Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft - Multiplayer, Router.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Opowiem wam troszkę o moim problemie a więc :

Mam internet przewodowy normalnie wszystko gites ale ostatnio ciocia kupiła router NetGear podłączyła go do mojego komputera i w ogóle okej ... musiała zadzwonić do dostawcy netu, że chce mieć bezprzewodowy internet w domu bo kupiła lapka itp. żeby dostawca nie poznał się, że są 2 kompy na 1 necie bo chciałby kaskę xD oni ponoć nadali " sygnał " na router i wszystko było w porządku wszedłem na multiplayer od tamtej pory nawet owcy czy też jednego bloczku dirtu nie mogę ubić, chodź bym bił go z 100 razy cały czas się odnawia. Ciocia wyjechała znów za granicę i nikogo nie ma, żeby był podpięty pod net a dalej mam te " laggi " w minecraftcie.

Teraz chciałbym z powrotem wrócić na internet przewodowy ale znów jak odłącze router i podłącze kabelek to wyskakuje blokada, zapora, że muszę skontaktować się z dostawcą itp. ale co ja mu powiem, że wróciłem na kabel ? ... trochę nie teges..

Więc pytam was czy istnieje jakaś inna możliwość ominięcia tej zapory od dostawcy czy np. zoptymalizowania tych lagów czy też usunięcie tej sieci w netgearze czy coś ..

będą +++ sy

+

Opublikowano

Przecież się nie placi np ja mam neostrade i też miałem na jednego kompa neta, a teraz mam na 4 i chodzi tak samo jak na jeden.

Możesz się w ustawieniach polączenia pobawić, że ma zablokować możliwości korzystania komuś innemu z twojego internetu. Jest takie coś, bo kiedyś widziałem jak mi net nie działał. Poszukaj w ustawienia polączenia lub gdzieś tam powinno być takie coś, albo ustaw haslo na neta i Ci nie wbije.

Opublikowano

co ty kszanic ja pierdziele hahhahahaa jak po co dzwonić ja pier**** to rauter kupujesz normalnie i ustawiasz sobie na wi-fi a nie dzwonic i kszanić itp haha dobra baja ja mam normalnie rauter i neta na wi-fi a kompa pod kabel podłoczonego do rautera i mam i na kopie i na laptopie neta wiec nie wiem o co ka man

Opublikowano

karol głupi czy ślepy ?

Dostawca nie życzy sobie darmowego ściągania internetu :)

Ma założoną blokadę. Więc jeśli chciałbyś się podpiąć bez niczego przez kabel po otwarciu internetu wyskoczył by ci : Express Net . Twoja karta sieciowa jest nie aktualna czy coś i skontaktuj się z dostawcą internetu. Kontakt : // .. //

@edit

Czekam na pomoc, możecie pisać na pw. Nagradzam SPORĄ ilością +'sóóóóóóóóóóóóóóóóów.

@2xUP

MAM HASŁO NA NETA..

NIKOGO NIE MA JUŻ PODPIĘTEGO DO MOJEJ SIECI... A NA MULTI GRAĆ DALEJ NIE IDZIE :(

+