Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko] Dt. Serwer Minecraft [Vps]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pytanie zamierzam kupić serwer minecrafta VPS z tąd: http://webh.pl/index.php?cmd=svps Opcję 3 (Premium). I kilka pytań do tego.

1. Jak tam jest napisane "Transfer miesięczny: 550 GB" To jest łącze internetu jaki idzie na serwer?

2. Ile osób udźwignie serwer?

3. Czy ten host nadaje się na serwer który będzie miał 0 lagów?

4. Czy opłaca się tam kupować?

Opublikowano

1. To są przychodzące połączenia i odchodzące, 550gb powinno wystarczyć

2. koło 35 bez lagów

3. Zależy ile osób online

4. To już twoja decyzja :)

Opublikowano

1. To są przychodzące połączenia i odchodzące, 550gb powinno wystarczyć

2. koło 35 bez lagów

3. Zależy ile osób online

4. To już twoja decyzja :)

Gdybyś dysponował 100zl i byś zamierzał kupić serwer, to byś kupił ten ^^?

Opublikowano

Chyba tak, najpierw radze przeczytać regulamin, bo się można czasem w niezłe gówno władować. Np. na vihost.pl zablokowali możliwość stawiania serwerów do minecrafta.

Opublikowano
- Abonent zobowiązuje się do nie uruchamiania serwerów gier w ramach oferty VPS. Zaś w przypadku serwerów dedykowany, wymagane jest poinformowanie administracji webh, przy składaniu zamówienia.

Tzn nie można zakładać serwera MineCraft ^^?

Opublikowano

Weź netdc, zarejestruj się i po przez HelpDesk poproś o serwer testowy.

Tylko po cholere? W netdc za 100zł ma gorszy. Nie wiem po co ma testować jak się tam nie opłaca.

Opublikowano

Jak ci pasuje to weź to webh.pl. Wcześniej bym ci poradził vihost.pl ale tam minecrafta zabronili. Nic złego o webh nie słyszałem.

Opublikowano

Tutaj webh.pl kilka linijek regulaminu:

7. Odpowiedzialność Abonenta

- Abonent ponosi pełną odpowiedzialność za dane i treści zawarte na swoim serwerze.

- Abonent jest odpowiedzialny za treści i materiały udostępniane przez osoby, którym udostępnił miejsce na swoim serwerze.

- Zabrania się umieszczania na serwerach treści niezgodnych z polskim i miedzynarodowym prawem.

- Zabrania się wysyłania ofert handlowych lub reklamowych do nieznanych odbiorców (zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. "o świadczeniu usług drogą elektroniczną").

- Abonent zobowiązuje się powiadomić natychmiast Operatora o wykrytych próbach niepowołanego dostępu do swoich danych.

- Operator ma prawo żądać od Abonenta odszkodowania za ewentualne straty, które poniesie w wyniku nieprawidłowego użytkowania przez Abonenta serwera.

- Abonent zobowiązuje się do nie uruchamiania serwerów gier w ramach ofery VPS. Zaś w przypadku serwerów dedykowany, wymagane jest poinformowanie administracji webh, przy składaniu zamówienia.

Opublikowano

W sumie to ja polecam logout.pl ceny są trochę wyższe ale jakość vps jest o wiele większa.

Nie polecam, firma biznes-host nie jest zbyt lubiana i polecana, przez swoją obsługę, oraz wiem, że sporo osób ma tam problemy.