Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

F.A.Q ~~ Mythos

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czym jest Mythos?

Mythos jest grą Hack & Slash typu MMORPG, w której jednocześnie może brać udział ogromna liczba graczy z całego świata. Rozgrywka odbywa się w sposób bardzo dynamiczny, a gracz walcząc z przeciwnikami może wykonywać dziesiątki licznych umiejętności, dzięki czemu każdy gracz otrzymuje spore pole do popisu w trakcie rozwoju swojego bohatera.

2. Co oznacza określenie hack & slash ?

Hack and Slash to określenie gatunku gier komputerowych, które w dużej mierze zapewniają graczom szybką rozgrywkę, która głównie opiera się na walce z licznymi potworami. W tłumaczeniu, określenie Hack and Slash oznacza po prostu Łamać i Ciąć.

3 Czy Mythos jest darmowy?

Obecnie produkcja jest darmowa, jednak za niektóre premiowane usługi czy bonusy będziemy musieli zapłacić korzystając z prawdziwej gotówki. Jednak bez problemu możemy rywalizować z graczami nawet w wtedy, kiedy postanowi nie „inwestować” w grę ani złotówki.

4. W lochach nie mogę niczego rozpoznać Co robić?

Naciśnij przycik ESC i przejdz do „Ustawien Gry“ -> Ustawień Grafiki i zmień nastepnie ustawienia jasnosci (Brightness).

5. Jak można przydzielać Punkty Atrybutów (Stat points)?

Otwórz Menu postaci za pomocą klawisza C. W dolnej czesci okna zostanie wyswietlona lista atrybutów i punktów postaci. Poprzez nacisniecie odpowiedniego przycisku mozesz podwyzszyc Siłe (str), Zreczność (dex), Witalność (vit) lub Mądrość/Inteligencja (wisdom). Jest to możliwe pod warunkiem, że posiadasz wystarczającą liczbę wolnych punktów (najczęściej po osiągnieciu kolejnego poziomu).

Uwaga:

Raz przydzielonych punktów nie można rozdzielić na nowo ani cofnąć akcj więc zastanów się dobrze.

6. Jak można przydzielać Punkty Umiejętności (Skillpoints)?

Z każdym poziomem zyskujesz więcej punktów umiejętności (skillpoints). Naciśnięcie na klawiaturze litery K otworzy Menu Umiejętności. Wyświetlą sie tam wszystkie umiejętnosci, których Twoja postać może się uczyć. Po najechaniu myszką na dany symbol zostaną wyświetlone informacje na jej temat.

7. Jak mogę zacząć grać w grupie i zapraszać innych graczy do drużyny?

Innych graczy można zapraszać do drużyny w następujący sposób:

1. Otwórz w grze czat i wpisz: /invite <nazwa usera>

2. Jeżeli zobaczysz gracza na ekranie, kliknij na niego PPM i zaproś do grupy wybierajac opcję „zaproś” („invite“).

3. Jeżeli gracz znajduje się na Twojej Liscie przyjaciół (friend list), kliknij na niego PPM i użyj opcji „invite”.

Skład grupy może być maksymalnie 5 osobowy

8. Co to jest Dom Aukcyjny ?

Jest specjalnym miejsce, w którym gracze mogą sprzedawać swoje przedmioty, które zdobędą poprzez walkę z potworami, czy poprzez stworzenie ich wykorzystując umiejętności rzemieślnicze. Dzięki tej funkcji, gracz szybko może sprzedać cenne przedmioty, a zarobioną gotówkę wydać na zakup innych, bardziej przydatnych przedmiotów: inny typ broni, lepsza zbroja itp.

9. Jak założyć gildię?

Odnajdż BN o nazwie „Mistrz Gildii“ (Guild Master) na Niebiańskiej Wyspie (Heavern Island). Po zapłaceniu 5 sztuk złota będziesz mógł założyć klan.

10. Jak opuścić gildię?

Aktywuj menu gildii poprzez nacisniecie klawisza G. Na dole znajdziesz przycisk „wyjdz“ (withdraw/exit). Po naciśnieciu go, potwierdz akcje.

11. Przedmioty nie wyświetlają się w plecaku. Co mogę zrobić?

Niekiedy, w wyniku błedu, przedmioty przez pewien czas nie sa wyswietlane. W tym wypadku nalezy włożyć wszystkie przedmioty do plecaka/magazynu na Niebiańskiej Wyspie (Heaven Island). Nastepnie ponownie zaloguj sie do gry. Po wykonaniu tych czynnosci brakujacy przedmiot powinien znów zostac prawidoowo wyswietlony.

12. Mam problem techniczny z kontem (np. konto jest zablokowane)

Zgłoś się do działu obsługi klienta.

http://www.mythos-europe.com/pl/faq,cat23,4_klienta.html

13. Nie mogę uruchomić pliku Mythos.exe.

Upewnij się, że masz zainstalowaną kartę graficzną zgodną z wymogami technicznymi gry. W większości przypadków eliminuje to powstały problem. Jeżeli jednak problemy z grafiką nie zostały usunięte, prosimy o zredukowanie ustawień graficznych w grze.

14. Zamykam klienta, a potem nie mogę go uruchomić ;c

Otwórz Menedżera zadań Windows i zamknij w nim proces mythos.exe. Po wykonaniu tej akcji bedziesz mógl bez problemu ponownie uruchomic klienta..

15. W jaki sposób tworzy się przedmioty?

Gracz może tworzyć przedmioty o ile posiada odpowiednie umiejętność, składniki oraz specjalny przepis, który umożliwia stworzenie danego przedmiotu. W trakcie tworzenia przedmiotu możliwe jest stworzenie zarówno dobrych zbroi, które posiadają spory procent bonusu jak i stworzyć bardzo słabą broń, praktycznie nie potrzebną nikomu.

16. Jakie rzemiosło w grze gracz może rozwijać?

W grze występuje 3 główne rzemiosła: Tworzywo (Terran), Metafizyka (Ethereal) oraz Biomateria (Sylian). Pierwszy z dostępnych rzemiosł jest przeznaczony głównie dla klasy Nimroda, bowiem dzięki tej umiejętności można stworzyć elementy uzbrojenia dla tej klasy. Metafizyka umożliwia stworzenia uzbrojenia dla Piromanty a ostatni z dostępnych umiejętności rzemieślniczych pozwala stworzyć przedmioty dla Technologa.

17. W jaki sposób zdobywa się kolejny poziom (level) ?

Gracz aby zdobyć kolejny poziom musi zgromadzić daną ilość punktów doświadczenia (EXP). Doświadczenie to możemy zdobyć poprzez walkę z potworami, jednak sporą część wymaganego EXP’a otrzymujemy po wykonaniu licznych Misji (Questów).

Zródło ;

https://forum.mythos-europe.com/

Jak znajdę więcej to dodam.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

hack'n'slash = rąbać i ciąć

Innymi słowy dynamiczna gra akcji zwana niekiedy również nawalanką.

typowom taką grą jest np ; diablo

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Zastanawiam się dalej co tak naprawdę oznacza to Hack & Slash. Może mi ktoś to przybliżyć? ; D

np Diablo to typowe hack & slash. Taka nawalanka (walka non targetin system), niszczenie tysięcy mobów.

Ogółem... hack slash to bardzo dynamiczna gra mmorpg. "Questy i fabuła stoją na 2 miejscu", liczy się grupowe wybijanie mobów, zdobywanie przedmiotów i ulepszanie skillów.

Co nie znaczy, że nie będzie podstawowych rzeczy jakie powinna mieć gra MMORPG. Czyli pvp, craftingu, instancji (a akurat w mythos system instancji będzie dośc unikalny), czarów, drzewek umiejętności.

Zobacz trailery

Opublikowano

@UP Super ,,, mógłbyś pwoeidzieć które z nich darmowe? :D

[EX]MinecraftMpcForum TOP1 Player !!

Kiedyś Zbierałem - A teraz Zbieram + :P

DAJ + !! :P Oczywiście jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem xD

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...