Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odbugowanie Groty Na Plikach 2010

Tenma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haha. Kolejny banalny temat, ale czego nie, skoro jest pełno pytań...

Na plikach 2010 jest wyłączonych parę map.

Wycinek z CONFIG z game :

MAP_ALLOW: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 21 23 24 25 41 43 44 45 61 62 63 64 65 66 69 70 71 72 73 104 108 67 68 80 74 75 76 77 78 79 100 101 103 105 107 110 111 112 180 190 191 192 194 206 207    
#MAP_ALLOW: 113 184 185 186 187 188 189 193 179

Jak widzicie, parę map jest odłączonych. Wystarczy skopiować te id do pierwszej linijki. ID nie mogą się powtarzać, więc zwracajcie na to uwagę. Jeśli chcecie sprawdzić które id to mapa którą chcecie uruchomić otwieramy plik index który jest w locale/germany/map. Grota to metin2_map_skipia_dungeon_01 i tak dalej.

sygna.png
Opublikowano

głupszym niebo odkryłeś :P , tak wgl była grota wygnańców zablokowana ?

ps. Ci co tego nie widzieli , a , których obraziłem to wybaczcie Mi.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Dzieki wielkie ;d mialem sie za to wziasc ale czasu nie bylo;d.

teraz to moment ;)

jesli kto chce zrobie tuta jak odbugowac wojny gildi na sf 2010 na plikach od mcncc . bo na plikach sherera dzialaja wedlug tuta do oblokowania, ale na plikach z 2 ch od mcmcc.pl pomimo wykonania all z tutka czegos jeszcze brakuje ^^.

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

@UP po co ? wchodzimy do folderu map , otwieramy plik index , szukamy linijki metin2_map_skipia_dungeon_02 , następnie kopiujemy numerek po lewej i wklejamy do configów :P

ps. hah , w końcu baza została naprawiano , ile z tym zachodu..

@tenma ta ta xD

Opublikowano

@UP po co ? wchodzimy do folderu map , otwieramy plik index , szukamy linijki metin2_map_skipia_dungeon_02 , następnie kopiujemy numerek po lewej i wklejamy do configów :P

ps. hah , w końcu baza została naprawiano , ile z tym zachodu..

Przecie żartowałem.

sygna.png
Opublikowano

tenma , a na jakich to plikach jest , te bugi ? znaczy 2010, ale od kogo :P

ps. masz jakieś ebiste hełmy 3D ?

Opublikowano

dziwne to jakieś... Ogólnie masz mapę wpisaną i ona nie działa, powód? Zbyt duży index, nie wiem czy nie obsługuje czy co..

Zmieniasz index na bardzo mały i mapa funkcjonuje poprawnie..

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

dziwne to jakieś... Ogólnie masz mapę wpisaną i ona nie działa, powód? Zbyt duży index, nie wiem czy nie obsługuje czy co..

Zmieniasz index na bardzo mały i mapa funkcjonuje poprawnie..

Ale o czym ty mówisz? (Co prawda id 987 mi nie działało :P) ale tutaj chodzi o dodanie ID do map_allow bo nie ma ich standardowo.

sygna.png
Opublikowano

Ja pobieralem pliki 2010 gdy lezaly sobie jeszcze na dw network i grota v1 i v2(po odbugowaniu w kliencie) dziala az milo. Brak jedynie tp z v1 do v2 ale dodanie tego to pikus.

Opublikowano

Autorze , możesz podać link do twoich plików serwerowych xD ?

Jeśli ktoś wklei "gotowca" który jest w code a miał odbugowany OX z tuta gdzie miał dopisać 113 to będzie musiał go znowu dopisać , gdyż ja go tam nie widzę (wpisu 113)

Za tutka leci + A może ktoś mi wytłumaczyć co było zbugowane ?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@up , na oryginalnych , pierwszych wersjach plików serwerowych sf2010 , nie było groty , odbugowanej że , nie można do niej wchodzić.

Opublikowano

Ale o czym ty mówisz? (Co prawda id 987 mi nie działało :P) ale tutaj chodzi o dodanie ID do map_allow bo nie ma ich standardowo.

Kurwa rozumiesz, mówię, że dziwne... Mam mape o indexie 200 i normalnie działa a bodajże o 169 i nie działa.

Zmieniłem jej index na 15 i działa jak trzeba..

Pozdrawiam =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

To kwestia ilośći znaków w jednej linijce, podczas uruchamiania game może nie odczytać całej linijki, np u bambusa ucinało ostatnią cyfrę;> , zmienił na liczbę 2 - cyfrową i działa jak trzeba

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...