Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. rogue.

MMooRRoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pewien dylemat. Aktualnie robię nowego chara jakim jest Rogue + xbow. Mam 42lvl i 40 lvl barda. Chciałbym się poradzić, czy cofać barda i dodać kleryka, ale tylko z bless'em i RC (nie chce mi się farmić na więcej skilli)? Tak naprawdę boje się, że na 70lvl+ w Roc może być ciężko z samym bardem, ponieważ mając włączone Extreme nie mam szans z gigantem. Czy samo RC wystarczy na giganta i aby przeżyć atak 2/3 zwykłych mobów?

Opublikowano

Ja mam rogulca, z clerem. Bez Ce mając 57 bot sam pokonywał gianta yeti bez blessa z rd. Zreskiluj na clera. Dodawaj w blessa i rd. Możesz trochę przestać maxować CE.

sygna1o.jpg

Opublikowano

z włączonym extreme i blessem + rd MOŻE ubijesz gianta o ile tylko on bedzie cie bil (zależy jaki lvl moba i twoj).

YOUTUBE LINK

Tu masz pokazane jak dagger z dwoma clerami leje gigi/pt na desperate i HP mu zjezdza dosc szybko..

Pamiętaj ze bot nie jest tak madry jak człowiek i jest wieksze prawdopodobieństwo ze padniesz..

Nie radze ci iść na 70 na roca.

Jeśli chodzi ci o expienie bez extreme to ten cler ci sie przyda ale jeśli masz zamiar expić na extreme to powiem tak:

Z clerem: większa szansa ze ubije cie grupka zwyklych agresywnych mobow (chyba że akurat masz blessa) ale masz wieksze szanse na przetrwanie giga (jesli akurta masz blessa to fajnie jesli nie to pech).

Z bardem: Zwykłe moby w 95% cie nie ubiją ale duża szansaze padniesz od giga.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Ja mam 84Lv (prawie 85) i zdarza się że padnę Rogulcem na antinoke mimo ze mam clera -.- (SBot) Gig i 2-3 małe i żaden euro nie ma szans ...

Bard daje ci noise więc małe nie podchodzą, a na extreme (+bot) możesz jechać tylko jak masz seta +3/+5 FB ...

Jak chcesz botować i zależy ci na szybkim expie to zrób sobie nukera spear hybryde 5-1 albo coś w tym stylu (byle chinese) bo CHN rzadko padają

-----------------------

Takie pytania to na so.pl

Opublikowano

@up

so.pl to jest chyba legit forum.

Na CHN nie ma mocnych... Najlepsze postacie na bota.

@topic

Do tak 62 lvl-a spokojnie możesz sie wybocić na karakoram z bardem.

Od 52 lvla na penony warriory a gdy sonara bedziesz mial na longa+ intense to expisz na nich do 62 lvla-a :]

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano
Ja mam 84Lv (prawie 85) i zdarza się że padnę Rogulcem na antinoke mimo ze mam clera -.- (SBot) Gig i 2-3 małe i żaden euro nie ma szans ...

Bard daje ci noise więc małe nie podchodzą, a na extreme (+bot) możesz jechać tylko jak masz seta +3/+5 FB ...

Jak chcesz botować i zależy ci na szybkim expie to zrób sobie nukera spear hybryde 5-1 albo coś w tym stylu (byle chinese) bo CHN rzadko padają

-----------------------

Takie pytania to na so.pl

...Ja moim rogalem 84lvl, z blessem rd i Ce( 3 itemy 8dg mam) Bez problemy zabijam giga na 85lvl w new cave... mimo to bard jest lepszy...na poty do biegania wydaje fortune... a giantow sie bic nie oplaca

Opublikowano

@up

No ale gig biją Ciebie nawet z noise. Więc co z tego ze zaznaczy sobie zeby mu nie bił gigów bot jak mu sie zrespi z boku i dupa.

A co do biegania to święta racja... Za zaoszczedzone siano z drugów mozesz sobie kupić sosa na 52 lvl.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Ok dzięki za wszystkie udzielone wskazówki. Chinol odpada, za dużo pobiera potionów. Jednak zostane przy wizardzie, ponieważ lepiej agBot się z nim sprawuje niż z rogalem, a kingBOT byłby doskonały jak miałby opcję wybrania na jakim lvlu moby ma atakować.

Opublikowano

powiem ci tak:

na 53 lvlu Z ŁĄTWOŚCIĄ rozwalam (tzn bot :] a konkretnie AGbot) giga penona rogalem z RD bez Crossbow Extreme, seta mam +2/+3 i troche blue ... z GP tez sobie daje rade, tyle ze strasznie dlugo to trwa,

a co do skilli clera to szedlbym w RD, Blessa i Reverse Oblation, a jesli starczy ci sp to jeszcze skille na zwiekszanie phy i mag defa

Opublikowano

@up

Coś ci nie wierze z tym party gigiem. Pożyjesz około minute i na tym koniec. Chyba że kupujesz mocniejsze poty + masz zawsze SPORO grainów.

A bicie pt giga penona zajmuje pewnie ci od 3-5 minut.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Żaden euro char nie rozwali GP na wyższy Lv ... chyba że warlock albo 1H+cler

Opublikowano
@up

No ale gig biją Ciebie nawet z noise. Więc co z tego ze zaznaczy sobie zeby mu nie bił gigów bot jak mu sie zrespi z boku i dupa.

A co do biegania to święta racja... Za zaoszczedzone siano z drugów mozesz sobie kupić sosa na 52 lvl.

Albo wypimpowac seta na taki, ze bedziesz dawal rade gigom ;] z bardem

Opublikowano
@up

Coś ci nie wierze z tym party gigiem. Pożyjesz około minute i na tym koniec. Chyba że kupujesz mocniejsze poty + masz zawsze SPORO grainów.

A bicie pt giga penona zajmuje pewnie ci od 3-5 minut.

mam ~7k hp, pt gig bije mnie ~1k, potiony uzywam large, zawsze mam przy sobie vigorki, ktore bot sam uzywa,do tego RD co 5 sec daje 709hp(3lvl skilla) do tego blast shot moba czasem wywali, co daje dodatkowe kilka sec, do tego intense shot czasem moba odepchnie co daje takze kilka sec, do tego biegam z psem i nie wiem jak to dziala, ale mob raz atakuje psa, raz mnie, do psa tez mam 50potow x-large. i w czym tu porblem

Opublikowano
mam ~7k hp, pt gig bije mnie ~1k, potiony uzywam large, zawsze mam przy sobie vigorki, ktore bot sam uzywa,do tego RD co 5 sec daje 709hp(3lvl skilla) do tego blast shot moba czasem wywali, co daje dodatkowe kilka sec, do tego intense shot czasem moba odepchnie co daje takze kilka sec, do tego biegam z psem i nie wiem jak to dziala, ale mob raz atakuje psa, raz mnie, do psa tez mam 50potow x-large. i w czym tu porblem

HAAHHA nie uwierzylbym jak by Cie za 2k klepal...

Opublikowano

Dobra. Jutro wbijam robie ci pt giga i prosze bardzo.

Nie oszukuj innych.. albo albo.. biło tego GP jeszcze 5 goldfarm i padł przez 45 sekund- minute.

@down

No na blessie tak.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano
Dobra. Jutro wbijam robie ci pt giga i prosze bardzo.

Nie oszukuj innych.. albo albo.. biło tego GP jeszcze 5 goldfarm i padł przez 45 sekund- minute.

@down

No na blessie tak.

I z buffami clera...

• Dodaj nową pozycję...