Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powitał :)

Mam taki problem. Otóż gram sobie ze znajomymi na serwerze minecraft przez hamachi. Kolega hostuje ten serwer, no ale jego często nie ma. Tu wpadliśmy na genialny pomysł aby dać mi te pliki i ja będę ten serwer hostował gdy jego nie będzie. I tu jest cały problem.

Kumpel wysłał mi cały swój folder z serwerem, czyli ustawienia, katalog world itp. Gdy zmienię ip na swoje, ops na mnie itd, uruchamiam serwer, mam swoje itemki itp. ale nie ma tego wszystkiego co zbudowaliśmy. Co muszę zrobić aby mieć nasze budowle i czy w ogóle jest to możliwe?

Każdą pomocną wypowiedź nagrodzę + czy tam -. :)

Pozdrawiam NoMore

Fw15x0y.png

Opublikowano

Um.. Przesyłając mi pliki, z których odpala serwer, przesłał mi też folder world czyli świat, na którym gramy.. No chyba, że coś nie zrozumiałem.

Fw15x0y.png

Opublikowano

Odkryłem jeszcze inną rzecz. Gdy otworzyłem swój własny świat mp w MCEdit widziałem wszystko, ale gdy otworzyłem ten świat kumpla nie było tych budowli tylko czysta mapa..

EDIT:// Sorki za double, pomyliło mi się.

Fw15x0y.png

Opublikowano

Spróbuj jeszcze raz go wgrać. Czasem tak jest, że po prostu się nie wczyta czy coś.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

W pliku "Nazwa Świata" czyli w Twoim przypadku to "world". Może spróbuj odpalić najpierw to na singlu?

anonymoussignature.png

Opublikowano

W pliku "Nazwa Świata" czyli w Twoim przypadku to "world". Może spróbuj odpalić najpierw to na singlu?

Na singlu to samo, poszedłem na miejsce gdzie powinna stać chata i nic, puściutko.

Fw15x0y.png

Opublikowano

Możesz przesłać save? Sprawdzę i powiem.

@Edit

Możecie też tak zrobić, żebyście wbili na ten serwer i upewnili się, że mapka się zapisała.

anonymoussignature.png

Opublikowano

ten folder world musi bezpośrednio prowadzić do pliku level.dat więc tam gdzie masz serwa robisz folder "world" i wklejasz tam zawartość tego co Ci przesłał kumpel czyli regions, players level.dat itd :)

Opublikowano

1. Robiłem tak jak mówisz.

2. Jak mi wysłał potem cały folder z serwerem, to po prostu zmieniłem w serwer.properties ip i ops. Więc nic nie musiałem robić.

jeżeli nic nie ma to oznacza ze nic nie ma na mapie ! najwyraźniej kolega ci podesłał inną mape

1. Wątpię, zresztą rozpoznaję tą mapę, tylko brakuje na niej budowli :P

Fw15x0y.png

Opublikowano

Hmmm... Moim zdaniem to kolega wysłał Ci złą mapkę, tak jak pisał melego111

Spróbuj jeszcze zrobić to co Kunus999 pisał.

@Down

Dzięki i spoko, nie ma za co...

anonymoussignature.png

Opublikowano

Jutro pokombinuję jeszcze, a przede wszystkim pogadam z kumplem. Tymczasem każdy po +, i mokrego poniedziałku :).

Jutro napisze Wam co i jak

Dzięki za pomoc.

Fw15x0y.png