Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Body Czy Archer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pyt. dotyczące czy lepiej bd mi się grało archerem czy bodym ?

W sumie na Archera trzeba ciągle trzeba kupować marmurki (50kk)

oraz wbijać poli na P

Podst.Poli 5-10 kk

Zaaw.10-50 kk o_O

Mistrz 200 kk

Więc tu rodzi się pytanie nie lepiej by mi było zagrać bodym ?

Aura 120 kk

wir 50kk

berek 50 kk

Co dzień zarabiam 200 kk (pierścionki zaręczynowe , może marny sposób ale jakoś idzie ..)

Mam nadzieje ,że mi pomogą bardziej doświadczeni gracze .

thx

bleach%20tag.png
Opublikowano

Lepiej bodym.

Po porównaniu cen, taniej wychodzi zrobić body, bo na archera musisz wbić poli no i skille dodatkowo jeszcze.

A na bodym od razu skille wbijasz, łatwiej się expi, jakieś bossy czy coś w tym stylu.

P.S

Podropaj małże to też dobry sposób na $$. :)

Pozdrawiam

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Archer ma tanie eq, a Body bardzo drogie, ale z drugiej strony wydasz ta kase na Polimorfie :P Bodym tez Ci sie bedzie lepiej expilo. Wybor i tak nalezy do Ciebie.

Opublikowano

Troche podałes zanizone ceny z tymi ku dla bodego :D. Chyba ze na seriwe masz jakąs promocje ;]. No ale przechodzac do rzeczy to radze ci grac bodym. Jezeli zarabiasz z 200kk na dzien to spokojnie bedziesz mogł sobie poradzic i doprowadzic tą profesje do porzadnego stanu ;).

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

No bo w sumie to skile u bodego jakoś z czasem się zrobi a na poli cały czas bd musiał ciągnąć ..

a bodym od 70 lv kamyki podropie to dobije się te skile ..

poczekam jeszcze na komentarze innych ..^^

A w sumie co sądzicie o mentalu?

bleach%20tag.png
Opublikowano (edytowane)

hm dwona tymi postacami na polskim meinie wbilem 70+ lv

gdzie archer byl moja 1 postacia pvp archerem jest ok,gorzej pozniej jak ludzie zbieraja eq na strzaly pod exp,co wiadomo abs na strzaly jest tani :P

archerem bez nisko lvlowego dropka ciezko bedzie ci wbic skile g+ po tym 70lv,chyba ze masz sposob na dobry zarobek :P

i wcale marmurki do expa nie sa potrzebne,wiadomo exp jest efektywniejszy ale zawsze mozna sobie poradzic z konia z dobra bronia czy z buta z dobrymi nozami.

z archera przenioslem sie na bodego i powiem ci ze gra jest duzo latwiejsza.. :)

jezeli lubisz jezdzic na metiny i nie zalezy ci na szybkim wbicu lv,to zawsze z tych metinow wpada jakis exp ;)

mozna przez ten czas wzmocnic swoje skile + uzbierac na eq [ja tak robilem] :P tylko ze to bylo w wakacje zeszlego roku,a wtedy ceny byly jeszcze normalne.. :O

pvp bodym tez nie jest zle,jezeli walczysz z mniej wiecej rownymi do siebie lv,jest przydatne otrucie,przeszywka i jak wiadomo abs :P

z mojego doswiadczenia exp i dropienie bodym jest o wiele przyjemniejsze od expa i dropienia archerem,a jak wiadomo przewaznie o to chodzi w tej grze :P

ja wybralem bodego bo gdy gralem archerem,czesciej siedzialem na dropkach,chyba ze chcesz bawic sie w pvp i ogarniac ladnie wojny to polecam ci archera,jest to postac dla wytrwalych :P

z mentalem na pl mam stycznosc na kontach znajomych czy kuzyna :P

powiem ci ze mental jest dobry na bossy,tylko je zlap jak ludzie 90+ bija bossy zeby dropic notatki .. <_<

mentalem zostaje ci jeszcze dt,i w pvp jest tez dobry jezeli postac jest dobrze rozwinieta :P i jak trafisz skillami xD

mental po 80lv na pl sie konczy :D

/edit literowka :rolleyes:

Edytowane przez Zarobek

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Mental się chowa , jest monotonny i szybko się nudzi

Archerem graj ;] na poli sie lajtowo expi , skile zrobisz łatwo więc w pvp też problemów nie będziesz miał

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Ja się nie zgodzę. Ciekawe kim na 42 więcej uciągniesz na bo. Do 60 lv body bez dobrego eq i is to porażka, nie mówiąc już o archer

Jak masz ochotę mieć fajna zabawę, być dobry w pvp bierz bodego

;)

Opublikowano

zle gadacie archer bd tanszy.. pomysl sobie ze szansa na przeczytanie poli jest wieksza. i nie potrzeba jej miec na P odrazu. mozna wbic ten 65 i w tym czasie wbic poli na m1. poubijac jakies bosy pozarabiac na wiecej poli i wgle.. a zobacz ku jedna aura 200kk.. zanim to mu wejdzie -_- i inne skille a trujaca itd tansze o 100%..

wybral bym archera ale to tylko moje zdanie.. .

Sa dni kiedy widać to jak na dłoni ..... . Magik , Fokus , Rahim > Paktofonika :)

jebni + jak ci pomogłem . jak nie jebni minus . jezeli minusujesz/plusujesz bez mózgu lepiej odłącz kabel neo ;].

Opublikowano

Ja również uważam, że archerem lepiej grać. Uważam tak dlatego, że: więcej jak 3/4 ludzi w metku to woje, wiec lepiej mieć jakąś "inną" postać, tanie ku, które możemy czytać codziennie, więc skille na g wskoczą szybciutko (zawsze to szpan takim skillem :P), a poli, jak zgadzam się z gościem wyżej, wchodzi częściej, więc znowu dowód na to, że wyjdzie taniej. Niektórym osobom dobrze idzie gra nawet bez polimorfii. Kase, którą chcieli na to wydać, po rozmyślaniu za i przeciw kupili sobie dobre eq, a szczególnie sztylety i exp nieźle im idzie :) Tylko archera brać... :):)

ZAPAMIĘTAJ!

NICK TO NIE IMIĘ. ŚWIAT TO NIE MATRIX. ŻYCIE TO NIE GRA, NIE DAJ SIĘ WYLOGOWAĆ!!!

Opublikowano

Wybierz archera :] . Czemu ? Poli nie będziesz wbijał na P , bo zajmie Ci to kilka miesięcy przecież . Wystarczy Ci poli na M1 pare marmurków i jazda na 42 z ok 12k hp na marmurkach , leci sie lajtowo

KU archera są bardzo tanie , a bodego ? :] Porównajcie też ceny jelonków i fmsów z sr +30 :] Więc bierz archera jeśli nie chcesz stracić D:

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Sory, ale co ma archer do body'ego?

To są dwie różne klasy.

Poczytaj tutoriale o obu klasach i wybierz według uznania.Powiem tylko, że bodym gra się łatwiej.

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej się gra archerem.

Dlaczego? Postać sięszybko nie nudzi ma duże obrażenia.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Dzięki bardzo za posty bardzo mi się przydały ,ostatecznie się przespałem ,przemyślałem wszystko ..

i doszedłem do wniosku ,że archer jest jedyną postacią która do mnie pasuje i miło mi się gra ;)

Dla każdego leci nagroda a temat do zamknięcia ;)

bleach%20tag.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...