Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odbugowanie Groty Na Plikach 2010

Tenma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tenma, czyż ty nie wykorzystałeś mojego configu? Gdyż problem mają tylko ci, którzy config z game_99 podmienili z configiem z channelu1. Tutorial tylko dla psujów, ja tez się raz w tym gronie byłem.

Opublikowano

A mi dzialaja te mapy normalnie ;d

#MAP_ALLOW: 113 184 185 186 187 188 189 193 179

dlaczego ;d??

Mam pliki z 2ch mcncc .

nie dzialaly na nich wojny gildii- byl blad "Could Not Load ThreewayWar'"

poradzilem sobie z tym ch 99 dziala i dzialaja mapy ktore podales bo sa w configu ch 99 .

sprawdzalem na 184 185 186 ipo wlaczeniu ch 99 dzilaja wylaczam ch 99 i nie dzialaja;)

wycinek z config ch 99 :

HOSTNAME: channel99
CHANNEL: 99
PORT: 13001
P2P_PORT: 14001
DB_PORT: 15000
DB_ADDR: localhost
MAP_ALLOW: 12 113 184 185 186 187 188 189 81 181 182 183 114 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 110 111

jak widac wszystkie oprócz 193 i 179 powinny dzialac bez grzebania .tylko po wlaczeniu ch 99;) a te 184...5...6 to sa "groty"do ktorych wchodzimy z m1 : v1 i v2 ;)

jak komus sie przyda to moge opisac po kolei jak wlaczyc wojny gildi na tych plikach (ogulnie jak wlaczyc ch 99 zeby chulalo jak trzeba ).

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

Ja mam pliki te z 2Ch oczywiscie wgrałem sobie 4Ch, ale nie tego tyczy temat.

MI na tych plikach grota v1 i v2 działa bez zastrzezen tylko, ze nie ma tp z v1 do v2, trzeba sie poruszac komendami.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Po dodaniu dodatkowych map wyskakuje mi fatal error multiple map_allow tak jak podaja na elitepvp maksymalny plik konfig ma limit 32 map wiec powiedzcie mi jakie mapy sa by dzialala grota 1/2 i mapy najwazniejsze...

Opublikowano

No była. Tak samo jak wojny gildi, konkurs OX itp, te wszystkie mapy w drugiej linijce nie działają oryginalnie.

gildi pisze się gildii ;f

Opublikowano

Gdy wpisuję komendę /go av1 (tak sobie ustawiłem) to wywala mnie pod seon-pyeong. gdy wpisuję /go av2 (grota v2) to wywala metka przy ładowaniu paska i na postać już nie mogę wejść. Proszę o pomoc.

@EDIT

Chyba rozwiązane, za chwilkę zrobię znów edit.

@EDIT2

Wszystko działa, lecz jak odbugować av2 ;p ?

umarł

Opublikowano

No dobra ...wpakowałem na serwer pierscien TP grota v1 dziala idealnie mooby sa nie mam tam wiekszego problemu ale v2 nie dziala nie przenosi mnie wgl ...mapa ID 73 podmienilem ja na inna z raina myslac ze to cos pomoze ,jednak nie.Wie ktos jak ustawic grote v2 na tych plikach?

Opublikowano

@UP

Właśnie też mam problem z av2 ;| Też próbowałem coś robić z podmianką ale nie bardzo działa. Jakiś pomysł ? ?

umarł

Opublikowano

Ok grota dziala jak i v1 i v2 ale dodalem same questy z dodatku v2 jakiegos nie pamietam tam sa metki na 100-170lvl itp pierscien tp przez niego mozna wlazic do atlantydy ale mam wielki dylemat....w mob_proto sa mapy i vnum id mapy np 10081 atlantydy nie dziala ...jaki jest schemat czytania map serwer-klient??

powiem ze naprawilem rowniez m1 m2 teleporty ale juz do lochu malp nie moge bo cos jest nie tak z tzw "kluczem " otwarcia mapki

ogolem gdzie jest lista map z bazy w plikach serwera?czy moze ona w kliencie jest? jak to jest?

tez myslalem dodac wlasne PORTALE ale tez trzeba wiedziec jak bo same skopiowanie mapy i podminienie tekstury nic nie da...co z tego ze ja bede widziec jak np bede chcial z niej wyjsc

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ej ja mam problema otóż gdy wpisuję te id z #MAP_ALLOW do MAP_ALLOW to mi pisze fatal error multiple map_allow czy jakoś tak.

Proszę o pomoc!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...