Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc problem mam taki że grając w minecraft ( ustawienia Far - Fast ) gra czasami mi przyspiesza i chodzi x2-10 razy szybciej np jestem w kopalni niszczę red stone i normalnie zajmie mi to 6-10 sek , a przy tym przyspieszeniu 2-4 .... co jest wkurzające bo ciągle się waha raz spada do normalnej potem z powrotem jak szalone , dotyczy to całej gry chodzenia, niszczenia , szybkości świata ( czas dnia ,nocy ) i nie wiem jak to naprawić .

I jeszcze mam pytanie czy będą wprowadzone nowe złoża w minecraft ? ( wiem że są mody ) ale chodzi mi o czystego minecrafta np dodanie takich złóż jak :

- Stal

- Aluminium

- Sól ( jako jedzenie )

- Rubiny

- Kamienie Szlachetne

- Węgiel kamienny , przyjmując że ten co jest teraz jest brunatnym i występuje

na powierzchni i niewielkich głębokościach a ten drugi ( kamienny ) głęboko i ma x3 taką moc :P

- ropa ( czarna woda , nie wiem do czego )

- Srebro

- Miedź

itd

NJxbd4x.png

Opublikowano

A więc problem mam taki że grając w minecraft ( ustawienia Far - Fast ) gra czasami mi przyspiesza i chodzi x2-10 razy szybciej np jestem w kopalni niszczę red stone i normalnie zajmie mi to 6-10 sek , a przy tym przyspieszeniu 2-4 .... co jest wkurzające bo ciągle się waha raz spada do normalnej potem z powrotem jak szalone , dotyczy to całej gry chodzenia, niszczenia , szybkości świata ( czas dnia ,nocy ) i nie wiem jak to naprawić .

I jeszcze mam pytanie czy będą wprowadzone nowe złoża w minecraft ? ( wiem że są mody ) ale chodzi mi o czystego minecrafta np dodanie takich złóż jak :

- Stal

- Aluminium

- Sól ( jako jedzenie )

- Rubiny

- Kamienie Szlachetne

- Węgiel kamienny , przyjmując że ten co jest teraz jest brunatnym i występuje

na powierzchni i niewielkich głębokościach a ten drugi ( kamienny ) głęboko i ma x3 taką moc :P

- ropa ( czarna woda , nie wiem do czego )

- Srebro

- Miedź

itd

Nikt jeszcze w oficjalnych zapowiedziach nie wspomniał o takich rzeczach...

Stal – stop żelaza z węglem
błąd rzeczowy, stal nie występuje w złożach jak żelazo i węgiel lecz trzeba przetopić.

Moim zdaniem za dużo wymagasz od tej gry ;)

Szybkość zależy od tego czy np. mapa sie w tej chwili generuje czy nie, raczej się tego nie da zmienić. Jedynie modami do usprawniania gry.

sig--SXNIUGlOUDdwendqNmVkTjVqV09yWEJZc2l

Opublikowano

W opcjach włącz "Limit klatek" czy jakoś tak.

A co do tych złóż... To nic nie wiadomo. Zapytaj Notcha :P

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png