Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Master Yi

NismonS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

71502861.png

masterr.png

Jest to mój build do master yi. Wiem jest on bardzo podobny do tego z mobafire, ja go udoskonaliłem i chce się wami nim podzielić. To nie jest Ctrl+c i Ctrl+v!

Spis treści:

• Wstęp
  • Umiejętności
  • Przedmioty
  • Jak grać
  • Materie
  • Runy

Wstęp

Master Yi to Melee DPS, czyli postać walcząca wręcz z dużym DMG. To co najbardziej wyróżnia Mastera od innych postaci to jego umiejętność pasywna master-yi-double-strike.png, co 7 cios liczy się razy 2! Teraz sobie wyobraź, że wchodzi ci 600 krytyk i Double Strike=1200DMG. Umiejętności aktywne też robią za Mastera pro postacią. Jeśli masz naładowane wszystkie umiejętności i pełną mane oraz 4 z przedmiotów poniżej to przeciwnik nie masz szans. Można zrobić takie combo, że przeciwnik nie będzie wiedział kiedy uciec! Yi jest tanią i dobrą postacią, jeśli ją kupiłeś to na pewno nie wyrzuciłeś kasy w błoto. Teraz przejdźmy do sedna jak grać naszym Masterem.

Umiejętności

Podstawowe umiejętności to master-yi-alpha-strike.png"Alpha Strike", master-yi-wuju-style.png"Wuju Style"i master-yi-highlander.png"Highlander". Z tych skilli wchodzi podstawowe combo!

Jak je ładować?

Na początku maskujemy master-yi-alpha-strike.png i master-yi-wuju-style.png, oczywiście jak mamy możliwość doładowania master-yi-highlander.png, to ładujemy je. master-yi-meditate.png nie jest za bardzo potrzebny na małym lv. Zżera mane i nie można robić combo.

skilleo.png

za Summoner Spells to możemy wybrać:

spell_202.jpg

spell_5.jpg

teleport.png

spell_201.jpg

revive.png

flash.png

ignite.png

Przedmioty

Potrzebne są każdej postać. Ja po kolei wypisze co kupować.

itemyt.png

CDN

refy w sygnie RMCF1902

Opublikowano

Dubel -Double raczej .

Poklei - Pokoleji chyba.

każdej postać - Każdej postaci...

master-yi-meditate.png za bardzo potrzebny na małym lv. Zżera mane i nie można robić combo. -Jest bardzo potrzebny poniewarz zwiększa Armor i Magic resist. Dzięki czemu możesz się obronić przed gankiem.

Poza tym itemy możka zkrytykować po co komu Last Whisper jak można zrobić Sword of the Divine

Poza tym reszta niezła... + leci.

Opublikowano

Meditate i tak nie będziesz korzystać, bo jak zrobisz combo to przeciwnik zaraz zacznie spieprzać do bazy lub padnie a ty sobie jeszcze hp zabierzesz, więc te Armor i Magic resist nie jest aż tak potrzebny.

refy w sygnie RMCF1902

Opublikowano

Ja myślę że master to guwnix, co nie zmienia faktu iż napracowałeś się i + się należy.

PS: w słowie quwnix jest specjalnie popełniony błąd ortograficzny.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Meditate i tak nie będziesz korzystać, bo jak zrobisz combo to przeciwnik zaraz zacznie spieprzać do bazy lub padnie a ty sobie jeszcze hp zabierzesz, więc te Armor i Magic resist nie jest aż tak potrzebny.

Hm...

Gramy np przeciwko Jax on nawala skillami tak że zostaje 1/4 hp a jak włączasz Meditate to zdejmą 1/4 hp więc jest różnica już nie raz na niskich lvl-ach ten skill mi uratował życie.

Opublikowano

Ja tam z niego nie korzystam. CDN napisze w sobotę lub niedziele. Aktualnie przechodzę StarCraft2

refy w sygnie RMCF1902

• 5 tygodni później...
Opublikowano

FAIL, w ogole to nikt nie ma 30 lvla, wiec po co pisac poradnik, jak w nim survi(czyt. armor i magic resist) to tylko jest przypadkowe.

Opublikowano

Build sssie ;p

Najpierw kup buty>zeel>bf>infinitial edge>phantom>stark>bloodthister>ghostblade

I zobaczysz ze bedzie sie lepiej gralo ;P btw nigdy niesprzedawaj butkow i jako pierwszy skill rozwijaj wuju style ponieważ na 1lv bez dobrych runek masz malo AD

Opublikowano

Odwołuje to co pisałem 5 postów wyżej.

Już ogarniam mastera i jest naprawdę jedną z lepszych postaci jakimi grałem.

Co do builidu się nie zgadzam:

-Wuju Style daje się jako 1.

-Itemki jakie składasz są nieco dziwne.

a)Najpierw kupuje się buty 1 i 3 potki

b)Składa się latarnie

c)kupuje się buty 2 z attack speed.

d)Czerwony mieczyk (blood coś tam dalej)

e)Phantom dencer

f) I dalej dobierasz jak Ci pasuje. np. mało zadajesz to infinity. Jak mało masz hp to maleta.

PS: Tut nie skończony...

widocznie autor go uwalił.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Każdy buduje Yi jak chce... Yi z survi jednak na pewno zada więcej dmg niż martwy Yi z mnóstwem attack speedu i lifesteala.

Opublikowano

@up

czyli, ze w 2 dni (!) ogarnales jednego z lepszych carry? chyba nie mozliwe. poza tym budowanie mstera bez survi lub co najmniej bez cleanse, nie ma sensu

Opublikowano

Latarnię to raczej się robi jak sie w jungle idzie, a tak to od razu najlepiej zamiast Latarni to SotD budować lub od razu starka.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

@up

Nie tylko do jungli. Daje ona kradzież hp, i szanse na +500 dmg na minionsy (idealne do farmiania z Alpha Strike) dodatkowo możliwość postawienia latarni która widzi niewidzialnych. Według mnie za 1600 się opłaca i to bardzo. W późniejszym czasie można ją zamienić na FD.

@edit

zapomniał bym. Jeżeli złożysz latarnie to można bez obaw zacząć bić golema i lizarda. (nawet nie potrzebujesz butów 2)

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

to jest build na Mastera pod Junglę, jeśli się nie mylę to skopiowany z mobafire, ogólnie build mastera powinien się opierać na zeal lub phantom dancer...

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

A mam takie pytanie... Jeżeli się kupuje przedmioty co czyli od tej góry (czyli ta zbroja potem miecz potem ta rękawica z nożami) i jak dojdę do łuku to potem od pasa zaczynać ? czy po kolei ? czyli Zbroja Pas itd.

iiMuZ.png

Opublikowano

Tak. Masz kupować dalej po prostu. Tutaj są opisane po kolei wszystkie itemki, a nie tylko te główne (ostateczne).

Jak kupisz kolejny "wyższy" element danego setu to przedmioty wymagane do jego stworzenia skasują się i zostanie tylko ten ostatni.

: )

Strzałki na rozpisce wskazują Ci kierunek kupowania.

1373662483-U83583.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

gdyby frozen malet bylby nieco wczesniej bylo by idealnie

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Widzę kurwa pr0sów i debili.

Alfa Strike 1 ,jako iż na jungle idziemy.Idziesz na linie = feedujesz.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

@up

Tak jungulj na alfa striku dalej, a kiedys nie wejdzie bonus dmg i padniesz przy blue buffie...

@topic

Pogralen troche i youmunu sie nie oplaca, bo Phantom Dancer daje nam 3/4 tego za ta sama kase i na zawsze a nie 16 sekund raz na minute.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@up

Tak jungulj na alfa striku dalej, a kiedys nie wejdzie bonus dmg i padniesz przy blue buffie...

@topic

Pogralen troche i youmunu sie nie oplaca, bo Phantom Dancer daje nam 3/4 tego za ta sama kase i na zawsze a nie 16 sekund raz na minute.

O mój pr0sie.

Kto zaczyna jungle masterem na blue?

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...