Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem

otóż gdy gram to na początku gites trlalaal ale później jakieś przyśpieszenie chodzenie,bicie itp..

więc prośba taka moge prosić o minecraft 14 bez wymagania premium z modloaderem i mine colony

rozdaje + jak szalony :D

Opublikowano

Po co 1.4 ? :) Nawiasem - jeśli masz taki problem to zresetuj kompa. U mnie to przyspieszenie występuje zazwyczaj po wcześniejszym graniu w nowsze gry, choćby The Sims : Średniowiecze :) Po prostu komputer przerzuca się na dwa rdzenie procka, a do MC potrzebny jest tylko jeden - stąd to przyspieszenie.

A jeśli restart kompa nie pomoże to polecam aktualizacje javy i spatchowanie gry na 1.5_0.1 :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Na początku to zrestartuj kompa :) A co do MineColony, to w ogólnym spisie modów go nie ma więc nie wiem czy jest.

zresetowanie nic nie pomoze bo czas systemowy sie nie ustawia.

krutki poradnik jak naprawic

1-wylacz normalnie kompa i za jakies 5 min wlacz

2-jesli grasz w jakies gry inne nisz mc to czytaj nizej

aby sprawdzic czy ta gra wpływa na przyspieszenie

to zrub to co w pkt.2

zapamietaj czas systemowy(zegarek na kompie ,zwykle prawy dolny róg)

przygotój stoper lub cos innego do mierzenia.

jesli nie masz to zobacz czy masz jakis zegarek chodzacy tak jak ten w kompie

odpal gre i graj gdzies 30 min

wylacz gre.

jesli czas sie nie bedzie zgadzal to ta gra wpływa na szybkos mc.

niestety nie ma nic innego niz niegrac w ta gre zeby tego nie było

chyba że chcesz ciagle robic to co pkt.2

Pozdrawiam

Timon

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@Up. FACEPALM

Jaki czas systemowy ? Jak system sie wyłączy traci się cała pamięć ROM i RAM a więc wszystkie informacje odnośnie używania procesora się kasują - choćbyś włączył za sekundę to możesz cisnąć w MC normalnie bo procesor nie jest przestawiony na dwa rdzenie -.-

Opublikowano

@Up. FACEPALM

Jaki czas systemowy ? Jak system sie wyłączy traci się cała pamięć ROM i RAM a więc wszystkie informacje odnośnie używania procesora się kasują - choćbyś włączył za sekundę to możesz cisnąć w MC normalnie bo procesor nie jest przestawiony na dwa rdzenie -.-

nie procesor odpowiada za czas systemowy tylko bateria procesora.

jesli nie wiesz co to jest to naucz sie informatyki

userbarwb.png

Opublikowano

@Up. naucz się ortografii ^^ A czas NIE MA TUTAJ NIC DO RZECZY! Liczy się pamięc RAM i ROM zapisująca aktualne ustawienia i kasująca się po wyłączeniu komputera, ty mój informatyku...

Opublikowano

@Up. naucz się ortografii ^^ A czas NIE MA TUTAJ NIC DO RZECZY! Liczy się pamięc RAM i ROM zapisująca aktualne ustawienia i kasująca się po wyłączeniu komputera, ty mój informatyku...

nie pisz ze mam poprawic orto bo ja dopiero od 2 lat ucze sie polskiego.

i ram nie ma nic do przyspieszenia minecrafa.

userbarwb.png

Opublikowano

@Up. Ale tępy jesteś... RAM to pamięć, która kasuje się wraz z wyłączeniem komputera i to W NIEJ zapisane są informacje dotyczące procesora, który przez włączenie nowej gry przerzucił się na dwa rdzenie, ew. więcej.

Opublikowano

Fredi11 masz rację. RAM ma właśnie duże znaczenie co do MC. Ja mam 6Gb ale jak grałem u kolegi na lapie (1Gb RAM'u) mc strasznie mulił. Chce dodac ze mam podobny sprzet co moj kolega. timonca ile ty masz lat ze od 2 lat dopiero polskiego sie uczysz? Hmmm... Od 6 roku zycia do szkoly chyba sie chodzi czyli wychodzi na to ze masz 8lat (6+2=8 no nie?)To tylko moje zdanie :D

previewwz.png

Opublikowano

@Up. Polskiego uczy sie od 2 lat ale już wywyższa się w dziedzinie "informatyki" każąc innym uczyć się jej :) Heh...

Nadal pozostaję przy mojej opinii, bo autor tematu jakoś się nie wypowiada i nie wiem, czy mam słuszność z tym przyspieszeniem. Wiem tylko, że u mnie taka sytuacja była i tym sposobem naprawiłem :)