Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pozbyc sie problemu z częstym DC w Dekaronie

wolik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok zaczne od początku wielu graczy ma częste dc w grze po paru minutach i nawet jeszcze szybciej. Ten problem najbardziej jest widoczny na dungeonach gdzie zaraz po wejsciu dostaje sie laga i nasze kochane DC niezależnie od jakości INTERNETU!!

Jak zaradzic:

Ten sposób znalałem na innym forum i mi pomógł no nietylko mi ale moim znajomym również może niekażdy o nim słyszał więc postanowiłem się podzielic tą wiedzą. Chciałbym podkreślic że niedziała to chyba na wszystkich kartach sieciowych niejestem pewien czy na każdej jest opcja którą wymaga ten sposób. No to zaczynamy xD

-Rozwijamy pasek Start

-Wchodzimy w Panel Sterowania

-System

-W okienku jaki sie nam pokarze wchodzimy w zakładkę Sprzęt

-Wybieramy opcje Menadżer urządzeń

-Pojawia nam się okno z komponętami systemu rozwijamy Drzewko Karty sieciowe

-Wybieramy naszą karetę sieciową

-Klikamy na karcie sieciowej prawym przyciskiem myszy poczym wchodzimy w opcje Właściwości

-Wchodzimy w zakładkę Zawansowane

-W okienu będziemy mieli opcje Checksum Offload ustawiamy jej wartośc na DISEABLE!!!!

No i problem powinien byc już usunięty miłego grania i mam nadzieję że pomogłem!! xD

Opublikowano

To działa na kartach NVIDIA niestety nienakażdej może macie opcje podobna ale inną w nazwie warto sprawdzic grunt to jet to że tam jest własnie rozwiązanie na ten problem popróbujcię w tych opcja w zawansowanych na 100% coś pomoże tylko trzeba znaleśc tą odpowiednią xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmm... Ciekawe.

Właśnie to ustawiłem, a wynikach dam znać niebawem. ;]

Ja osobiście najczęściej DC dostawałem wtedy, gdy za szybko robiłem teleporty (np. gdy uciekałem przed niechcianym gapiem xD). Na częstotliwość Disconnectów wpływały także hacki na speed oraz lury.

Ja w Dungach używam tylko "niezbędnika"- combo: skill hack + No aggro + Gm tools.

Jeszcze raz dzięki !

(\__/)

(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your

(")_(") signature to help him gain world domination.

Opublikowano

Ok tez mam karte NVIDIA i nie mam takiej opcji LOL

dokladnie mam takie cos:

Flow Control - Disabled

Interrupt Moderation - Enabled

Low Power State Link Speed - Enable

Network Address - Nieobecna

Priority & VLAN - Priority Enabled

Speed & dupkex settings - Auto Negotiation

VLAN Id - 1

WakeOnLAN From PowerOFF - Enable

Mozesz mi powiedziec co zmienic zeby nic nie spierdzielic? Bo przyznam ze ja nie mam o tym zielonego pojecia :)

Opublikowano

Prosze bez double postow (jest opcja EDIT) :)

A swoja droga na opcjach, ktore posiada moja karta niestety nic nie pomaga.

Opublikowano

Na haxach dostaje się dc bardzo często ta opcja pomaga ale to nieznaczy że jak już sie ją ma to można wszystko fast teleport jak się często używa=Crasz np przy ucieczce. Skoro niemacie takiej opcji radze uaktualnić sterowniki też jest bardzo możliwe że niekażda karta NVIDy ma to samo.

• 7 miesięcy temu...
Budowniczy
Opublikowano

wczoraj jak mialem jeszcze zwyklego neta podloczany to ani razu nie dostalem dc w dekaronie a teraz jak zmienilem na bezprzewodowy to co chwile dc o co chodzi?

Budowniczy
Opublikowano

jak korzystam z modemu livebox z tp i od niego idzie zasieg bo zalozylem sobie telewizje a modem livebox jest 5 m dalej :P i nie rozumeim dlaczego dc dostaje jak zasieg jest dobry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...