak widzissz gwiazdy a nie jest ich nieskonczenie wiele , blask by zniszczył ziemie .

Opublikowano

gdyby był wszechswiat nieskończony to liczba gwiazd była by też , spójrz na niebo jak widzissz gwiazdy a nie jest ich nieskonczenie wiele , blask by zniszczył ziemie .

Teorie teorie teorie. Ale Twoja jest błędna. Świało latarki zauważysz z 50m. Z 150 będzie ledwo widoczne. Przy 250 będziesz twierdził że latarka nie istnieje.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Nie. Światło gwiazd dociera do Ziemi z ogromnym opóźnieniem. To, co teraz podziwiasz na niebie, to blask gwiazd, które już nie istnieją.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Nie. Światło gwiazd dociera do Ziemi z ogromnym opóźnieniem. To, co teraz podziwiasz na niebie, to blask gwiazd, które już nie istnieją.

wiem , ale światło z 15 mld lat byłoiby zabójcze tak twierdzą naukowcy

Opublikowano

Gdyby trwale udało obniżyć się temperaturę ludzkiego ciała o 2 stopnie C.- żylibyśmy dwa razy dłużej blink.gif od dzisiaj śpie na dworze

Trwale, a spanie na dworze wcale nie obniży temperatury twojego ciała o 2oC, dostałbyś hipotermii

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Trwale, a spanie na dworze wcale nie obniży temperatury twojego ciała o 2oC, dostałbyś hipotermii

trzeba byłoby wiele przygotowań i lat i też ewelucja /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...