Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Metin2 Sg Vs. Metin2 Us

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc mam zamiar zacząć gre na jednym z tych serwerów, pytanie do Was na którym? Za i przeciw oraz kim lepiej grać bodym czy wp'kiem, chodzi o szybki lvl i kase. Dziękuje

@down

chłopie ! już mnie chyba przekonałeś :D

body vs WP?

Opublikowano

Metin2 us ma o tyle lepiej, że jest sposób na darmowe zp.

Zalety Metin2 US;

-5% to boty a nie na odwrót.

-Mili, przyjaźnie nastawieni ludzie(bardzo pomocni).

-Niskie, nie zmieniające się ceny(np. aura miecza KU. 1kk, cena stoi już od ok. roku)

-Za misję do 10poziomu dostajemy po 99% doświadczenia, natomiast od 10do 20 po 90%, co może ułatwić nam wbicie charów na "farmboty".

-Co miesiąc, jest wybierany gracz na Króla, społeczność serwera wybiera go, głównie aby mógł teleportować wszystkie osoby które expią na v2 za free.

-Tanio możemy dostać wysoko wybonowany ekwipunek, ze względu na niska cenę w "IS"-item shopie.

-Kamień Duchowy za jedyne 50K, więc tóż po wbiciu skilli na G, całą resztę można powiedzieć mamy "za free".

-Możliwość kupna pierścionków expa (1h) oraz rękawic złodzieja (1h).

-Bodziami nie da się handlować, natomiast bardoz łatwo zdobyć je z misji, oraz magiczny metal, który również do zdobycia jest za następne wykonywane questy/misje.

-Dorobić możemy się bynajmniej szukając metinów na m2, pewnie zapytasz "Jak to, przecież ktoś ciągle penie tam siedzi"

Otóż odpowiadam, mało kto wie tam, że jest takie coś jak "zoomhack", mało tego, mamy aż 12CH do wyboru na jeden serwer, co daję nam pewny loot!

-Na serwerze gra bardzo dużo Polaków, jeżeli chciałbyś liczyć na pomoc, z chęcią w wolnej chwili postaram się Ci pomóc, wystarczy, że napiszesz do mnie na PW!.

-Mało tego, również jest sposób na SM!

Opublikowano

Metin.us - ten metin jest od Z8Games.Są 2 servery NEW WORLD i FREE KINGDOM(najwięcej polaków gra na NEW WORLD).Za misje lvl-owe z polowaniami do 21 lv dostaje się 90/99% expa.Na czacie trzeba pisać po angielsku.

Kamienie duchowe około 100k, z tego co kojarzę.

Za ksucie noobki łapią bana.

Nie jest dozwolony spam na chat'cie - moderatorzy chat'u.

Milsza atmosfera niż na PL (oczywiście 80% Polaków, którzy tam grają, potrafią ją rozwalić).

GMowie przykładają się do swoich obowiązków, nie to co na PLu się wyprawia.

1-5lvl=Misje Polowania 99%, 6-22 albo 20=90%.

Fajniejsze Itemki za wykonane misje np. 1 strona pamiętnika czy tam 2 =Bodzio, dostaje się kamienie(3x) za za misje na 28/29lvl za to,

że Kwiatki dla Ziomka nazbierasz w M1 co jest na samej górze, Na różne świeta są eventy za które można dostać bony jakieś Pierscienie Expa itp.,

Bronie na 80lvl+ tu jest inaczej niz na privach np. masz syrka +0 to na 80lvl +1 na 81 +2 na 82 itp.,

Zbroje króla(Hwang) dostaje sie za wygranie wyborów na króla. ; ) na stronce są ogłoszenia.

Metin2.sg

Metin2 Singapore jest to global godny uwagi

i moim zdaniem najlepszy ze wszystkich na jakich grałem.

Raty expa czasami w weekendy do 200% dochodzą,

na start dostaje się 3 ręke /pierścień expa/rękawice złodzieja. W 1 miesiąc można wbić 80 lvl.

Dropią zielone potki/zwoje powrotu nie polecam grać w chunjo ba mało tam ludzi. Gra jest po angielsku.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze parę rzeczy...

Jest 6 CH... (nie 12).

Misje, za które dostaniesz razem (21 leveli) możesz robić na jakim chcesz poziomie.(Na 40lv zrobisz to masz 60lv lub 61).

Fajne ceny (Np.Aura 1kk,Silne 300k).

Kawałki Klejnotu 10-30k (często dropią).

Działa na Metin2 Multihack Singapore 1.3 pelerynka hack.

Można handlować Pierścieniami Doświadczenia,Rękawicami Złodzieja itp...

W m2 jest boss Hae-Tae (rozwalisz go na 35lv na hackach) dropi z niego (bodzio,kd,ku,poty i coś tam jeszcze).

Prawie zawsze wszędzie masz spoty wolne.

To jest ukryta treść, proszę

I inne !

Zacząłem ponownie grać dzisiaj.

Edytowane przez dawio966
Opublikowano

US fajny tylko w 2 godziny nabijałem 20 lv eQ słabe bardzo słabe bo na polowaniach jechałem, hmm dropło pare rzeczy z bonami x2 :) Nawet Ciekawe polecam US ale na SG przejde chyba;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...