Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]z serverem hamachi

Szczupakooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Założyłem serwer craftbukkit przez hamachi. Wszystko było dobrze admin działał, pluginy też... Kiedy kolega chciał wejść pisze mu błąd "Timed out" czy coś w tym stylu. Czytałem na internecie, że coś z serwerem, więc spróbowałem innych plików (by Krzysztof bodajże) niestety działo się tak samo. Czy może ktoś pomóc?

Opublikowano

Watpie ma pewnie 1/2mb albo wiecej i to starczy bo ja mam 2mb i hostuje osiedlowy gra 5 osob razem czasami i jest super ;) , w tym mam na serwer 5gb ramu przeznaczonego

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Ja mam dobrego neta tak mi się zdaje, powiedzccie jak sprawdzić to powiem :D Nie jestem dobry w te klocki, ale chodzi mi o serwer na 4 osoby MAX.

2xUP Tak zmieniłem

#Minecraft server properties

#Mon May 09 19:04:48 CEST 2011

level-name=world

hellworld=false

spawn-monsters=true

online-mode=false

spawn-animals=true

max-players=8

server-ip=5.116.51.137

pvp=true

level-seed=

server-port=25565

allow-flight=false

white-list=false

spawn-protection=16

To moj plik server

Prosze o szybką odpowiedz

Opublikowano

www.speedtest.pl , zjezdzasz toche na dol i start , aha i jeszcze jedno masz IP zewnętrzne czy wewnętrzne?

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

www.speedtest.pl , zjezdzasz toche na dol i start , aha i jeszcze jedno masz IP zewnętrzne czy wewnętrzne?

Podobiez jest zewnętrzne, ale zakładałem na hamachi tak na wszelki wypadek. Sieć dobrze założona, podłączeni gracze

Edit: Mam neta 4MB

Opublikowano

wyslij koledze pliki serwerowi niech zmieni IP w notatniku i zobacz czy ty bedziesz mogl wbic

P.S jeszcze sprobuj jakies firewall'e i oslony wylaczyc

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Nie mam żadnych firewalli i osłon, wszystkie wyłączone. Kolega ma taki komp, że nie postawi, ale próbuje. Powtarzam, że na gotowej paczce też stawiałem. Chciałem aby ktoś z innego serwa wszedł, też mu nie działa

Edit: Kolega też nie może zrobić

Opublikowano

Nie mam zewnętrznego ip żeby ktoś wlazł? Ja chciałbym pograć z kolegami, jak ktoś ma możliwość założenia takiego serwera, proszę pisać Pw. Na dedyku mi się nie opłaca. Jak możecie napiszcie dokładny poradnik jak zrobić serwera craftbukkit na WIN7, wiem że jest jeden poradnik ale na 7 mi nie działa

Opublikowano

ale na co pradnik :D??

Bo nie wiem co zrobiłem źle? Jak ktoś napisze dobry poradnik naWindowsa 7 (takiego nie ma) a różni się bardzo, przez te wszystkie porty. Czy to może być związane z tym że mam routera? Trzeba odblokować porty związane z hamachi? Jak tak to jakie to są, albo jak je sprawdzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...