Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Straszne Mało Fps

MinecraftFunny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy chcę pograć w minecrafta i włączam grę to na Fancy mam 35 FPS, a gdy nagrywam 17 FPS, lecz gdy mam na Fast, to gdy gram jest 50 FPS, a gdy nagrywam 25 FPS.

Proszę o pomoc mój kolega jest na Fancy i gdy gra ma 100FPS, a gdy nagrywa 40 - FPS.

Od czego to zależy?

Od RAM, czy to procesor, proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Chyba od jednego i drugiego bo ram to jest pamiec czyli tez cos z fps im wiecej ram tym wiecej procesow mozesz miec wlaczonych na kompie , a procesor daje to ze szybciej ci te procesy chodza

Opublikowano

Ram, Karta graficzna też ma coś do tego.

Im lepsza karta graficzna tym mniej ram na karte graficzna przesyłanych i mniejsze lagi;)

Minecraft może nie wygląda ale jest to głodomorrra ramów :(

Opublikowano

Może się przyda

http://www.mpcforum.pl/topic/244280-tut-jak-zwiekszyc-fps/

Jeżeli mowa o ram to

http://www.mpcforum.pl/topic/342539-tutjak-zwiekszyc-wydajnosc-i-szybkosc-dzialania-gry-na-starszych-maszynach/

Opublikowano

Główną rolę w nagrywaniu ma : Karta graficzna i procesor.

Jeżeli masz kartę 512 i dasz na fancy a do tego jeszcze nagrywasz to się nie dziw.

Twój kolega pewnie ma kartę 1024 i procesor z Intel Core i5 :D

A 25 fps to jest dużo :)

<a href="http://www.loaded-cheats.com/" title="Combat Arms Hack">Combat arms cheats</a>

Opublikowano

Jeżeli masz kartę 512 i dasz na fancy a do tego jeszcze nagrywasz to się nie dziw.

Tylko ostatnio mam 14 Fps gdy nagrywam na Fast

Opublikowano

Booster nic nie daje chociaż jest napisane, że zostało derfagmentowane 160MB Ram

Odciążył, ale bardzo mało. Czyli system tak rżnie lub jakieś zainstalowane aplikacje. Masz laptopa? Jeśli nie uda ci się ogarnąć lagów to zrob formata windy - może pomóc, na czystym windowsie, nie będzie żadnych śmieci zainstalowanych.

Opublikowano

Mam nowe informację :

Zrobiłem największą mgłę

i miałem 240 FPS

gdy zacząłem nagrywać spadło do 14 FPS

O M G

Ok wiem mam grafike 1080p gdy zmieniam na 720p to mam 40 FPS

Opublikowano

MinecraftFunny refresh robimy po 24h a nie po 20min.

Co do tematu .Podaj specyfikacje kompa a nie piszesz że masz lagi a nie podałeś jakiego kompa masz.

Opublikowano

MinecraftFunny refresh robimy po 24h a nie po 20min.

Co do tematu .Podaj specyfikacje kompa a nie piszesz że masz lagi a nie podałeś jakiego kompa masz.

AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2.49 GHz

Opublikowano

Czy procesor/karta graficzna były podkręcane?

Podaj pełną specyfikacje (ram,grafika,procesor).

Ściągnij minecrafta z innego żródła.

Jeżeli to nie pomoże to zrób format .

Wgraj najnowsze sterowniki.

Opublikowano

Czy procesor/karta graficzna były podkręcane?

Podaj pełną specyfikacje (ram,grafika,procesor).

Ściągnij minecrafta z innego żródła.

Jeżeli to nie pomoże to zrób format .

Wgraj najnowsze sterowniki.

Dokładnie, najlepiej umieść screena z programu everest.

Opublikowano

Czemu myślisz że im więcej pamięci ma karta tym jest lepsza kolega ma kartę 512 a śmiga lepiej od 1024 . Na karcie graficznej ważne jest taktowanie i typ pamięci gddr 5 itp .

A tak do tematu : Zmień na fast i wybierz gorsze ustawienia w frapsie . Nie muszą być w hd może być np 360p . Wtedy obraz jest nawet ładny .

1358177528-U70874.png

Opublikowano

Everest? buaahaahahah. Daj z CPU-Z zakładkę mtoherboard, cpu i SPD, i jeszcze z GPU-Z z głównej zakładki. Zmień odległość rysowania na normal.

Opublikowano

Everest? buaahaahahah. Daj z CPU-Z zakładkę mtoherboard, cpu i SPD, i jeszcze z GPU-Z z głównej zakładki. Zmień odległość rysowania na normal.

Chłopie skądś ty się urwał? Wystarczy na razie, że pokaże z everestu jaki ma sprzęt i będziemy mogli ocenić na podstawie zdjęcia czy winą jest słaby komputer. Następnym razem ogarnij sie dzikusie i wyluzuj trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...