Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak juz napisalem w temacie prosze was o pomoc. :(

Wiec moze najpierw powiem ze robie serwer... (wiem ze wiekszosc z was pomysli : o Boże kolejny ..... )

ALE NIE!! to sa inne problemy niz sa juz na forum ( przynajmniej mi sie tak wydaje jak bym sie mylil to wybaczcie)

Serwer robie dla kolegow a nie po to by wam podbierac graczy z innych serwerow /// nie tyle co dla nich co dla wlasnej wiedzy bo chce ksztalcic sie na informatyka (Tylko prosze nie piszcie ze jesli chce nim byc to powinienem sobie sam radzic xD )

Wiec tak... mam pare pomyslow i nie wiem jak je zrealizowac.. I brardzo i to bardzo blagam was o pomoc...

1. Chce zrobic frakcje, tzn:

Przy 1 logowaniu gracz jest na miejscu spawnu. Widzi kilka drzwi/dziur i kazda z nich prowadzi do innej frakcji... tak jak to koledzy juz pisali na forach ( cos w podobie powietrze ziemia woda itp.)

tylko ze chcialbym tak jakos zrobic, aby: po przejsciu przez to przejscie xD zmienial mu sie kolor nicka (auto/manualnie przez admina) np.

- koles wlazi do frakcji czerwonych i jego nick staje sie czerwony

- koles2 wlazi do frakcji niebieskich i jego nick staje sie niebieski

Nie mam pojecia jak to zrobic ;/

2. Chcialbym rownierz zeby kazda frakcji miala inne zbroje/bronie

myslalem zeby zrobic npc w kazdej frakcji i zeby juz tam byly te rzeczy i to by wygladalo tak ze np: zrobi sie pare kolorow eq. tak jak sa rodzaje mineralow ze np pisze sie /give <nick> id ilosc i np 1/2/3/4 gdzie 1/2/3/4 sa rodzajami(kolorem) nie wiem czy kojarzycie ale przy tej funkcji give jest cos takiego ze jak jest dostepne inne rodzaje to sie tam jakas cyfre wprowadza... no tak slyszalem przynajmniej...

dobra i co z tym zrobic ten eq i poprostu jak jestem Adminem to bede im te sklepy uzulelnial... ze sam bede robil eq do sklepow npc.... czy jakos tak zeby sobie sami za latwo nie mogli tworzyc tego eq...

Tez nie mam pomyslu zbyt wielkiego jak to zrobic wiem tyle ze textury wchodza w gre...

3.Chcialbym rownierz zrobic plugin Archers : jest on na forum pluginow bukkita nie wiem czy o nim slyszelicie

powoduje on to ze robi sie luk (np wali sie nim w ogien i on strzela potem strzalami z ogniem)

Albo plugon Archers albo cos w tym stylu...

Wgralem ten plugin ale jakos nie dziala... na YT sa filmy z tym pluginem /// 1 niemiecki ale jakos dzisiaj go usuneli

Nie dziala tzn : przy /arrow wyswietla sie >> /arrow [namearrow]

Szukalem cala noc odpowiedzi co robie zle ale nic-.-

Bukkit 740 poprostu podmienilem ten plik

Permission ten nowy 2.7 tez podmienilem....

Wiem ze wielu z was zlapie sie za glowe co sobie wymyslilem ale wie ze to jest do zrobienia..... bo tylko trzeba widziec jak xD

Serwer jest na bukkit.

PS. Pliki serwerowe mam od Krzysztofa :D i bardzo mu dziekuje za to ze nam je udostepnił :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

O chłopie to wyskoczyłeś teraz :). Niestety z tego co wiem nikt tu obecny nie pomoże ci, gdyż trzeba w tym przypadku pisać nowego plugina. Nie spotkałem się jeszcze z takim. Mozesz spróbować na oficjalnym forum bukkita napisać propozycję odnośnie tego plugina (pomysł opisać) i wtedy ktoś może zacznie robić. Jest to cholernie trudne, oprocz programowania w javie trzeba znać bukkita i wszystkie jego części.