Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania I Problemy

Napster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem założyć ten temat dla osób którzy trudzą się z czymś mają jakiś problem z grą. Osoba która czegoś nie rozumie dostanie natychmiastową pomoc :)

IRcBXuaz10l20.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam problem z Tacticalem.

Mam go zainstalowanego na laptopie z win 7.

Gra chodzi z wielkim opóźnieniem, tzn. bardzo wolno mi chodzi i skacze postać którą gram. Natomiast wszystko dookoła chodzi normalnie. Tak się dzieje zarówno gdy gram w sieci jak i z botami w sesji szkoleniowej.

Kilka razy przeinstalowywałem. Nie wiem o co chodzi. Na innych komputerach chodzi normalnie.

Proszę pomoc.

Opublikowano

Szczerze nigdy się z takim problemem nie spotkałem. W ustawieniach nic nie ma dotyczącego Speed? Poszukaj coś w control ;) Jeżeli nie to nie mam już pomysłów :(

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Właśnie nic takiego nie ma. Ustawiłem takie same ustawienia jak na innych komputerach gdzie dobrze działa Tactical i problem jest ten sam.

Zmieniałem tez 3D video device:

Na jednym jest tylko tempo podobne do normalnego, ale dzieje się to kosztem grafiki (Software Rendering). Natomiast na innych jest to różnie - albo grafika gorsza, albo jeszcze wolniej chodzi... Normalnie na innych komputerach używam Direct 3D Support. Jest to jedyna opcja przy której zauważam jakąś różnice w działaniu.

Opublikowano (edytowane)

Ustaw OpenGL :)

i odpalaj w trybie zgodności windows xp sp2

Edytowane przez nesz1

であるSpidoo

Opublikowano

W Windows 7 masz opcje ,,Rozwiąż problemy ze zgodnością, otwórz plik w trybie zgodności z Windows XP sp2,, :)

であるSpidoo

Opublikowano

Teraz to normalnie chodzi ale momentami za szybko xD

Ale nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Bo mam innego laptopa, który ma też win 7, parametry nieco gorsze, ustawienia Tacticala te same, i chodzi normalnie.

A dokładniej problem polega na tym iż: kiedy idę prosto przez ok. 3 sekund, postac, którą gram zaczyna mi albo za szybko chodzic i skakac, albo za wolno. Za szybko - jeżeli ustawię tak jak mi kolega powiedział, a za wolno - przy każdym innym ustawieniu.