Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z multiplajerem, zalozylem wlasny serwer i jest taki problem ze na danej mapie niemozna nic zrobic(wykopane klocki powracaja, dzewo przed chwila scinane powraca do takiego samego stanu, a zwierzeta w ogole nie reaguja, klocki po ok.20 powtozeniach lub dlurzszym kopaniu narescie znikaja na zawsze) co mam zrobic aby co kolwiek zmienic w mapie?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Korzystasz na najnowszych plikach?

Też miałem podobnie- musisz odejść kawałek od miejsca, w którym na początku jesteś (resp'a) .

Opublikowano

Aaa i widzisz. Komp nie ogarnia naraz serwa i minecrafta podczas gry (za mało ramu). Spróbuj tak: Niech kolega wbije na serwa, a ty badz wylogowany - nie powinien miec lagow

Opublikowano

Ja bym poprosił jakiegoś kolegę o hostowanie serwera (z którym grasz) lub zakup vpsa. Za 14zł/miech jest taki na 4 osoby, jeśli chodzi ci o tak małe grono

Opublikowano

Podasz mi link do tego vps'a? Może być na PW jeśli chcesz.

druga.png

Jesli juz chcesz cos dać to daj 4,70 na piwo!

Opublikowano

sam znalazlem rozwiazanie moze komus sie przyda.

w serwerze(w notatniku) wszystko ustawiamy na false zwierzeta:false potfory:false itd nastepnie robimy notatnik i wpisujemy: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui i zapisujemy jako XXX.bat i uruchamiamy nie przez minecraft_server tylko przez XXX.bat

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

sam znalazlem rozwiazanie moze komus sie przyda.

w serwerze(w notatniku) wszystko ustawiamy na false zwierzeta:false potfory:false itd nastepnie robimy notatnik i wpisujemy: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui i zapisujemy jako XXX.bat i uruchamiamy nie przez minecraft_server tylko przez XXX.bat

Heh, to jest oczywiste, myslalem za tak masz zrobione :)