Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No siema. Tak czytam sobie tematy w tym dziale, co to jest ten minecraft, o co chodzi, co to za gra. Patrze dużo tu postów, dużo userów tu gra i pomyslałem, ze i ja zagram. I postanowiłem znależć poradnik z typu ' Dla nooba' i nie znalazłem takiego. Jest czy go nie ma, prosze o link / ewentualną pomoc. Dzięki :P

Opublikowano

Zdobywasz materiały, budujesz dom. W takim wieeeeelkim skrócie ;)

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano
Rozgrywka w Minecraft polega w głównej mierze na budowaniu i niszczeniu dużych bloków (sześcianów) na mapie otoczoną z wszystkich stron wodą. Istnieje kilkanaście różnych typów bloków, niektóre z nich posiadają dodatkowe funkcje, takie jak rozlewanie się, czy spadanie w dół z powodu grawitacji.

Z tych bloków gracze mogą tworzyć duże konstrukcje takie jak zamki, drogi, budynki, wieżowce i inne kształty, jak np. szachownica, obraz, rzeźba. Użytkownicy nie tylko mogą projektować budynki, dzieła sztuki, czy jaskinie, ale także mini-sporty jak np. Spleef.

Twórca dodał tryb Survival (ang. przetrwanie) oraz planuje dodać tryb Adventure (ang. przygoda) oraz kilka innych. Minecraft jest obecnie uważany za grę czysto edytorską. Użytkownicy, którzy zakupili grę mają dostęp do wersji rozwojowej, obecnie znanej jako Beta. Wcześniej wersja rozwojowa była znana jako Alpha, Indev oraz Infdev. Ta wersja może zawierać (i zawiera błędy), ale dodaje do gry nowe możliwości, takie jak dynamiczne oświetlenie, crafting, rolnictwo, nowe bloki i bardziej konfigurowalny generator map.

Tylko wersja Classic oraz wczesny tryb Survival są dostępne dla każdego za darmo. Wersja Beta jest dostępna po zakupie gry. W przyszłości będzie dostępnych więcej rodzajów i rozszerzeń gry.

Zaczerpnięte z Minecraft Wiki Polska (http://pl.minecraftwiki.net/)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Obejrzyj ten filmik

i jeżeli ci się spodoba oglądaj dalej

O takie coś mi chodziło. +

Jaki serwer do grania wybrać ? ? ?

Opublikowano

"Wal" za przeproszeniem te wszystkie posty! Wejdz na youtube.pl i poszukaj usera MinecraftPL.

Bardzo fajnie się go słucha fajne ma pomysły.

Jeżeli Ci nie odpowiada to poszukaj JJayJoker

Cześć wszystkim, jestem MlodyCebo.

Robię grafikę!

Opublikowano

Jak zagrać hmmmm.....

Masz dwie opcje do wyboru, pierwsza kupujesz minecrafta (za bodajże 45zł tylko drogą elektroniczną), druga ściągasz scrackowaną wersje (Piracisz ^^)*.

Znajdź sobie w tym dziale poradnik jak pobrać lub przeglądnij profil użytkownika "Mąka" on robił poradnik na crakowaną wersje, znalazł bym ci ale muszę do szkoły spadać.

Opublikowano

Grę już mam, wsadizłem jakiś launcher i gram na singlu narazie.

@kur, sory za doubla, ale cos mi sie zjebało, zle spojrzalem.... ;P