Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UsāMah Bin MuḥAmmad Bin `awaḍ Bin LāDin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sekwencja nukleotydów zawarta w DNA (jak to wcześniej pięknie napisałeś) to się przydaje głównie do syntezy mRNA :P

W euchromatynie (jeżeli mamy być dokładniejsi bo to właściwie ona ulega replikacji) ZAWARTY jest fenotyp człowieka. Cechy fenotypowe można dość łatwo wyizolować, stosuje się tutaj metodę "porównań"

Ile trwa takie badanie nie mam zielonego pojęcia. Wydaje mi się że jeżeli próbki są dobre, ma się do tego odpowiednią ich ilość (część materiału ulega podczas takiemu badaniu zniszczeniu) , to nie trwa to miesiącami. Niemniej jednak masz rację - nie da się tego zrobić w kilka godzin !

W przypadku Osamy jego DNA zostało PORÓWNANE z tym wyizolowanym z mózgu jego zmarłej siostry :)

PS. Nie dajcie sobie mydlić oczu. Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jak wiele rzeczy wciąż jest i będzie dla nas tajemnicą.

f.png

Opublikowano

Ja tylko czekam na rewanżyk :)

Tzn jak Al- Kaida gdzieś podsadzi bombę w USA :D

Sekwencja nukleotydów zawarta w DNA (jak to wcześniej pięknie napisałeś) to się przydaje głównie do syntezy mRNA :P

W euchromatynie (jeżeli mamy być dokładniejsi bo to właściwie ona ulega replikacji) ZAWARTY jest fenotyp człowieka. Cechy fenotypowe można dość łatwo wyizolować, stosuje się tutaj metodę "porównań"

Ile trwa takie badanie nie mam zielonego pojęcia. Wydaje mi się że jeżeli próbki są dobre, ma się do tego odpowiednią ich ilość (część materiału ulega podczas takiemu badaniu zniszczeniu) , to nie trwa to miesiącami. Niemniej jednak masz rację - nie da się tego zrobić w kilka godzin !

W przypadku Osamy jego DNA zostało PORÓWNANE z tym wyizolowanym z mózgu jego zmarłej siostry :)

PS. Nie dajcie sobie mydlić oczu. Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jak wiele rzeczy wciąż jest i będzie dla nas tajemnicą.

Duuuużo rzeczy jest i będzie tajemnicą !! :)

Opublikowano

Moim zdaniem to nie był BinLaden tylko jakiś inny typek bo od kiedy USA tak się troszczy o kulture islamską i w przeciągu 4 godzin wrzucają go do morza.

Old and retired gamer WarRock.

Opublikowano

Nareszcie koniec teorii spiskowych. Al Kaida oficjalnie potwierdziła śmierć Bin Ladena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...