Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Na Polskim Kliencie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się uruchomić serwer na polskim kliencie ? Jeżeli się da to jak go uruchomić. Gdy odpalałem przez chiński to wklejałem głowę sury oraz jakieś 3 pliki i włączałem grę przez ikonkę z głową sury. Czy przy polskim kliencie też tak trzeba zrobić ?

ryuw.png

Opublikowano

Od tego jest spolszczenie, masz chińskiego odpalasz przez głowę sury. Wtedy robisz sam, lub ktoś robi Ci spolszczenie. Na MPC jest pełno poradników jak zrobić spolszczenie i launcher. Wtedy nie będziesz już odpalał przez głowę sury.

Opublikowano

Ściągnij Sobie tego Port-Map'a

http://www.mpcforum.pl/topic/174204-dltutportmap-od-elitepvp/

Zrób spolszczenie

Wklej do niepachowanego clienta 2008r Polskiego

Lub na byle jakiego clienta nad instaluj ModaKamera i wklej tam spolszczenie

Możesz też zrobić lauchera 2008

http://www.mpcforum.pl/topic/205970-downloadmetin2client-2010/page__view__findpost__p__1391812__fromsearch__1

Jak będziesz miał jakiś problem z zrobieniem go daj IP to Ci go zrobię

Opublikowano

Refresh

Powie mi ktoś jak zrobić żeby grać na polskim serwerze, a nie na chińskim. Znaczy jak uruchomić grę ?

ryuw.png

Opublikowano

1. Ściągasz metka z 2008r i robisz pod niego spolszczenie przez Connect Changer.

2. Ściągasz metka z metin2.pl i wklejasz tam launcher by tim (wtedy musisz zmienić serverinfo.py w root) lub wklejasz tam mc v2 2010 i wtedy tylko tam zmieniasz, musisz mieć clienthelpera do tego (dołączony z tymi programami)

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

SylverWolf

Pierwszy punkt zrozumiałem, a co do drugiego to mam wątpliwości. Czy mógłbyś wytłumaczyć to lepiej i podać jakieś linki skąd to pobrać wszystko ?

@edit

Mam zrobić punkt 1 lub 2 czy obywa ? Jeżeli obydwa to po co mi to spolszczenie zrobione przez CC ?

ryuw.png

Opublikowano

SylverWolf

Pierwszy punkt zrozumiałem, a co do drugiego to mam wątpliwości. Czy mógłbyś wytłumaczyć to lepiej i podać jakieś linki skąd to pobrać wszystko ?

@edit

Mam zrobić punkt 1 lub 2 czy obywa ? Jeżeli obydwa to po co mi to spolszczenie zrobione przez CC ?

Jesli nie wkleisz spolszczenia to wszystkie zmiany dokonane w klijecje ci wywali patcher,a po 2 jak chcesz sie zalogowac na gre?

bez YT

Opublikowano

Więc to spolszczenie mam wkleić do tego metina ze strony producenta i odpalać grę przez spolszczenie ?

ryuw.png

Opublikowano

Więc tak : ściągam metina ze strony producenta , wklejam tam mc v2 2010 TYM poradnikiem i i jeszcze clienthelpera TYM poradnikiem i wszystko będzie działało ?

@edit

Jak i gdzie wgrać tego clienthelper'a ?

ryuw.png

Opublikowano

Refresh

Więc tak : ściągam metina ze strony producenta , wklejam tam mc v2 2010 TYM poradnikiem i i jeszcze clienthelpera TYM poradnikiem i wszystko będzie działało ?

Gdzie wgrać ClientHelper'a ?

ryuw.png

Opublikowano

ryuw.png

Opublikowano

Nie lepiej jak ściągniesz clienta 2008:

http://www.duckload.com/download/1662608/Metin2_20080908.exe

I wrzucisz do niego spolszczenie:

http://www.mpcforum.pl/topic/93814-robimy-spolszczenia/

Wtedy nei musisz się w nic bawić.

ex

Opublikowano

A jak ściągnę tego Metina 2008 i będę miał to spolszczenie to muszę nadklejać ModKamera albo coś innego na tego Metina ?

ryuw.png

Opublikowano

Refresh

Czy jak będę stawiał serwer na najnowszym kliencie polskim to muszę stawiać na plikach 2010 ?

ryuw.png

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to tak.

EDIT co za neos zminusował to -.- ?

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

@ up Nie wiem . Ja dałem plusika.

Dzięki za pomoc. Jest jakiś poradnik jak to zrobić wszystko ?

ryuw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...