Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radiator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio zauważyłem że procesor graficzny mi się przegrzewa ma 57 Stopni w spoczynku a jak gram to aż się boje dochodzi do 70-80 Stopni i wtedy gry mi się zawieszają i nie moge grać więc chce sobie dokupić radiator pomuszcie mi poszukać radiatora do Karty Graficznej Radeon x1650 PRO 256mb BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ z Radiatorami

Opublikowano

nom ale myśle że allegro.pl starczy

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu

Opublikowano

Może i norma ale wtedy gra mi się zawiesi i już nie gram!! jak ustawie na minimalnych to może ze 20Min pogram a jak na najwiekszych to po 2 min sie zawiesza !! a na allegro możesz podać linki bo ja nie zabardzo znam się na Radiatorach !!

Opublikowano
najłatwiejszym rozwiązaniem byłoby kupienie nowej karty....ale wiadomo to kosztuje ;/

Dopiero tą karte kupiłem !! a na procesorze graficznym jest jakis plaster dokladnie tak wyglada jest miekkie co to może być moge to odkleic ??

Opublikowano

moze zmniejsz taktowanie programem ATI tools, ja na starym sapphire 9550 mialem max 40 stopni, na standardowym chlodzeniu, masz pasywne czy aktywne chlodzenie ?

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
moze zmniejsz taktowanie programem ATI tools, ja na starym sapphire 9550 mialem max 40 stopni, na standardowym chlodzeniu, masz pasywne czy aktywne chlodzenie ?

Mam aktywne chlodzenie a jak zmniejszyc to taktowanie ??

a dzięki tej paście jeszcze wieksza mialem temperature jak zdjołem to jest troche mniejsza !!

Opublikowano

wyczysc wszystko z kurzu i brudu, kup nowa paste (ja polecam Ceramique Arclic silver) naloz troszke na procka karty (po wczesniejszym wytarciu go) przymocuj chlodzenie i powinno byc git, a taktowanie zmniejszasz za pooca programu ATI tools, wlaczasz go i masz 2 suwaki od taktowania pamieci i rdzenia :P

Opublikowano
wyczysc wszystko z kurzu i brudu, kup nowa paste (ja polecam Ceramique Arclic silver) naloz troszke na procka karty (po wczesniejszym wytarciu go) przymocuj chlodzenie i powinno byc git, a taktowanie zmniejszasz za pooca programu ATI tools, wlaczasz go i masz 2 suwaki od taktowania pamieci i rdzenia :P

To to wiem ale jaką taktowność mam dać bo tego to niewiem ?? tak żeby było dobrze !! i

Opublikowano

Mozesz dac o 30 mhz mniej na rdzeniu i z 10 mhz mniej na pamieci, jak dalej bedzie twoim zdaniem za spora temperatura(75 stopni +) to jeszcze zmniejsz :P mozliwe ze cos z zasilaczem albo plyta glowna nie gra

@EDIT

Co do radiatora to jakies dziwne mocowanie ma ten radek, podaj jak mozesz odleglosci dziurek od mocowania radiatora, albo zrob fotke karty ze zdjetym radiatorem (albo w paincie namaluj dziurki i napisz jaka jest odleglosc miedzy nimi) bo nie wiem czy standardowy 5x5 czy 4x4 by pasil.

Opublikowano
Mozesz dac o 30 mhz mniej na rdzeniu i z 10 mhz mniej na pamieci, jak dalej bedzie twoim zdaniem za spora temperatura(75 stopni +) to jeszcze zmniejsz :P mozliwe ze cos z zasilaczem albo plyta glowna nie gra

@EDIT

Co do radiatora to jakies dziwne mocowanie ma ten radek, podaj jak mozesz odleglosci dziurek od mocowania radiatora, albo zrob fotke karty ze zdjetym radiatorem (albo w paincie namaluj dziurki i napisz jaka jest odleglosc miedzy nimi) bo nie wiem czy standardowy 5x5 czy 4x4 by pasil.

http://img24.imageshack.us/img24/6728/img1347i.jpg

to oto chodzi ?? innych wejsc nie zauważyłem ta płytka co widac na zdjeciu mi sie grzeje mam program atitool i nim nie moge zmniejszyc nie wiem czmeu jak kilkne Set Clock to ekran robi sie czarny i musze resetować kompa !! aha i mam tak odrazu jak wloncze program to mam 499.50 Core i 796.50 Memory czy to jest dobre ?? na tą karte ??

Opublikowano

Lol rdzen jest jakos na krawedzi radiatora

to by dalo sobie rade tyle ze drogie :D:

allegro.pl/item605535286_scythe_musashi_ati_nvidia_bardzo_duzy.html

ale pamietaj o nowej pascie termoprzewodzacej

Co do taktowania to nie widzialem tego radeona z rdzeniem 500mhz, widzialem same 600 - 700.

Mozliwe ze masz jakies zabezpieczenie przed zmienianiem czestotliwosci, mozna je usunac odlutowywujac miniaturowy tranzystor z procesora karty ale nie bierz sie za to xD

@DOWN

Jak ATI tolsem nie idzie to nie wiem, poszukaj na necie :P kiedys mialem taki programik na plycie ze sterownikami sapphire do radeona, tm tez moglem zmieniac takotowanie ale nie pamietam jak sie nazywal.

@EDIT2

Te programik co mam na plycie ze sterami nazywa sie "Overclockers Utility"

Opublikowano

To powiiedz jakim programem najlepiej zmienic tą taktowność ??