Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnosnie aren pvp na serwerze. Wiec tak, nie wiem jak takowe zrobic bez stawiania cuboida na cala mapę z flagą pvp-false!

W sumie by nie było problemu gdyby nie to, ze chce tak:

• Na całej mapie można budować.
  • Na mapie są prywatne cuboidy na których może budować właściciel
  • Sa cuboidy na ktorych zaden gracz nie moze bydowac (nie wliczając adminow itp)
  • Jest cuboid "miasto" i w nim nikt nie możne bydować
  • W cuboidzie "miasto" sa prywatne cuboidy w których może budować tylko właściciel
  • Na święcie sa pvp-areny
  • Nie wchodzi w gre to, zeby przy każdym zakładaniu prywatnego cuboida trzeba było ustawiać jakąś flage

I ogólnie, gdy robię po swojemu wychodzi mi, ze można budowa wszędzie!

Proszę o pomoc ;-)

Moj plik config w WorldGuard

To jest ukryta treść, proszę

Pozdrawiam

Opublikowano

W cuboidzie miasto daj właściciela najlepiej zalożyciela servera a admini mimo tego moga robić z cubami innych wszystko co chcą więc nie trzeba ich dodawać do cuba.

Zrób w cuboidze miasto flag'i które chcesz a jak zakładasz cuboidy wewnątrz miasta to pisz /setparent cub_w_mieście miasto

PvP rub tak /region flag nazwa_cuva pvp allow

Robienie cubów:

1.Wpisujesz //wand

2.Stajesz na 1 rogu cuba i wkopujesz się w bloczki na głębokość cuba w doł i LPM (Lewy Przycisk Myszy)

3.Wychodzisz na powierzchnie

4.Odliczasz szerokość i długosć cuba

5.W odliczonym 2 rogu cuba (jeśli masz plugin God czy coś takiego żeby było szybciej wpisujesz /god i /up ile_cub_ma_być_w_góre)skaczesz dając pod sobą bloki aż doskaczesz do wysokości cuba i klikasz PPM to co w punkcie 2 tylko że prawym przyciskiem

6.Wpisujesz /region define nazwa_cuba właściciel

PS: ja lubie plusy więc jeśli wszystko dobrze napisałem i pomogłem nie daj mi czasem minusa xDxDxD .

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2%, którzy są normalni wstaw to do swojej sygnatury.

(nie słucham żadnej muzyki.)

beta-p10.png

BÓG

----|

----v

destro10.png

Opublikowano

Ludzie! Nie zrozumieliscie mnie. Ja cuby umiem zakładać, chodzi mi o strefy pvp. Ma być tak, zeby mozna było robić areny! ;) Według mnie w pliku server.properties przeba włączyć pvp, co za tym idzie -zablokować go globslnie w pluginie. A to właśnie tego nie umiem bez stawiania wielkiego cuba na mape!

Opublikowano

raczej pvp musi być wyłączone a w chacie trzeba napisać /region flag nazwa_cuba pvp allow(lub deny)

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2%, którzy są normalni wstaw to do swojej sygnatury.

(nie słucham żadnej muzyki.)

beta-p10.png

BÓG

----|

----v

destro10.png