Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Chcialbym Stworzyc Mini Exp Bota [ Metin2 ]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie znam sie na programowaniu wogole dlatego pisze w tym dziale, chyba ze lepszym bedzie dzial C ++ itp?

Licze na Wasza pomoc.

Chcialbym okreslic, gdy dam kamere nad glowa postaci, ktore miejsca ma klikac na widocznym terenie, i co ile na kolejne miejsca.

Powiedzmy bylo by ich 5 co bym musial zrobic? Taki powiedzmy 5-ciokat.

Klikanie przyciskow 1,2,3,4 f1,f2,f3,f4, alt+1,2,3,4 co jakis okreslony przezemnie czas.

I czy dalo by sie cos zrobic jesli postac trafi na przeszkode np. nie moze isc dalej, zatrzymuje sie i po 5 sec. wraca na okreslony tor.

Nie macie nic do tematu to nie komentujcie. ; )

Bedzie gotowe oczywiscie udostepnie.

Jesli wogole sie uda.

Za kazda pomoc + .

Opublikowano

Teoretycznie jesli by to przedstawic w sposob matematyczny to wszystko da sie zrobic ;)

Z tym naciskaniem przez okreslony czas , zero problemu, z klikaniem nad glowa tez jednak pamietaj ze w autoit w tym wypadku nie daloby sie nic robic bo program poruszalby kursorem ;)

Ale sadze ze na autoit to zbyt ambitne, wydaje sie ze c++ bedzie lepszy lub jakis inny jezyk, nie ten skryptowy :)

Ale niech wypowiedza sie inni ;p

Opublikowano

Da się zrobić na minimize jednak jest to ŻMUDNA i CZASOCHŁONNA jak i WYMAGAJĄCA WIEDZY "praca", nie wspomnę już o nawet ROKU programowania dzień w dzień samemu.

Pięciokąt? Określ współrzędne wierzchołków, a następnie z nomadmemory pobieraj je i zaprogramuj zaprogramowany program tak, aby poza nie nie wychodził, to sa najprostsze działania matematyczne (dodawanie, odejmowanie)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Sprobuje jakos okreslic te punkty, inne atuty jak auto atak itp. mi nie potrzebne tylko to co tu jest napisane, dlatego pisze do Was o pomoc w napisaniu..

Opublikowano

Raport Leci. Nie pasuje nie wypowiadaj sie, jezeli wyjdzie moze to byc super rzecz tak jak planuje.

Juz mam miejsca gdzie ma klikac-

1.688.164

2.851.384

3.559.560

4.201.475

5.315.168

Jest to rozdzielczosc na ekranie do rozdzielczosci monitora 1024x768.

Wiec potrzebne mi tylko zeby chodzil z pozycji na pozycje kolejna co 7s.

I klikanie klawiszy ale to juz moge ustawic sam co ile czasu w sekundach.

A tak btw. piszac dzieciak obrazasz mnie, tak jak napisalem nie pomagasz wyjazd z tematu.

Poprostu sie na tym nie znam a mam fajny pomysl, tylko ze jak komus go podawalem to jakos nikt nie odpisywal.

Opublikowano

Może dlatego, że nikt nie będzie pisał za Ciebie bota?

Pomyśl trochę czy na tym forum jest ktoś kto napisze Ci bota i za darmo udostępni :)

A w tym dziale NIKT kto by umiał nie napisze Ci takiego bota do Metina...

Jeśli ty nie masz czasu się nauczyć tak prostego języka jak AutoIt, to nikt nie będzie za darmo poświęcał swojego :)

To co chcesz napisać jest wszystko w temacie lokuxd, dam linka, bo szanowny Pan dorosły nie ruszy tyłka...

http://www.mpcforum.pl/topic/257004-automatyczne-klikanie-co-x-czasu-twoj-klawisz/

Jakbyś poświęcił chociaż 2 min na przeglądnięcie tematów na tym subforum to byś wiedział, że AutoIt nie reaguje na Metina i vice versa. No chyba, że jesteś prze chuj, ale z Twoich tętniących inteligencją postów wnioskuję coś zupełnie przeciwnego...

Pozdrawiam, hfaua B)

PS. Daj jeszcze raz raport, bo faktycznie mój post nie wnosi do tematu nic oprócz tego, że nikt za Ciebie nie ruszy dupy i nie napisze bota...

PPS. Pomysł faktycznie zajebisty... Może ktoś wymyśliłby coś bardziej oryginalnego? Nic tylko boty do METINA... :/

PPPS. Mam nadzieję, że zjebałem Cię ostro i głupio Ci się zrobi, że męczysz ludziom dupy takim "super fajoffskim pomysłem". Następnie ładnie przeprosisz poczytasz tematy, staniesz się MOŻE prze chujem i sam to sobie napiszesz! :D Wiesz jaka to satysfakcja? :)

Opublikowano

Może dlatego, że nikt nie będzie pisał za Ciebie bota?

Pomyśl trochę czy na tym forum jest ktoś kto napisze Ci bota i za darmo udostępni :)

A w tym dziale NIKT kto by umiał nie napisze Ci takiego bota do Metina...

Jeśli ty nie masz czasu się nauczyć tak prostego języka jak AutoIt, to nikt nie będzie za darmo poświęcał swojego :)

To co chcesz napisać jest wszystko w temacie lokuxd, dam linka, bo szanowny Pan dorosły nie ruszy tyłka...

http://www.mpcforum.pl/topic/257004-automatyczne-klikanie-co-x-czasu-twoj-klawisz/

Jakbyś poświęcił chociaż 2 min na przeglądnięcie tematów na tym subforum to byś wiedział, że AutoIt nie reaguje na Metina i vice versa. No chyba, że jesteś prze chuj, ale z Twoich tętniących inteligencją postów wnioskuję coś zupełnie przeciwnego...

Pozdrawiam, hfaua B)

PS. Daj jeszcze raz raport, bo faktycznie mój post nie wnosi do tematu nic oprócz tego, że nikt za Ciebie nie ruszy dupy i nie napisze bota...

PPS. Pomysł faktycznie zajebisty... Może ktoś wymyśliłby coś bardziej oryginalnego? Nic tylko boty do METINA... :/

PPPS. Mam nadzieję, że zjebałem Cię ostro i głupio Ci się zrobi, że męczysz ludziom dupy takim "super fajoffskim pomysłem". Następnie ładnie przeprosisz poczytasz tematy, staniesz się MOŻE prze chujem i sam to sobie napiszesz! :D Wiesz jaka to satysfakcja? :)

Zgodzę się.

Poza tym..

że AutoIt nie reaguje na Metina

Aha.

A nie

Metin nie reaguje na AutoIT

?

za duża sygnatura

Opublikowano

Po 1 koleszko nie jestem dorosly ale tez nie jestem dzieckiem.

Po 2 widzialem ten temat "inteligentny czlowieku".

Po 3 jakos dziwne ze jest kilka botow w AutoIT ktore dzialaja na metku.

Po 4 nie wnosisz nic do tematu, wiec nie wypowiadaj sie, bo po nic na klotnia..

Opublikowano

[...] i vice versa.[...]

Lekcja łaciny? ^^

4ggr pisał ostatnio :P A, że wolę się nie wgłębiać w poprawność tego zdania to napisałem tak i tak :]

Opublikowano

[...] i vice versa.[...]

Lekcja łaciny? ^^

4ggr pisał ostatnio :P A, że wolę się nie wgłębiać w poprawność tego zdania to napisałem tak i tak :]

Nooo wiem!

Przecież aby posta chciałem nabić :P

za duża sygnatura

Weteran
Opublikowano

Heh jeżeli znasz podstawy to takie coś to prościzna..ale trzeba przyznac ze w autoicie easymetina nie zrobisz ;p

1329036830-U154499.png
Opublikowano
Po 1 koleszko nie jestem dorosly ale tez nie jestem dzieckiem.

Po 2 widzialem ten temat "inteligentny czlowieku".

Po 3 jakos dziwne ze jest kilka botow w AutoIT ktore dzialaja na metku.

Po 4 nie wnosisz nic do tematu, wiec nie wypowiadaj sie, bo po nic na klotnia..

Po 1. nie koleszko, bo tak to sobie możesz mówić do kumpli z podstawówki... No tak 12 to nie dziecko, to już prawie dorosły.. :)

Po 2. nawet nie wiesz jak mnie to cieszy :) Wprost kipię szczęściem i nieopanowaną eforią :D

Po 2.5. jeśli przeczytałeś to po co żebrzesz o kod? o.O Powinieneś umieć coś takiego napisać :)

Po 3. nie wiem czy są, bo ambitniej tracę wolny czas :) Skoro są to po chuja, za przeproszeniem, chcesz własnego? Żeby zaszpanować przed, wspomnianymi chwilę temu, kolegami?

Po 4. kłótnie na nic, ale jeszcze wyobraź sobie mam nadzieję, iż przemówię Ci do rozsądku i pouczysz się troszkę i sam to sobie napiszesz :)

Pozdrawiam i życzę miłej nauki, hfaua B)

#EDIT

Nooo wiem!

Przecież aby posta chciałem nabić

Uważaj, bo tu jakiś kabelek raportuje ^^
Opublikowano

Moze i cos sprobuje, ale ogarnij sie caly czas mnie obrazasz...

Tez moge napisac ze po twoich inteligentnych postach wnioskuje ze masz 10 lat i co?

Nie znasz mnie wiec nie komentuj, lepiej koleszko niz pisac ze masz 10 lat <_<

Nie martw sie zreportowalem tylko Ciebie. :unsure:.

Teraz czas cofnac sie do tematu moze przyciski ogarnem z tamtym tematem.

Jak zrobic zeby co 7 sek. szedl na kolejne zaznaczone miejsce, i czy da sie te ze tak to nazwe " koordy " dodac do kodu? Czy musze to zrobic jakos inaczej.

Opublikowano

Czuję się zaszczycony samym faktem, że to na mojego niegodnego posta padła Twoja dorosła uwaga :)

I pisałem Ci coś o koleszce...

Moze i cos sprobuje, ale ogarnij sie caly czas mnie obrazasz...
Oj! :( Ale kto zaczął? Teoretycznie ja, ale biorąc pod uwagę wszystkie aspekty tego tematu to TY! Taki temat o Metinie sam prowokuje do napisania posta typu "WYPIERDALAJ", to nie była obraza, tylko sugestia, która pozwoliłaby Ci uniknąć opierdolu od innych userów :) I wbrew %% które mi M@niuś nałożył ta wypowiedź nie była spamem! Uprzejmie Cię poinformowałem, że nikt tu sobie nie życzy graczy Metina, którzy bez wkładu własnego pragną wyłudzić od innych bota do tejże złej i jakże pochłaniającej czas gry :)

Pozdrawiam, hfaua B)

PS. Mam nadzieję, że mi wybaczysz, bo inaczej nie dostanę rozgrzeszenia...

PPS. Ten post nie miał na celu być śmiesznym, albo obrażać kogoś :) serio

#EDIT

Koordy dodaj jako tablica, jest nawet opisana w tamtym tutku

$Droga[100][2]
$Droga[0][0] = 100;
$Droga[0][1] = 100;
$Droga[1][0] = 200;
$Droga[1][1] = 200;
$Droga[2][0] = 300;
$Droga[2][1] = 300;
itd...
;Droga[n][0] -> X
;Droga[n][1] -> Y

Robisz prostą pętlę, która czyta waypointy i podąża za nimi porównując je z współrzędnymi gracza :]

#EDIT 2

Ja mu pomogłem? o.O Za stary już na to jestem... Wybitnie za stary... :(

Opublikowano

Czy napisalem " Prosze , Prosze dajcie mi caly kod , zebym sie pochwalil kolegom"?

Nie :rolleyes: .

Moze to tak zabrzmialo ale chce pomocy.. Z tym tematem ktory znalazlem, przed twoim podaniem :P , z przyciskami jakos sobie poradze ale chodzi o inna rzecz ktora zawarlem w poprzednim poscie.

PS. Nie wyslalem raporta za spam. :unsure:

Hmm. a jak chce zeby bot sie zatrzymywal na powiedzmy 7s. potem szedl do nastepnego pkt?

Opublikowano

Sleep(7000), ale żeby nie było, że ten post to spam, to dopiszę, że najlepiej czytać waypointy z pliku i dodać funkcję zapisującą je do pliku. Najpierw nagrasz, a potem puszczasz w kółko pętlą.

Tyle chyba wystarczy.

Opublikowano

Dobra petle ogarne, ale jak zrobic czytanie z pliku i funkcje zapisujaca waypointy do pliku?

Sory, wiem truje dupe <_<

Opublikowano

Zaprawdę kliknij przycisk [F1] w SciTE! Wpisz magiczną frazę "File" i twym oczom ukażą się zagadnienia z tym związane! Co więcej, będą tam również przykłady.

Opublikowano

Ups, niechcący napisałem.

Ale żeby nie było warna to powiem tak :

Zadziała to tylko na priv-serwerach metka.

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

oo to Dzieki wogole nawet tego nie mam ; )

To bedzie tylko na privy.

Niee to mnie rozwalilo naciskam Help i nic sie nie dzieje..Dobra juz smiga.

Opublikowano

W 2. napisz że się 2 wysłały i to z 2. jebnij do 1.

Help nie działa, jeśli nie korzystasz z jakiegoś pliku ;]

czyli zapisz plik, albo wczytaj nowy

Opublikowano

For 
$Droga[688][0] = 100;
$Droga[164][1] = 100;
sleep(7000)
$Droga[851][0] = 200;
$Droga[384][1] = 200;
sleep(7000)
$Droga[560][0] = 300;
$Droga[560][1] = 300;
sleep(7000)
$Droga[201][0] = 400;
$Droga[475][1] = 400;
sleep(7000)
$Droga[315][0] = 500;
$Droga[168][1] = 500;
Next

Wiem spojrzysz na to, wyplujesz troche herbaty, posmiejesz sie, czy to tak ma wygladac? Co zmienic? I jak ma wygladac petla?

Wiem ze za for maja byc te rozne rzeczy dopisane..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...