Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Utracono Połączenie

przemo143

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj chciałem odpalić server dla kolegow, ustawilem ram itp, ale po probie zalogowania pisze mi : 26947195.jpg

Nie wiem czy to wina portow czy czego, tam gdzie jest to z logami czy czyms od stawiania servera pisze /moje ip na hamachi lost connection

Z gory dziekuje za pomoc

(online mod= true)

Opublikowano
Nie wiem czy to wina portow czy czego, tam gdzie jest to z logami czy czyms od stawiania servera pisze /moje ip na hamachi lost connection

Z gory dziekuje za pomoc

(online mod= true)

Na portach akurat sie nie znam ale czy w online mod nie powinno byc false?

4.png

Opublikowano

Dzieki, miales racje nie doczytalem :P

Jescze 1 pytanie, na server mam ustawione 1gb ramu a jezeli cos na niz zrobie np. wykopie dol to po chwili on znika, moze ktos w tym pomoc?

Opublikowano

do zwiększenia ilości ram na serwer napisano kilka poradników .

http://www.mpcforum.pl/topic/343576-tutzwiekszenie-ramu-na-server/

4.png

Gość TheMorteMaster
Opublikowano

Daj z 1,5gb to w 4 bez lagów zagracie zależy ile mb neta masz.

Opublikowano

mam neta 2 mb procek i5 760 4 gb ram i jak chce dac wiecej niz 1400 mb mam blad ze wiecej sie nie da, a przy tych 1400 mb ramu nadal mam takie lagi

Jestem sam na serverze

Opublikowano

a jakiego masz windowsa bo jak viste to masz problem bo vista sama w sobie zabiera ok 1.2gb ramu

4.png

Opublikowano

ale powyzej wartosci 1450M nie chce sie załączyc :angry:

Moze ma ktos jakis sposob na zwiekszenie ram albo inny sposob na zmniejszenie lagow?

Gość TheMorteMaster
Opublikowano

Ile mb neta. Ile ramu masz w kompie?.

Opublikowano

Mam neta 2mega 4 gb ddr3 ram

Co dziwniejsze gdy chce napisac cos na czacie jest to wyswietlane momentalnie, a gdy chce zniszczyc jakis blok to odrazu sie pojawia

@edit okazalo sie ze nie moge nic robic tylko przy respawnie w innych miejscach jest juz w porzadku dzieki wszystkim za pomoc dostajecie po +:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...