Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy na jednym z serwerów dręczy mnie następujący problem.

Budowałem sobie coś w MineCrafcie wraz z jednym z adminów ów serwera. Ja budowałem swój budynek, ów admin swój. W pewnym momencie serwer został wyłączony. Okazało się, że ktoś włamał się adminowi na konto.

Teraz, jak chcę nawet wejść na swoje "dzieło", MC odwdzięcza się niemiłosiernymi wręcz lagami. Właśnie nie wiem dlaczego.

O dziwo, przeniesienie się na inny fragment mapy uwalnia od tych lagów - obszarem występowania drastycznych spowolnień są więc tylko okolice mojej budowli...

Jak na razie odkryłem jedną rzecz wykonaną przez "hakiera" - gigantyczne stado kałamarnic koło budowli. To zostało usunięte, jednak problem występuje nadal.

Czy mógłby ktoś pomóc mi w takim niecodziennym problemie?

Od razu informuję, że i serwer, i klient mają konfgurację prawidłową do działania MineCrafta na wysoką liczbę graczy.

Serwer ponadto posiada dynamiczną mapę, która może ułatwić lokalizację problemu. Moja "budowla" to tor, znajdujący się na południe od głównego miasta.