Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Psuje Mi Komputer...

zobaczesecos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra czyli już wiem że paste muszę wymienić...

ale nie wierze że to jest powód, ponieważ crysis 2 wymaga wiecej procesora(chyba) niz minecraft... A crysis 2 sie nie wylacza

dobra tutaj temperatury mojego kompa

http://iv.pl/images/43648240012102189660.jpg

x

Opublikowano

Mam to samo co ty.

1h grania i bum! Komputer bez powodu sie wylacza.

Resetuje, i jak zresetuje to crashuje mi sie windows i musze go zainstalowac od nowa.

Nie dzieje mi sie to na zadnej z innych gier. :/

Mojang/Notch powinni bardziej zoptymalizowac minecraft'a :/

Opublikowano

Żartujesz sobie ze mnie? xD

Te temperatury powinny wynosić poniżej 30 stopni ! No to mamy przyczyne ..

Miałem to samo pare miesięcy temu .. 0 - 5 fps i zwiecha co 30 min.

Nie miałem pasty ale mój starszy brat mówi, że w takiej paście do procesora praktycznie nic nie ma, chodzi tylko o to żeby była tłusta.

Jak chcesz możesz zaryzykować i nałożyć cokolwiek tłustego - np. krem do mordy jak ja.

Temperatura spadła mi do 26 stopni z ponad 90. Chodzi bez zarzutu.

Tłuszcz to dobry przewodnik ciepła - a właśnie o to chodzi aby przekazywał je do radiatora.

Nie mam czasu opisywać ci jak i gdzie się nakłada, poczytaj w necie.

Aha, minecraft zużywa ekstremalne zasoby procesora.

Miałem tak samo że niby dużo bardziej 'zaawansowane' gdy typu Gothic 3 czy Wiedźmin (mam dużo gorszy komputer -,-) działały bardzo dobrze a szpetny minecraft sie zwieszał. Taki twój crysis 2 ciągnie w większości ram i kartę graficzną.

Ide oglądać wrestlemanie na extreme ;p

No niestety mam za wolny internet żeby ściągać.

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

no wyczyscilem kompa i temperatury spadly z 76 stopni na 50 ;d;d;d;d; jutro ojciec kupi ta paste do procka...

tylko powiedz jaka najlepsza do Inter® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2,40GHz 2.39Ghz

x

Opublikowano

zmiana pasty nie zmienila temperatur...

To wiatrak wymień lub chociaż wyczyść (Uwaga ostrożnie, poczytaj w necie, nie kręć nim) Zdemontuj ścianki, odstaw go od ściany / wyjmij z biurka, tak aby miał przewiew, może przy grzejniku go masz?

EDIT: Daj inny hosting tu trzeba miec premium.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ludzie! Ja mam komputer tak jak to inni mówią że woleli by w ogóle nie grać niż mieliby grac na takim starociu jak ja mam. Gram na moim kompie w minecrafta i gdybyście widzieli jakie ja mam lagi to byście się rozpłakali :P I wy narzekacie że macie lagi co 30 min?! Też bym chciał narzekać tak jak wy :P

Opublikowano

procesor 4rdzeniowy 2,4 ghzram 2gb ddr2karta 8800, 640mbzasilacz 600vZaaktualizowane jest wszystko...

mam duuużo słabszego kompa i mi sie nie tnie wcale ... gram okolo 5h

7

winda 7 jedzie na ramie, zmien na xp,ka jak cos i zmien paste na procku.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

człowieku zmniejsz temp. kompa.Ja tak miałem z Sims Sredniowiecze..Po 10minutach gry wyłączało grę, przeczyściłem pc i śmiga.

Opublikowano

- powiem tobie że win 7 jest o wiele bardziej dopracowany niż nie jeden system MS

A windows 7 to nie produkt MS? ;o

Opublikowano

Ale zrozumcie, że crysis 2, wiedźmin 2, Duke nukem forever, dirt 3, fable 3 te gry mi nie zamykają kompa, to co do kurwy nędzy minecraft ma większe wymagania niż te gry? bo nie rozumiem

x

Opublikowano

Pewnie tak hehehe

W dragon age 2 gralem na wysokich detalach, GPU się nie grzał , gram w minecrafta to zaczyna grzać się po 15 sekundach.

Opublikowano

Procesor na jakiej podstawce działa? Jeżeli AM3 (płyta główna w takim wypadku musi być AM2+)to ram DDR2 może być mniej wydajny.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...