Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezwykła wyprawa minecraft

Witam.

Jestem graczem gry minecraft i chciałem napisać pewną opowiastkę o mojej postaci i przygodach prowadzonych w grze. Jako że mam słaby internet,

nie mogę kręcić let's playów, które byłyby szybszą metodą na dawanie różnych porad i tego typu rzeczy. Natchnąłem się pisaniem, pisaniem oczywiście

o swoich budowaniach, przeżyciach i innych drobiazgach, przy okazji robiąc przy tym screeny w grze, i pokazując jak miło można spędzić czas.

Niektórych może to nie zaciekawić, i zaraz zaczną pisać bzdurne komentarze i oceniać mnie negatywnie. Ludzie tyczy się tych którzy nie lubią takiego czegoś

jak czytanie nie musicie tego czytać, piszę to osobą które chcą zobaczyć tekst przeżycia w tętniącym świecie, który sam stworzyłem.

Może kiedyś będę miał szybszy internet i zacznę robić różne filmiki, które później umieszczę na youtube, ale na razie jestem zwolennikiem pisania

i pokazywania wam moich przeżyć.

Wszystko będzie toczyło się w świecie który nazwałem swoim nickiem, czyli: "Clipis" spróbuję jakoś ładnie wam to wszystko opisywać, tak abyście mogli zrozumieć wszystko

i nie wstawiać dużej ilości screenów, tylko ładnie opisywać wszystko jak najzwięźlej co pomoże utrzymać stylistykę pisania a wam rozczytania wiadomości które będę przekazywał.

Grafika będzie dodawana w code a w niej odnośniki do grafiki, bo nie mogę jakoś dodać grafiki.

Zaczynajmy !.

Rozdział 1

Zaczęcie gry.

To jest ukryta treść, proszę

Pewna osoba o imieniu Clipis postanowiła zacząć następną przygodę ze światem minecraft. To co przyszło jej aby przeżyć nie miało końca. Osobnik trafił na bezludną wyspę

którą można zobaczyć na zdjęciu wyżej. Nie wiedział co zrobić, był zdruzgotany i wiedział że nie przeżyje dopóki nie znajdzie jakiegoś pożywienia oraz schronienia.

Był zabłąkany, nie wiedział w którą stronę ma się kierować, nie miał kompasu, niczego - był sam jak palec.

Rozejrzał się troszkę po okolicy, przy okazji zbierając drewno na zrobienie różnych narzędzi które w późniejszym etapie życia pomogą mu przeżyć pierwsze dni

w tym niefortunnym świecie. Po zebraniu drzewa, dostrzegł przepiękne miejsce na domek, gdzie mógł schronić się przed różnymi potworami

oraz innymi stworami i zwierzynami zamieszkującymi te zuchwałe okolice.

Miejsce na wspaniały domek.

To jest ukryta treść, proszę

Za chwilę czy dwie będę kontynuował opowiastkę jeżeli zobaczę czy takie coś się opłaca, chcę zobaczyć jak użytkownicy będą to oceniali, czy to wypali, czy to też totalny bezsens tworzyć coś takiego.

Opublikowano

Jak nie masz co robić i zwalczasz czas to możesz pisać :) Poczytam, jeśli się rozwiniesz.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Wiesz..

Jestem pisarzem może nie aż takim sławnym ale sam pisze sobie jakieś opowiadania, książki i tego typu opowiastki aby zwalczać czas.

Zetknąłem się z tą grą na youtube po wpisaniu mine.. był to czysty przypadek.

Kupiłem tą grę i zacząłem w nią grać, wciągnęła mnie niesamowicie, aż do teraz gdzie postanowiłem wam opowiadać te ciekawostki tworząc

od nowa świat i pokazywać czym to tak naprawdę wszystko się kwapi.

Opublikowano

Ja będę z chęcią czytał ale proszę cię daj to w odnośnikach [/img] pokombinuj może zadziała :) Bo też nie mam zbyt szybkiego Internetu i takie SS długo się ładuje :(

Jeśli dodasz SS w odnośnikach to z chęcią będę śledził twoje przygody masz + :)

r718w5.png

Opublikowano

Podoba mi się twój pomysł... Ale mam prośbę... Tak jak kolega wyżej napisał... spróbuj dawać obrazki w odnośnikach [/img] chociaż przynajmniej ... żeby nie było trzeba kopiować:D

reflinki