Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie Działają Mi Komendy Na Serverze Hamahi

Manmanmanman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem stworzyłę server Minecraft na hamahi i mi komendy nie działają więc prosze o pomoc tak jak w opisie dam admina na mojim servie :D (prosze nie wypominać mi ortografi mam dyslekcjei coś tam jeszcze)

Opublikowano

W folderze, gdzie masz pliki serwerowe znajduje się plik ops.txt Edytuj go dowolnum edytorem, np. notatnikiem i napisz tam swój nick, jaki używasz/ będziesz używał w grze. Zapisz, odpal serwer, włącz grę i ustaw nick taki, jaki ustaliłeś w ops.txt i masz admina z komendami. W celu uzyskania pełnej listy komend wpisz na chatcie w grze: /help or

Pozdrawiam.

Opublikowano

jak naprzklad wpisuje /give 1 1 (ze niby jeden kamien) to wyskakuje can't find user 1

(a tak na marginesie to ip serva to 5.166.34.159, albo bo nie wiem kture dziala 321.321.321.123.123.123)(haslo do hamahi 123)

Opublikowano

Ja mam, musisz w /give pisać: /give nick id ilość np. /give manman 1 64 dostaniesz wtedy 64 kamienia

Jeśli to czytasz to pewnie gdzieś tutaj u góry jest mój post. Pewnie jest on bezsensowny i nic nie wnosi do tematu bo ja nigdy nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Jeśli nadal to czytasz to chyba nieźle Ci się nudzi bo przecież tu nie ma nic ciekawego. Zainteresował Cię ten mój bezsensowny tekst ? Chyba nie ale widać bardzo się nudzisz bo nadal to czytasz. Jestem zwykłym urzytkownikiem tego forum i nikomu nie zabraniam czytania mojego podpisu ale jesteś pewien że chce Ci się to czytać? No ale jak już tyle przeczytałeś to przeczytaj do końca bo jeszcze tylko kilka słów. A właśnie, jeśli znalazłeś błąd w tym tekście za pierwszym razem jak go czytałeś to muszę ci powiedzieć że to nie lada wyczyn. Wielu przed tobą to czytało i go nie znalazło. To chyba na tyle.

Zbieram Plusiki

Daj jednego (+)

Opublikowano

1. zacznijmy od tego ze twoje błędy ort. nie są winną dysleksji tylko twojego lenistwa, jest coś takie jak słownik w przeglądarce i podkreśla ci na czerwono błędy !

2. co to znaczy server na hamachi ? od kiedy hamachi do pliki konfiguracyjne ?

3. wpisz w kondoli "op twój_nick_z_minecraft" i w grze wpisz "/give twój_nick_z_minecraft id_przedmiotu ilość "

jeżeli 3 nie zadziała wpisz w konsoli

"/give twój_nick_z_minecraft id_przedmiotu ilość "

Opublikowano

Wpisz "help" w konsoli bo to chyba jedyna dostępna komenda na bukkicie.A zakładam że masz bukkita więc musisz zainstalować commandbook

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

A może ma clienta ze strony minecraft,net ?

Ja mam tego bo nie potrzebuję modów.

Jeśli to czytasz to pewnie gdzieś tutaj u góry jest mój post. Pewnie jest on bezsensowny i nic nie wnosi do tematu bo ja nigdy nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Jeśli nadal to czytasz to chyba nieźle Ci się nudzi bo przecież tu nie ma nic ciekawego. Zainteresował Cię ten mój bezsensowny tekst ? Chyba nie ale widać bardzo się nudzisz bo nadal to czytasz. Jestem zwykłym urzytkownikiem tego forum i nikomu nie zabraniam czytania mojego podpisu ale jesteś pewien że chce Ci się to czytać? No ale jak już tyle przeczytałeś to przeczytaj do końca bo jeszcze tylko kilka słów. A właśnie, jeśli znalazłeś błąd w tym tekście za pierwszym razem jak go czytałeś to muszę ci powiedzieć że to nie lada wyczyn. Wielu przed tobą to czytało i go nie znalazło. To chyba na tyle.

Zbieram Plusiki

Daj jednego (+)

Opublikowano

mojim

jak naprzyklad wpisuje /give 1 1 (ze niby jeden kamien) to wyskakuje can't find user 1

(a tak na marginesie to ip serva to 5.166.34.159, albo bo nie wiem które dziala 321.321.321.123.123.123)(haslo do hamahi 123)

Dziecko, proszę cie bardzo skożystaj raz kiedyś ze słownika i translatora

can't find user 1 oznacza nie można znaleść użytkownika 1...

/give xenex 1 1 np. wpisz

i nie gadaj że nie działają bo jeśli powraca informacja zwrotna to oznacza że masz prawo użyć tej komendy

normalnie jak przeczytałem twój debilny post zalało mnie krwia ;f

Oddajcie minusy! :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobrze dobrze jużto wiem komendy działają ( żeby forum nie zaśmicać nowymi tematami ) jaka jest komenda żeby np: zombiego przyzwać albo kilka ? Czy to trzeba jakiegoś plugina mieć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...