Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy użytkownicy MPC!

Zwracamy się do was z prośbą o pomoc w realizacji dosyć dużego projektu: Craft-World

Craft-World ma byc unikalnym serwerem minecrafta. Nie będzię to kolejny serwer hamachi, czy serwer dla 7 letnich dzieci......

Projekt Craft-World ma na celu (każdy cel opisz poniżej):

- wykonanie specjalnego launchera gry

- gruntowne zmodyfikowanie klienta MineCraft'a

- stworzenia niesamowitego serwera gry z unikalnymi możliwościami

Jeżeli projekt sie powiedzie, gra na serwerach hamachi stanie się przeszłością.

Jeżeli serwer ten powstanie kazdy gracz będzię musiał płacić 5 PLN w celu utrzymania serwera (osoby, które znacząco pomogą płacą jedynie 1 PLN miesiecznie)

Czas na opisanie (w skrócie) celów projektu.

Zamierzamy stworzyc specjalny launcher, w którym będziesz mógł sprawdzić nowości na temat serwera. Stan konta w grze, czas gry, czy poprostu popisac na czacie ze znajomymi, którzy obecnie graja. Bez launchera nie połączysz się z naszym serwerem.

Zmodyfikowanie klienta pod względem graficznym oraz użytkowym - usunięcie singleplayer, wprowadzenie bezpośredniego łączenia z serwerem bez możliwości wpisania adresu (2 zabezpieczenie przed wejsciem nie posiadajac konta)

Wykonanie serwera z pluginami rozszerzającymi jego funkcje o wiele bardziej niż obecnie dostępne do craftbukkit. Zamierzamy do serwera (i clienta) wdrążyć wiele modów np.

- wielokolorowy czerwony proszek (zmiana koloru barwnikiem)

- windy

- nowe schody

- i wiele wiecej

Jednak wykonanie tego w 4 osoby jest prawie że nie możliwe. Dlatego zwracamy się do was o pomoc. Każda osoba, która pomoze nam zfinalizować projekt i uruchomić serwer otrzyma specjalną rangę na serwerze (Developer) pozwalającą między innymi na dodawanie sobie itemów, czy korzystanie z funkcji latania!

Zachęcamy do współpracy i komentowania projektu.

P.S wszelkie zgłoszenia dot. pomocy w realizacji proszę przekazywać do mnie na pw

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl

jest najlepszym serwer MC - wklej to do swojego opisu.

Opublikowano

Chętnie bym pomógł w tworzeniu, jestem doświadczoną osobą, mógł bym również zając się sprawami technicznymi. ( konfiguracja, spoleszczanie, naprawa, serwer.)

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Ale wiesz ze nie możesz pobierać sb od TAK pieniędzy wtedy łamiesz prawo :/

Zrobienie takiego launcher'a jest nie możliwe :/ i zresztą mało kto zna język JAVA Script :/ czy jakoś tak :) Więc powodzenia :)

r718w5.png

Opublikowano (edytowane)

up@ Zrobienie takiego lunchera, jest możliwe. SAM ROBIŁEM. Także nie wypowiadaj się jak nie wiesz.

To jest ukryta treść, proszę

Oj chłopie, mało znasz ludzi znając się na tym, to widocznie złych ludzi poznałeś.

Sam pisałem pluginy na swój serwer, taki jak System Frakcji oraz gildi. (RP, połączony z Surivalem). Kto grał na Edgy-World V2. ( V1 - Shaun ), wiedział co potrafię.

Pozdrawiam.

Autor, jeżeli jesteś zainteresowany współpracą, podaj jakiś kontakt na PW.

Edytowane przez Slayer16

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

up@ Zrobienie takiego lunchera, jest możliwe. SAM ROBIŁEM. Także nie wypowiadaj się jak nie wiesz.

To jest ukryta treść, proszę

Oj chłopie, mało znasz ludzi znając się na tym, to widocznie złych ludzi poznałeś.

Sam pisałem pluginy na swój serwer, taki jak System Frakcji oraz gildi. (RP, połączony z Surivalem). Kto grał na Edgy-World V2. ( V1 - Shaun ), wiedział co potrafię.

Pozdrawiam.

To może byś trochę pomógłl im więcej programistów (Java) tym lepiej

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl

Opublikowano

Im więcej tym gorzej, dlatego że każdy ma inne zdanie, i każdy inaczej to zrobi, później plontanina etc.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Im więcej tym gorzej, dlatego że każdy ma inne zdanie, i każdy inaczej to zrobi, później plontanina etc.

Ale i tak programistów jest obecnie 2, i tak do 5 by było. Zawsze to jakaś pomoc od twojej strony bo ty sam już to robiles. My znamy Jave ale dopiero się za to bierzemy (serwery minecraft) ;)

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl

Opublikowano

Dopiero się bierzcie, tu może być problem. Powiedzmy że, ja bym wszystko OGARNĄŁ sam, aczkolwiek, potrzebował bym kogoś.

A Ty mógł byś ogarnąć stronę, serwer. Na chwile obecną, na jutro mógł byś już zrobić. Teraz własnie nie wiem, miałem zamiar robić swój projekt, ale zobaczymy.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

server stawiamy testowo na kompie z 3 GB ramu i intel core i7 :) A domene kupimy już niedługo.

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl

Opublikowano

Serwer możemy postawić na moim kompie, 9 Gb RAMu ( 4 mogę przeznaczyć ), system 64 bitowy, łącze 7 mb/s.

Co do demony, jak nie długo ? Przybliżona data/

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Projekt obecnie jest w fazie alfa, testowany na domowym komputerze.

Jeśli chcecie wesprzeć projekt zapraszam tutaj: Pomoc SMS'em

Usługa dostępna w dla sieci: ERA, ORANGE, PLUS, PLAY

SMSy do kwoty 11.07 obsługuje serwis Płatności.pl

SMSy 23.07 i 30.75 obsłguje serwis HomePay.pl

W przypadku większych kwot proszę zachować 1 min. odstęp pomiędzy SMSami!

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl

Opublikowano

Zalatw mi source minecrafta, i nie ma sprawy. Sadze, ze nikomu nie bedzie sie chcialo operowac na kodzie zdekompilowanym przez jakis syf. Moim zdaniem projekt jest praktycznie niemozliwy. Druga sprawa - my odwalimy za Ciebie robote, a Ty co? Reklama i zbijanie kasy?

Opublikowano

skad mamy miec pewnosc ze przez tego launchera nie shakujecie nam kont? ale i tak licze na powodzenie bo chetnie bym sprawdzil taki serwer ^^

Opublikowano

czy trzeba bedzie mieć orginalnego minecrafta żeby móc w przyszłości grać na waszym servie ? A i na kodowaniu się nie znam ale te 20-30 zł w miesiącu mógł bym dać na server

Opublikowano

Proszę o zamknięcie tematu, gdyż kiedy rozpoczniemy publiczna faze alfa, napiszę nowy temat.

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl