Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik KingsAge

odyseusz03

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

za chwile podam pełny silnik gry :) ale mam pytanie czy ten silnik jest na chamachi ??? bo mi działa na mój IP a jak wpisuje IP z chamachi to jest takie coś

Nur lokale Netzwerk IPs erlaubt! Dieses Spiel darf nicht im Internet betrieben werden!

silnik jest DSLAN czy wie ktoś jak go przerobić na LAN ??

beznazwyhd.jpg
Opublikowano

byłoby super :) próbuj

http://www.speedyshare.com/files/28390124/KingsAge.rar

SKAN

Maximum size exceeded: you have tried to upload a file which is larger than 20MB.

Czy przypadkiem to nie ja ci to dawałem.

Opublikowano

Jeśli VirusTotal nie mieści pliku robi się to własnym antywirem i wrzuca na forum ssa !!!

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Jeśli VirusTotal nie mieści pliku robi się to własnym antywirem i wrzuca na forum ssa !!!

Nie bądź taki upierdliwy, jak u innych nie ma wirusa to dobrze.

Opublikowano

tak, jest problem z odpaleniem silnika na hamahi, już kombinowałem na wiele możliwości, nic to nie dało :(

Mam pomysł na zreperowanie tego problemu, ale zajmie to co najmniej kilka godzin.

Opublikowano

ja tez już szukałem a kolegą ale nic nie wyszło :( może jak sie uda..... maxis27 też próbuje to rozkodować jakby nam to wyszło to można założyć dział KingsAge w końcu ta gra dościga plemiona a jest lepsza niż Grepolis :) wiem wiem że GF to.......... dziady :) ale ta jedna gra im się udała :)

beznazwyhd.jpg
Opublikowano

ja tez już szukałem a kolegą ale nic nie wyszło :( może jak sie uda..... maxis27 też próbuje to rozkodować jakby nam to wyszło to można założyć dział KingsAge w końcu ta gra dościga plemiona a jest lepsza niż Grepolis :) wiem wiem że GF to.......... dziady :) ale ta jedna gra im się udała :)

oby się udało :)

Jeszcze jedno odnośnie silnika:

W admnie jest funkcja, która dodaje krzaki na mapę, wpisujemy ile chcemy krzaków na mapę i jedziemy :)

(dla tych co znają się na php)w pliku admin/actions/krzaki.php regulujemy obszar dodawania krzaków.

w tym skrypcie krzaki nie zmieniają swojego położenia po reloadzie strony, jak w innych, bo zapisywane są w bazie danych i dzięki temu mają stałe położenie :)

Opublikowano

Jedyna możliwość jaką znalazłem jeszcze nie zrobiłem to przenieść naprzykład do Triburile-Lan v0.3. Innego wyjścia nie widzę :P

Opublikowano

niestety wersje .................. 2.8 .................... 0.2............................. 0.3.............................0.4.............................. na żadnej nie działa :( to nie zależy od wersji :( gdzieś w silniku :(

beznazwyhd.jpg
Opublikowano

Jeśli to kogoś pocieszy to teoretycznie da się zrobić wersje LAN gdyż w kilku plikach a dokładniej w ich opisach znajduje się polecenie [...] a teraz włącz silnik DSLAN lub LAN. Takie zdanie jest w kilku plikach więc autor silnika wie że można zrobić LAN ale jak....... :)

beznazwyhd.jpg
Opublikowano

Za jakiś czas (dokładnie nie wiem) wydam nową wersje KingsAge, zapewniam że nowa wersja będzie działać na hamachi, będą poprawione błędy (masowa rekrutacja, itd...) i silnik będzie aż naszpikowany nowymi funkcjami i klasami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...