Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupowanie "Niby" Kradzionych Kont Premium.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano.

Dzisiaj wszedłem na pewnego bloga, w którym był artykuł o takiej treści :

Niedawno na blogu Mojangu pojawił się wpis Daniela, członka zespołu zajmującego się sprawami kont. Ostrzega on przed kupnem tanich kluczy Minecrafta, gdyż zakupione zostały one z kradzionych kart kredytowych i kont PayPal.

Wyjaśnia, że nie mogą oni wspierać graczy, którzy kupili grę z innego źródła niż minecraft.net. Wszystkie skradzione klucze będą wkrótce blokowane. Osoby, które zakupiły grę w ostatnim czasie za kwotę mniejszą niż 55 złotych (ok. 14,95€) mogą już się zacząć martwić… :-) Jednak jakie konta ostatecznie zablokują, a jakie nie – dowiemy się za jakiś czas.

Ważną informacją jest też notka o tym, że wkrótce zostanie dodanych wiele nowych opcji zapłaty (z takiego jednego źródła wiem, że mają być m.in. opcje zapłaty dla kupujących z Polski). Więc w niedalekiej przyszłości bez problemów każdy Polak będzie mógł kupić Minecrafta

Jak myślicie, czy te konta na allegro, na kontagier.pl za 45zł są kradzione ?

Chciałem już kupić premium, ale jakoś ta wiadomość mnie zdołowała.

Co o tym sądzicie ?

Wypowiadajcie się

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Kurwa mać a właśnie kilka godzin temu kupiłem na allegro za 35 zł Gift Coda chuj by to strzelił kurwa.

Też się zastanawiałem nad tą aukcją, chciałem zaczekać do wieczora, no ale teraz przeczytałem ten wpis, i mi się odechciało ;D

Opublikowano
Żaden z kluczy nie był wcześniej aktywowany. Wszystkie są zupełnie nowe i w pełni legalne. Nie zostaną zablokowane.

Jak mnie wychuja to będzie miał dużego problema.

Ale widzę że żadnych negatywów nie ma.

Opublikowano

Jak mnie wychuja to będzie miał dużego problema.

Ale widzę że żadnych negatywów nie ma.

No narazie negatywów nie ma, bo Notch dopiero zaczyna wyłapywanie tych kradzionych kąt ;D

Opublikowano

kupujcie z minecraft.net i nie będzie problemu, phi.

Co to za różnica 10 złotych?

diggydiggy.jpg

1300847486ujzezdzanie.gif

Koles dropnal dzika :P

Jeśli chcesz wynagrodzić moją pracę, to daj mi symboliczny +. Jeśli napisałem coś źle, napisz to w temacie, i jak tego nie poprawie w ciągu godziny, daj mi -.

Opublikowano

Mieszkam w Brytanii, więc już na złotówkach mi nie zależy :huh:

Eniłej, tu kosztuje tyle samo, tyle że na funty na minecraft.net wychodzi 13 funtów. To oznacza 5 minut lekkiej pracy :)

diggydiggy.jpg

1300847486ujzezdzanie.gif

Koles dropnal dzika :P

Jeśli chcesz wynagrodzić moją pracę, to daj mi symboliczny +. Jeśli napisałem coś źle, napisz to w temacie, i jak tego nie poprawie w ciągu godziny, daj mi -.

Weteran
Opublikowano

''kupowaliśmy za pośrednictwem allegro czyli albo oddaja kase albo do sadu''

Dokładnie, to ich problem że konta były kradzione.

Opublikowano

Na kontagier.pl można kupować spokojnie, bo to duży i zaufany serwis, a taniej dlatego bo oni giftscode kupują hurtowo więc wychodzi taniej.

bez linków wychodzących.

Opublikowano

@Up. Pocieszyłeś mnie :)

@Topic - nie mają dobrych zabezpieczeń więc konta są kradzione... TO raczej nie nasza sprawa - tak czysto teoretycznie pytam... Skąd mamy wiedzieć, że konto kradzione ? Może cena niższa bo komuś się gra znudziła i chce sprzedać taniej ? Eee ?

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty