Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AirSoftGun Paintball...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na paintballa sprzęt może być bardzo drogi

Na ASG tylko karabin i okulary... są jeszcze jakieś tego typu zabawy?

Co lepsze?

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

no i ja pierdole znowu ten pojeb!

76561198014515809.png

Opublikowano

ASG również nie jest tanie ; )

Replika taka lepsza to wydatek 1000 zł(myślę to o lepszym japońskim ,a nie chińskim sprzęcie) , do tego umundurowanie tanio z demobilu można dostać flecktarn za około 130 zł komplet, dodatki do broni to kolejne 300-400 zł (kolimator,magazynki,kulki, baterie itp.)

Paintball to tylko maska, ubranie jakieś, pistolet.

Ja na Twoim miejscu wybrałbym asg, lepsza zabawa.

238626.jpg]
Opublikowano

A to ile trzeba mieć lat na ASG? 18? Czy nie ma ograniczeń? Mam 13 lat a bez problemu mógłbym na to chodzić...

76561198014515809.png

Opublikowano

A to ile trzeba mieć lat na ASG? 18? Czy nie ma ograniczeń? Mam 13 lat a bez problemu mógłbym na to chodzić...

Nie ma wymagania tylko inni uczestnicy mogą nie chcieć się z takim dzieciakiem bawić.

RAsfepN.png
Opublikowano

Zwykle grupy wymagają 18 lat,a w przypadku młodszego wieku grupy mają szablon oświadczenia które podpisują rodzice. Jakby nie patrzeć w ASG można dostać kontuzji i ktoś musi ponosić za to odpowiedzialność.

238626.jpg]
Opublikowano

Jak masz kasę to bierz Paintball, kulki są dość drogie i sprzęt, a w ASG zależy od zaawansowania sprzętu ;)

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Zdecydowanie ASG. Sprawia to po prostu o wiele więcej frajdy niż PaintBall.

Pozatym drużyn ASG jest zdecydowanie więcej niż PB, a co za tym idzie łatwiej będzie Ci coś znaleźć.

Sądzę, że będziesz tego chciał bo "bieganie" samu to zero rozrywki.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mam ziomka co się w to bawi, lata z replikami ak-47, mp5, itp B) ASG teoretycznie można zacząć od około 300zł, tania replika takiego ak-47 rzędu 100zł i jakiś uniform :) Wybierz ASG, co do wieku to masz trochę za mało, ale z tym nie powinno być problemu. Jak widziałem tam latają osoby po 20 lat + więc wyróżniałbyś się trochę :P

Jak trochę wprawy nabędziesz to kupujesz replikę za 1000+ i jazda na forty! Nie ma opierdalania siue B)

Opublikowano

ASG również nie jest tanie ; )

Replika taka lepsza to wydatek 1000 zł(myślę to o lepszym japońskim ,a nie chińskim sprzęcie) , do tego umundurowanie tanio z demobilu można dostać flecktarn za około 130 zł komplet, dodatki do broni to kolejne 300-400 zł (kolimator,magazynki,kulki, baterie itp.)

Paintball to tylko maska, ubranie jakieś, pistolet.

Ja na Twoim miejscu wybrałbym asg, lepsza zabawa.

Nikt nie każe na początku latac z emką ics'a lub cheytaciem od aresa. Zależy jak ci się chinczyk trafi, jak zły to odsyłasz do serwisu i ci go wymieniają.

Mam ziomka co się w to bawi, lata z replikami ak-47, mp5, itp B) ASG teoretycznie można zacząć od około 300zł, tania replika takiego ak-47 rzędu 100zł i jakiś uniform :) Wybierz ASG, co do wieku to masz trochę za mało, ale z tym nie powinno być problemu. Jak widziałem tam latają osoby po 20 lat + więc wyróżniałbyś się trochę :P

Jak trochę wprawy nabędziesz to kupujesz replikę za 1000+ i jazda na forty! Nie ma opierdalania siue B)

repliki za 100 zł nie nazwiesz "repliką" ponieważ to pluje kulkami i szybko się sypie bo jest plastic gearbox.

@top

Sam jak zaczynałem zabawe w asg to w wieku 16 lat, z akm cymy za 399 zł, okularki.