Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Opis Klas Postaci Mythos

Jeawl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

W tym poradniku postanowiłem opisać kilka klas i ras postaci, które możemy spotkać w grze.

Promanta

illu-pyromancer.png

Czyli mag.

Jego głównymi atrybutami jest ogień, jest klasą mająca za zadanie zabicie wroga z dystansu.

Piromanta włada silnymi atakami magicznymi, ale jego dużym minusem jest małe hp którego nie da się ukryć podczas gdy będziemy atakowani przez 2-3 wrogów z podobnym poziomem.

Postać polecam dla wszystkich tych, którzy uwielbiają rzucać czary z daleka jednocześnie blokując i zabijając wroga na odległość

Nimrod

illu-bloodletter.png

Jak wszystkie postacie w grze Mythos posiada 3 drogi rozwoju.

Szkarłatna Dłoń. Używając umiejętności Szkarłatnej Dłoni nimrod poluje na potwory przejmując kontrolę nad ich krwią. Z pozostałości zabitych potrafi stworzyć pociski lub wezwać 2 rodzaje pomocników. Pierwszego może wprowadzic w stan krwawego szału przez co stanie się on bardzo śmiercionośny w walce wręcz. Drugi pomocnik walczy na odległość spalając przeciwników w czasie walki.

Mistrz Ostrzy. Typowy Assasin. Do walki używa ostrych kling którymi podczas jednego ataku potrafi uśmiercić wiele istnień naraz. Stara się trzymać przeciwników na dystans poprzez ciągłe uniki, paraliżujące i ogłuszające ataki.

Krwawy Siepacz. Talent tej klasy pozwala Nimrodowi przekształcić się w krwawą mgłę która potrafi się przemieszczać na niewielkie odległości. Swoją bronią zadaje głębokie rany sprawiając, że jego przeciwnicy wykrwawiają się powoli na śmierć, a Krwawy Siepacz wysysa z nich całą energię życiową doprowadzając tym do ich eksplozji. Na koniec jednym potężnym uderzeniem tworzy falę niszczącą wszystko co napotka i zatrzymującą nadciągających przeciwników.

Opis pisany przeze mnie.

Zakaz kopiowania na inne fora.

Technolog

illu-gadgeteer.png

Technolog jest specjalistą w posługiwaniu się bronią palną.

Klasa posługująca się głównie bronią palną.

Mimo średniej obrony jak i życiu, jest bardzo przydatny w drużynie.

Może zabić kilku wrogów na raz, + jest bardzo dobry do dystansowych walk.

Zanim wróg będzie miał się okazję do nas zbliżyć, my zdążymy go już zabić jednym-dwoma obrażeniami z naszego pistoletu.

Może zabijać kilka potworów z odległości.

Uwaga

Rodzaj rasy jak i klasy ma wpływ na rozgrywkę jaką będziesz toczył.

Polecam zajrzeć również do tego poradnika;

http://www.mpcforum.pl/topic/342023-tutopis-ras-mythos/page__p__2405558#entry2405558

Opublikowano

Zanim wróg będzie miał się okazję do nas zbliżyć, my zdąrzymy go juz zabić jednym-dwoma obrażeniami z naszego pistoletu.

Błąd.

Non omnis moriar.

Opublikowano

maxaz ~~ nie pisz posta pod postem, używaj opcji raportuj

A nie edytuj ^^?

Ładny opis na pewno przyda się dla osób które zaczynają w to grać (w tym dla mnie ;> )

Nie bądź lamus daj mi +'sa :)

animals.png

Opublikowano

Osobiście polecam Technologa.

Nie ma rozbudowanych na maxa skilli, ale to dopiero beta jak każdy wie.

Może zabić kilku wrogów na odległość, przeważnie na hita lub dwa.

Ja przynajmniej wybiorę tą klasę, a poradnik z wyborem ras jest tutaj

http://www.mpcforum.pl/topic/342023-tutopis-ras-mythos/page__p__2405558#entry2405558

P.S. Rasa ma wpływ na efekt statystyk naszej postaci.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pyt. czy tak jak w 4Story dana rasa jest najlepsza dla danej klasy? Czyli np. Cyklop i wojownik? Jeśli tak to proszę o najlepsze combosy.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...