Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UsāMah Bin MuḥAmmad Bin `awaḍ Bin LāDin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm... Znaleźli i zabili go znienacka. Pokazali jego zdjęcia, które wyglądają na sfabrykowane. Powiedzieli, że mają testy DNA (szybko dość). Zanim ktoś obiektywny mógł dodatkowo się upewnić, wywalili jego ciało do morza. A to wszystko na niedługo przed wyborami w USA.

Cóż, czy ktoś z was kupił tę opowieść?

Jak zrobiłem coś dobrze daj +

"Wszyscy jesteśmy żałośni, to nas czyni interesującymi."

"Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie."

81799524.gif

Opublikowano

Oczywiśćie, a w co tu nie wierzyć?

Bin Laden nie żyje i nie ma tematu. Zdjęcia to FAKE bo jest filmik na yt jak je koleś przerabiał.

A to , że to wszystko stało się przed wyborami w USA to jedynie dowód na to że Obama ( który "uczestniczył" w tej całej akcji ) chce poprostu zdobyć poparcie, z reszta co nas to obchodzi osama dedł więc nie musimy się obawiać kolejnych ataków terrorystycznych Al - Kaidy.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Btw, ktoś mi podał taki pomysł:

Al-Qaida na pewno ma zakładników. I teraz prosty algorytm:

Jeśli zaczną ich masowo zabijać, Usama naprawdę jest martwy.

Jeśli nie, żyje i oni o tym wiedzą.

(problem pojawiłby się dopiero, gdyby szeregowcy tej organizacji nie byli aż tak wtajemniczeni jak jej wyższe sfery i rząd USA)

81799524.gif

Opublikowano

USA nie posunęło by się do "zamachu" na Osamę gdyby wiedzieli że są zakładnicy.

Wg. mnie to o zakładnikach to raczej plotka. Al - Kaidy juz nie ma, a jeśli jest to bez swojego dowódcy narazie gówno zrobią.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Oh noes! Tak to pewne sprawka Obamy, Putina, Tuska i Kaczyńskiego!

Eh.. dzisiejsze realia..

Powiedzą coś w TV, a za 10 min miliony teorii spiskowych.

Zabili go i tyle. O czym tu dyskutować.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Skąd masz informacje, że Amerykanie udostępnili zdjęcie Bin Ladena? Przecież sami powiedzieli, że ich nie udostępnią. Co do badań DNA, mówili o tym dopiero na drugi dzień, w takim czasie są one możliwe do wykonania.

A z punktu widzenia normalnego człowieka, gdyby Osama żył, to jak myślisz - nie udostępnił by jakiegoś nagrania w którym pokazuje, że żyje po to żeby dopiec Amerykanom? Pomyśl.

PS Fajnie, że umiesz kopiować tytuły z Wikipedii.

Al - Kaidy juz nie ma, a jeśli jest to bez swojego dowódcy narazie gówno zrobią.

Osama nie był jako takim przywódcą Al-kaidy, mylisz się, mówiąc że ona już nie istnieje. Istnieje i ma się dobrze. Zabicie głównego dowódcy nie oznacza, że zaraz organizacja musi się rozpaść(vide Smoleńsk i śmierć dowódców).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

USA zdecydowały się na taki pochówek, by uniknąć sytuacji, w której grób bin Ladena stałby się miejscem pielgrzymek islamskich ekstremistów.

Więc w ten sposób pozbyli się wszelkich ewentualnych dowodów. Czysty przypadek, oczywiście.

I przy okazji, w tym linku jest szkic rezydencji bin Ladina. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Osama_bin_Laden_hideout.jpg Żadna jaskinia czy jakaś niesamowita kryjówka. Po prostu spory dom. A biorąc pod uwagę te mury (12 stóp to ok. 3,7 metra, 18 stóp to prawie 5,5 m), to powinno być co najmniej podejrzane, że ktoś miałby takie zabezpieczenia. Jeśli naprawdę by go szukali, znaleźli by go tam bez problemu.

81799524.gif

Opublikowano

osama dedł więc nie musimy się obawiać kolejnych ataków terrorystycznych Al - Kaidy.

Bedą jego następcy , ataki będą...

Jak dla mnie to dobrze że zdechł , szkoda że nie w męczarniach <_<

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Przecież to jest oczywiste :

Obama uważa że jak zabili Osame to zniszczyli cały świat terrorystyczny... Ale tak nie jest przyjaciele Osamy zadbają o to aby w USA znalazła się jakaś bomba czy będą atakowali tam ;p

Opublikowano

Kwestia DNA nie zależy tu od biurokracji, ale od technologii. Po pierwsze, trzeba mieć materiał porównawczy. W ludzkim genomie nie ma informacji o tym, jak osobnik się nazywa, gdzie mieszka i jakiej muzyki słucha, potrzeba czegoś, z czym będzie można porównać. Po drugie, kod DNA zawiera mnóstwo informacji, których zbieżność trzeba zbadać. Nie wiem dokładnie, jakimi jednostkami informacji mógłbym to wyrazić.

Z tym pierwszym nie byłoby problemów, o ile cała ta akcja była zaplanowana z wyprzedzeniem. Zostaje jeszcze kwestia transportu materiału pobranego od trupa - w końcu wojskowi nie noszą ze sobą laboratorium medycyny sądowej.

Zdjęcie martwego Usamy, które obiegło już świat, od razu widać, że jest sprefabrykowane. Podobno "oficjalne" dopiero ma być opublikowane, a jego trupa już wywalili do morza "zgodnie z obrządkiem islamskim". Pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek islamski obrzęd pogrzebowy miał cokolwiek wspólnego z zatopieniem w morzu.

81799524.gif

Opublikowano

I przy okazji, w tym linku jest szkic rezydencji bin Ladina. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Osama_bin_Laden_hideout.jpg Żadna jaskinia czy jakaś niesamowita kryjówka. Po prostu spory dom. A biorąc pod uwagę te mury (12 stóp to ok. 3,7 metra, 18 stóp to prawie 5,5 m), to powinno być co najmniej podejrzane, że ktoś miałby takie zabezpieczenia. Jeśli naprawdę by go szukali, znaleźli by go tam bez problemu.

Znasz powiedzenie "najciemniej pod latarnią"?

BTW:

Skończ z teoriami spiskowymi, proszę..

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Wierzyć możecie w co chcecie i pewnie tego nie zmienię, ale masz ku temu jakieś podstawy? Ja już swoje argumenty wyłożyłem.

81799524.gif

Opublikowano

Ale po co szukać dziury w całym? Czy nigdy nic nie może być takim jak go malują?

Powiedzieli, że mają testy DNA (szybko dość).

To jest rząd.. Mają od tego wyspecjalizowane placówki, agencje etc..

To może przejść bez kolejki.. To nie jest NFZ..

A to wszystko na niedługo przed wyborami w USA.

[..]

Jeśli zaczną ich masowo zabijać, Usama naprawdę jest martwy.

Jeśli nie, żyje i oni o tym wiedzą.

Rozmowa telefoniczna.

Obama: Cześć Bin : ) Co tam u Cb?

Bin Laden: A w porządku. Czego chcesz?

Obama: A no słuchaj mam wybory niedługo. Może udasz martwego?

Bin Laden: Spoko. Czego się nie robi dla przyjaciól.

To terrorysta nr.1.. Nie przetrzymywali by go.

Zbyt duże ryzyko ucieczki. Zabicie go jest bardziej amerykanom na rękę niż wzięcie w niewolę.

Zanim ktoś obiektywny mógł dodatkowo się upewnić, wywalili jego ciało do morza

Arabowie to fanatycy. Zrobili by sobie w miejscu jego pochówku "miejsce kultu".

Po co amerykanom taki "męczennik"?

Z tym pierwszym nie byłoby problemów, o ile cała ta akcja była zaplanowana z wyprzedzeniem.

Na pewno tak było.. Nikt nie chce dopuścić do strat>

1373662483-U83583.png

Opublikowano
Zdjęcie martwego Usamy, które obiegło już świat, od razu widać, że jest sprefabrykowane. Podobno "oficjalne" dopiero ma być opublikowane, a jego trupa już wywalili do morza "zgodnie z obrządkiem islamskim". Pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek islamski obrzęd pogrzebowy miał cokolwiek wspólnego z zatopieniem w morzu.

Po pierwsze - to nie jest oficjalne zdjęcie :O

Po drugie:

USA zdecydowały się na taki pochówek, by uniknąć sytuacji, w której grób bin Ladena stałby się miejscem pielgrzymek islamskich ekstremistów.

Obrządkiem było zawinięcie ciała w białą chustę i odczytanie czegoś tam z Koranu. Pochowali go na morzu dlatego, co zacytowałem wyżej. Miejsce jego grobu byłoby miejscem kultu dla tych wszystkich ekstremistów, dlatego pochowali go na morzu.

Kwestia DNA nie zależy tu od biurokracji, ale od technologii. Po pierwsze, trzeba mieć materiał porównawczy. W ludzkim genomie nie ma informacji o tym, jak osobnik się nazywa, gdzie mieszka i jakiej muzyki słucha, potrzeba czegoś, z czym będzie można porównać. Po drugie, kod DNA zawiera mnóstwo informacji, których zbieżność trzeba zbadać. Nie wiem dokładnie, jakimi jednostkami informacji mógłbym to wyrazić.

Materiał porównawczy - Amerykanie wyszkolili Osamę, więc trudno o to, żeby tego materiału nie mieli. A co za problem porównać DNA, kiedy przewieźli jego ciało do jakiejś bazy, w której na 100% znajdowało się laboratorium.

Nie wiem ludzie, po co robicie tu jakieś teorie.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

iRokushou niedługo wybory, a Obama tak pięknie urzekł swoim gównem Amerykanów, że czas na drugą kadencję wciskania ciemnoty (cóż, dosłownie). Muszą utrzymać wrażenie czarnoskórego mesjasza Ameryki, który doprowadził do końca coś, czego Bush nie był w stanie.

Btw, wiecie, że podobno gdzieś w okolicy jest amerykańska baza wojskowa? Biorąc pod uwagę, że miasto Abottabad jest kurortem dla byłych żołnierzy pakistańskich, a Amerykanie lubią kontrolować WSZYSTKO, jest to dość prawdopodobne. Nie zawsze się ujawnia położenie baz wojskowych, więc może być trudno, ale postaram się czegoś poszukać na ten temat.

@Edit

A tak wgl. jak mój umysł na czymś się mocno skupi to nie odpuszczę na 80 %..

81799524.gif

Opublikowano
iRokushou niedługo wybory, a Obama tak pięknie urzekł swoim gównem Amerykanów, że czas na drugą kadencję wciskania ciemnoty (cóż, dosłownie). Muszą utrzymać wrażenie czarnoskórego mesjasza Ameryki, który doprowadził do końca coś, czego Bush nie był w stanie.
A z punktu widzenia normalnego człowieka, gdyby Osama żył, to jak myślisz - nie udostępnił by jakiegoś nagrania w którym pokazuje, że żyje po to żeby dopiec Amerykanom? Pomyśl.

Pomyśl trochę - czy gdyby Osama żył to pomagałby utrzymywać Obamie takie kłamstwo?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano
wiecie, że podobno gdzieś w okolicy jest amerykańska baza wojskowa? Biorąc pod uwagę, że miasto Abottabad jest kurortem dla byłych żołnierzy pakistańskich, a Amerykanie lubią kontrolować WSZYSTKO, jest to dość prawdopodobne. Nie zawsze się ujawnia położenie baz wojskowych, więc może być trudno, ale postaram się czegoś poszukać na ten temat.

Chcesz znaleźć coś co jest utajnione przez wyspecjalizowane służby? Ya. Google rlz..

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Chłopak jest chyba fanem PiS'u bo wszędzie doszukuje się teorii spiskowych.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Z innego punktu widzenia, mógłby gdzieś się zaszyć do czasów wyborów, tego nie można udowodnić na 50 % więc do końca tego pewny nie jestem.

Ale mnie jedno dziwi, badania DNA to jest wielki zbiór informacji o genetyce ciała i wgl. więc nie mogli tak szybko zbadać tego DNA ;)

Teraz poszukam trochę info o tej bazy wojskowej.

81799524.gif

Opublikowano

Bin Laden i tak nie był już bardzo znaczącą postacią w Al-Kaidzie. Na dobrą sprawę można go nazwać najwyżej jej duchowym przywódcą. Jego śmierć nie zmieni właściwie nic w obecnej sytuacji, ma znaczenie co najwyżej symboliczne- ot zabito od dawna poszukiwanego wroga. Al Kaida skupia się teraz przede wszystkim na walkach na Bliskim Wschodzie, szczerze wątpię, by byłą w stanie zorganizować zamach odwetowy na zachodzie. Tym bardziej nie ma szans na rozpad Al Kaidy, która ma mnóstwo innych ludzi, będących w stanie dowodzić. Zresztą prawdopodobnie od dawno przywódcą był Ajman az-Zawahiri, numer 2 w Al Kaidzie.

A to wszystko na niedługo przed wyborami w USA.

Może jeszcze Bin Laden specjalnie udał własną śmierć? Gdyby była to mistyfikacja obliczona na zwiększenie poparcia w wyborach to Obama popełniłby prawdopodobnie jeden ostatni błąd jako prezydent. Al Kaida mogłaby obwieścić całemu światu, że Bin Laden żyje, w sekundę niszcząc całe poparcie Obamy i sprawiając, że byłby postrzegany jako kłamca. Do tego totalnie kompromitując USA i robiąc idiotów z całego uradowanego społeczeństwa- tak zwykłych obywateli, jak i polityków. I śmiem twierdzić, że na pewno by to zrobiła. Obama byłby idiotą, gdyby posunął się do czegoś takiego.

Opublikowano
Z innego punktu widzenia, mógłby gdzieś się zaszyć do czasów wyborów, tego nie można udowodnić na 50 % więc do końca tego pewny nie jestem.

Zauważ w końcu, że OSAMA i OBAMA nie są kolegami! Mają sprzeczne cele i każdy stara się drugiemu jak najbardziej zaszkodzić!

1373662483-U83583.png

Opublikowano
Ale mnie jedno dziwi, badania DNA to jest wielki zbiór informacji o genetyce ciała i wgl. więc nie mogli tak szybko zbadać tego DNA ;)

W 24 godziny można zbadać DNA - to nie jest Polska, gdzie musieliby czekać na potwierdzenie - to była sprawa najwyższej rangi.

I pomagałby Obamie - swojemu bądź co bądź wrogowi. Jeszcze w taki sposób w jaki Amerykanie go traktują to na pewno nie ujawniłby nagrania w którym pokazuje, że żyje po to żeby oczernić USA przed całym światem jako kłamliwe państwo.

Sorry człowieku, ale chyba Ci się coś w głowie pomieszało. Za dużo Kaczyńskiego słuchasz.

A o tajnej bazie na pewno znajdziesz w Google. No chyba, że masz jakieś dojścia w Pentagonie.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Omg ile tu teorii na temat śmierci Bin Ladena.Zginął to zginął i tak będą jego następcy.Al-Kaida pewnie tak łatwo się nie podda...

Opublikowano

Ta.... Obama zagadał z Bin Ladenem żeby ten upozorował swoją śmierć -.- Zabili go to zabili teraz ludzie będą się doszukiwać teorii spiskowych tak samo jak ze smoleńskiem(zamach)

Opublikowano

OSAMA

OBAMA

Niedługo dowiemy się, że to 1 i ta sama osoba, bo tylko 1 litera zmieniona... Umarł, czy nie umarł, osobiście mnie to jebie.

Innym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...